DOLAR 34,7633
EURO 36,8275
ALTIN 2940,79
BIST 9935,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Basketbol sahasında bir “CİNS”

    Basketbol sahasında bir “CİNS”
    11.12.2018
    A+
    A-

    Şehrin dört bir yanına yaptığı grafiti eserleri ile tanınan sanatçı Cins, Darüşşafaka Tekfen Basketbol Takımı’nın lig maçlarını oynadığı Ayhan Şahenk Spor Salonu pota arkasında bulunan 25 metrelik dev duvarı, ağırlıklı olarak Daçka’nın renkleri olan siyah ve yeşil tonlarını kullanarak kara panterlerle renklendirdi.

    Türk basketbolunun köklü ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen, ev sahibi olarak rakiplerini ağırladığı Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda yeni imajına Cins’le kavuştu. Cins, Ayhan Şahenk’in pota arkasında bulunan dev duvarı, ağırlıklı olarak Daçka’nın siyah-yeşil renkleriyle boyayarak, sekiz adet kara panteri, kendi doğal ortamları olan Yağmur Ormanları’ndaymış gibi resmetti. Bu grafiti ile sokak duvar boyamaları sanatını basketbol sahasına taşımak, sporla sanatın ne denli örtüştüğünü ve ortak alanları olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

    Cins’in yaptığı grafiti çalışmalarına takımın ünlü oyuncularından Jeremy Evans da destek verirken, çalışma sonrası, Darüşşafaka Tekfen’in diğer oyuncuları Michael Eric ve Stanton Kidd de panterlerle kaplanan duvarın önünde poz verdi. Geleceğin kara panterleri olan Daçka’nın altyapı oyuncuları ise Daçka efsanesini duvara resmeden Cins’le hatıra fotoğrafı çektirdiler.

    Cins hakkında…

    Katıldığı sergilerde ve ürettiği işlerinde ‘cins’ takma ismini kullanan sanatçı, çalışmalarında küçük yaşlarda etkilendiği çizgi film karakterlerinden, erken yaşlarda tanıştığı grafiti kültürüne; pop-art’tan sürrealizme kadar uzanan bir yelpazeden besleniyor. Sanatçı eserlerini şu şekilde ifade ediyor: “Kimi zaman bir bütünü oluşturan, kimi zaman ise birbirinden bağımsız olarak parçalara ayrılan organik formlara benzer benim eserlerim. Et, kemik çağrışımlı bu formları ile; aslında bizlere ait olmayan ama çok da yabancı olmadığımız hissiyatı sağlamayı ve bu altyapı üzerine kurulu, kimi zaman soyut, kimi zaman sürreal hikayeler, hisler sunmayı hedefliyorum”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.