DOLAR 32,5392
EURO 34,8701
ALTIN 2423,555
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BEE’O Propolis Helal Sertifikalı arı ürünlerini yurt dışına açtı

    BEE’O Propolis Helal Sertifikalı arı ürünlerini yurt dışına açtı
    02.12.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk ve tek yerli TÜBİTAK inovasyon ödüllü firması BEE’O Propolis, 7. İİT Helal Fuarı’nda farklı ülkelerden firmalarla bir araya geldi. Türkiye’nin helal sertifikalı ilk propolis markası olan BEE’O, yurt dışı markası BEE&YOU ile helal sertifikalı arı ürünlerini yurt dışına açmış oldu.

    Bu sene 28 Kasım-01 Aralık’ta 7.’si düzenlenen İİT HELAL EXPO, helal sertifikalı markaları 50 ülkeden 400’ e yakın profesyonel katılımcı ve 9 bine yakın yabancı kuruluş ile bir araya getirdi.

    Türkiye’ye helal sertifikalı arı ürünlerini kazandıran ilk propolis markası olan, BEE&YOU ürünlerini 13 ülkeye ihraç eden BEE’O fuarda ziyaretçiler, yerli ve yabancı yatırımcılar bir araya geldi.

    Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Yüksek Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez, “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üreten BEE’O Propolis, KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kuruldu. Oğlunun bağışıklık sorunundan hareketle yola çıkan Aslı Elif Tanuğur Samancı, bu vesile ile ülkemize Çin’den ithal edilen propolisin yerli üretimine öncülük etti.

    Helal Sertifikalı Ürünlerde 29 ödül

    Türkiye’de propolis ve arıcılık ürünleri alanında yenilikçi ve %100 doğal yaklaşımları ile 29 ödülün sahibi olan BEE’O, geliştirdiği TÜBİTAK inovasyon ödüllü patentli özütleme yöntemi ile propolise suda çözünür özellik kazandırdı. Helal sertifikalı BEE’O Suda Çözünebilir Propolis Damla sayesinde, propolisin kullanımı kolaştı ve beslenmeye değer kattı. BEE’O ailesi böylece, suda çözünür propolis sayesinde propolis içeren karışım, tablet, şurup, damla ve kozmetik formunda “helal sertifikalı ürünler” üretme ve bunları Türkiye’nin yanı sıra 13 ülke ile buluşturma başarısını gösterdi.

    Propolisi tüm annelere ulaştırma yolunda önemli başarılara imza attı…

    Aslı Elif Tanuğur Samancı, BEEO’nun doğuş sürecini ve kendi hikayesini şöyle anlattı: “İlk olarak oğlumun bağışıklık sorununa çare aradığım dönemde propolis ve arı sütü ile tanıştım. Oğlum 11 aylıktan itibaren 2 ayda bir yüksek derecede ateşleniyor ve sürekli antibiyotik vermek zorunda kalıyordum. Oğlum 5 yaşına geldiğinde antibiyotiklerden dolayı çok kötü bir alerji gelişti ve tedavisi de yoktu. Doktor çocuğumun bağışıklığının aşırı düşük olduğunu belirtti. Bunun üzerine bende bilimsel çalışmaları ve tıbbi yayınları araştırmaya başladım. Propolis ve arı sütünün dünyanın her yerinde bağışıklığı doğal yollarla güçlendirmek için kullanıldığını gördüm. Ama ülkemizde üretilmediğini ve Çin’den geldiğini bildiğim için, oğluma Çin’den gelen sahte propolis ve arı sütünü vermek istemedim. Bu yüzden oğlum için üretmeye karar verdim. 6 ay kendi ürettiğim propolis özütü ve arı sütünü kullandıktan sonra oğlumun durumu tamamen düzelmişti. Bu şifayı görünce tüm annelere ulaştırma hayaliyle yola çıktım.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.