DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bedri Güntay: Babalık ‘işte canımdan bir parçam’ dediğim en özel anım

    Bedri Güntay: Babalık ‘işte canımdan bir parçam’ dediğim en özel anım
    20.06.2021
    A+
    A-

    Güzel oyuncu Pelin Karahan’ın eşi Ulusal Özel Güvenlik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Güntay, baba olmanın anlamını ve çocuklarıyla kurduğu sıcak ilişkiyi MAG Haziran sayısı için anlattı.

    “Baba güçtür, hayata karşı en önemli silahımızdır” diyen Bedri Güntay sözlerine şöyle devam etti: “Ben babamla arkadaş gibiydim ve doğru iletişimin kesinlikle bu olduğuna inanıyorum. Tabii ki saygı önemli, bu çizgiyi bildiğiniz sürece bence en yakın arkadaşınız babanız olmalı. Bunların yanı sıra baba figürünün evdeki otorite açısından önemli olduğunu da düşünüyorum. Çünkü genel olarak çocuklar hep daha fazlasını isterler özellikle ufak yaşlarda. Evde onların çekineceği bir figürün varlığı önemli. Bu görevde çoğu zaman babalara düşer.”

    Baba olduğunuzda hissettiğiniz ilk şey neydi?

    Öncelikle daha önce tarifi olmayan, hiçbir şekilde hissetmediğim bir duygu. Kendinizle gurur duyduğunuz bir an. “İşte canımdan bir parçam” dediğim hayattaki en özel, en güzel anım.

     

    Baba kavramını tek bir cümleyle tanımlayabilir misiniz?

    Baba güçtür, hayata karşı en önemli silahımız.

     

    Genelde birçok erkek, baba olmadan önce baba olmaktan korkar. Sizin çekinceleriniz var mıydı?

    Hayır öyle bir korkum yoktu aksine bir evladın ne demek olduğunu, bir babanın neler verebileceğini ve neler yapabileceğini bilen biriydim. Bence bu önceden hazır olunabilecek bir durum değil. Buradaki en önemli konu hayat arkadaşınızın duruşu…

     

    Kendi babanızın size davranışlarıyla, sizin çocuklarınıza karşı davranışlarınızı kıyasladığınızda gördüğünüz en büyük fark nedir?

    Bundan otuz yıl önceki jenerasyonla şu anki arasında çok fark var. Bu da anne-baba olarak davranış konusunda değişiklikleri ifade eder. Ben ufak bir mahallede mütevazi bir ailenin çocuğuydum ve bizler vaktimizin çoğunu mahalle kavramı içinde yoğunlaşarak geçirirdik ama şu anki dönem biraz teknoloji ağırlıklı ilerliyor. Fark ise sanırım önceliklerimiz… Babam çok çalışıp bizleri rahat ettirmek isterdi, ben de hiçbir işin çocuklarıma ayıracağım vakitten önemli olmadığını düşünüyorum.

     

    Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Beklentileriniz doğrultusunda bir değişim mi oldu?

    Baba olduktan sonra hayatımda çok büyük bir değişim olmadı. Çünkü ben evcimen bir yapıya sahip vaktini evinde kendi alanında geçirerek mutlu olanlardanım ama tabiki özellikle çocuklarımın iki yaşından sonraki süreçlerinde beraber aktiviteler yaparak geçiriyoruz.

     

    Çocuklarınızla yapmakta en keyif aldığınız aktivite nedir?

    Severek yaptığımız en özel iki şey var; birincisi beraber futbol oynamak ikincisi ise hamama gidip kese olmak. Bunların dışında rutinlerimiz var; mangal yakmak, saç traşına gitmek, PlayStation oynamak gibi.

     

    Çocuklarınızla arkadaş gibi mi yoksa baba-çocuk çizgisinin keskin olduğu bir iletişimi mi tercih ediyorsunuz? İlişkinizi nasıl tanımlarsınız?

    Ben babamla arkadaş gibiydim ve doğru iletişimin kesinlikle bu olduğuna inanıyorum. Tabii ki saygı önemli, bu çizgiyi bildiğiniz sürece bence en yakın arkadaşınız babanız olmalı. Bunların yanı sıra baba figürünün evdeki otorite açısından önemli olduğunu da düşünüyorum. Çünkü genel olarak çocuklar hep daha fazlasını isterler özellikle ufak yaşlarda. Evde onların çekineceği bir figürün varlığı önemli. Bu görevde çoğu zaman babalara düşer.

     

    Çocuğunuzun kariyerini oluşturma sürecinde nasıl bir etkiniz var? Tercihlerini tamamen kendisine mi bırakıyorsunuz?

    Kariyerlerini oluşturma konusunda yapabileceğimiz en önemli konu onların iyi bir eğitim almasını sağlamak diye düşünüyorum. Ne yaparsa yapsın mutlu olduğu işi yapması konusunda desteklerim olur.

     

    Bugüne kadar aldığınız en güzel Babalar Günü hediyesi nedir?

    2015 yılında ilk Babalar Günümü eşim kutladı. Elinde bir zarfla bana mektup yazmıştı, aldığım en kıymetli hediyeydi.

     

    Babalar Günü için iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

    Önce kendi babamın sonra tüm babaların Babalar Günü’nü kutlarım. Sanırım en güzel temenni babalarımızın sağlıklı olmaları.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.