DOLAR 32,5372
EURO 34,7327
ALTIN 2486,512
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BCCT, Birleşik Krallık Teknoloji Haftası’nda firmaları ikili görüşmelerde bir araya getirdi

    BCCT, Birleşik Krallık Teknoloji Haftası’nda firmaları ikili görüşmelerde bir araya getirdi
    24.02.2021
    A+
    A-

    Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan tarihi Serbest Ticaret Anlaşması sonrası, B2B (işletmeler arası) ve B2G (işletmeler ve devlet kurumları arası) ilk etkinlik olan Birleşik Krallık Teknoloji Haftası çerçevesinde, Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT iki yüze yakın B2B görüşmesi organize etti.

    Sinerjisi büyük bir katılımla üç gün süren Birleşik Krallık Teknoloji Haftası, en iyi ve parlak teknoloji liderlerini, dijital üretim, akıllı şehirlerde kentsel mobilite, dijital sağlık ve fosil yakıtlarından düşük karbon alternatiflerine enerji dönüşümü alanlarındaki yetkilileri bir araya getirdi. BCCT Türkiye ve Birleşik Krallık’taki şirketler arasında ticari ortaklıkların kurulmasını teşvik edici çevirim içi, iki yüze yakın ikili görüşme organize etti.  Özellikle Dijital Üretim,  Akıllı Şehirlerde Kentsel Mobilite , Dijital Sağlık Yenilenebilir Enerji alanlarındaki kurum ve şirket yetkilileri B2B görüşmelerde bulundu.

    BCCT CEO’su Emrah Öz, Teknoloji Haftası’nın bu yıl çevirim içi olarak organize edilmesinin katılımcı şirket sayısında artış sağladığını belirterek, Birleşik Krallık ve Türkiye’deki şirketler arasında daha yakın işbirliği için verimli görüşmeler başlatıldığını ifade etti. Etkinlik sırasında yaptığı sunumda Öz, her iki ülkedeki iş ve yatırım olanakları için STA’nın araladığı kapıyı sonuna kadar açmak için, pandemi sürecinde sonrasına yönelik, her iki ülkedeki şirketlerin işbirliğine uygun fırsatlar birikimi olduğuna dikkat çekti.

    Bu organizasyon aracılığı ile Türkiye ve Birleşik Krallık’taki şirketler arasında gelecekte ticari ortaklıkların kurulmasını teşvik edilirken, Workshop ve panellerde büyüme için dijital ve yeşil enerjilerin önemi vurgulandı. Etkinlikte “Birleşik Krallık’ta Ar-Ge Finansmanı Fırsatları” ve “Birleşik Krallık-Türkiye Araştırma Ortaklıkları Kapsam Belirleme” gibi çeşitli başlıklarda paneller yer aldı. Katılımcılara bu etkinlik aracılığı ile, Birleşik Krallık’ta şirket kurarak küresel alanda varlık göstermek isteyen Türk şirketlerine sunulan fırsatları keşfetme imkanı sağlandı.

    Birleşik Krallık İhracat Bakanı Graham Stuart ve Türkiye Cumhuriyeti Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı yapılan etkinlikte, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki teknoloji ortaklığının geliştirilmesi için mevcut fırsatların değerlendirilmesine vurgu yapıldı.

    Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen Birleşik Krallık Teknoloji Haftası Türkiye 2021, Birleşik Krallık’ın teknoloji alanındaki uzmanlığının Türkiye’nin Covid-19 sonrası planlarına ve Türkiye’nin 2020-2022 Yeni Ekonomi Programı’na destek olanaklarını gözler önüne serdi.

    Birleşik Krallık Teknoloji Haftası Türkiye 2021, iş dünyasından, hükümetten ve akademik çevrelerden düşünce liderlerini bir araya getirerek bir dizi açılış konuşmasına, panele, workshop’lara ve çeşitli sektörlerden işletmeler arası toplantılara ev sahipliği yaptı.

    Bu sene Birleşik Krallık Teknoloji Haftası gelecekte sağlanacak büyüme için dijital ve yeşil teknolojilerin en iyi ve doğru şekilde kullanılması için iki ülkenin nasıl çalışabileceğine odaklandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.