DOLAR 32,3947
EURO 34,7844
ALTIN 2397,567
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beklenen asgari ücret zammı belli oldu

    Beklenen asgari ücret zammı belli oldu
    22.12.2022
    A+
    A-

    Milyonlarca çalışan ve işverenin haftalardır merakla beklediği 2023 asgari ücretini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Beştepe’de basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı etkileyen asgari ücretin net 8.506 TL olduğunu açıkladı. Yeni asgari ücretle ilgili Eleman.net CEO’su Murat Günay “Anket sonuçlarımızla benzer bir sonuç çıktığını görüyoruz” dedi. 

    Türkiye’de doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak da tüm işveren ve vatandaşları ilgilendiren asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de yaptığı basın açıklamasıyla birlikte belli oldu. Yeni asgari ücret 2022 Ocak ayına göre yüzde 94, Temmuz ayına göre ise yüzde 54,5 artarak net 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Açıklanan ücretin düzenledikleri anketin sonuçlarıyla benzerlik gösterdiğini dile getiren Eleman.net CEO’su Murat Günay “Asgari ücretin 8,506 TL  olarak açıklanmasının ardından eleman.net olarak daha önce üyelerimize yapmış olduğumuz 2023 beklenti anketi ile benzer bir sonuç çıktığını görüyoruz. Ankete katılanların yüzde 43,3’ü yani en yoğun kısmı yüzde 30 – yüzde 50 arasında bir artışın olmasını bekliyordu. Artış oranı yüzde 54 olarak gerçekleşti” dedi.

    Günay: Yeni yılın ilk çeyreğini yakından takip edeceğiz

    Günay sözlerini şöyle sürdürdü: “İşveren cephesinden baktığımızda sektörel olarak farlılık gösterse de 2023 insan kaynağı bütçeleri hazırlanırken 7750-8750 TL bandında versiyonlarının bütçelendiğini gözlemledik. İstihdam piyasası asgari ücret toplantılarına odaklanmıştı özellikle toplantının olduğu günlerde işverenlerin asgari ücretten çıkacak rakama göre yeni işe alım planlarını gerçekleştirecekleri yorumlarını aldık. İstihdam piyasasında mavi yaka ve ara kademe işe alımlarında asgari ücretin belli olması ile yeni yılın ilk çeyreğini yakından takip edeceğiz, ücretin işverenler tarafından işe alıma nasıl bir etki gösterdiğini daha net görebilmemiz için önümüzdeki ayları gözlemleyeceğiz ve eleman.net olarak aylık hazırladığımız bültenler ile paylaşacağız” dedi.

    Eleman.net Hakkında

    2005 yılında kurulan Eleman.net, firmalara aradığı nitelikli elemanı sağlarken, adayların en hızlı şekilde istihdam edilmesini amaçlıyor. Kolay ve anlaşılır web sitesi kullanım yapısı ile 350.000 üye firma ve 15 milyondan fazla iş arayana hizmet veren Eleman.net, ara kademe ve mavi yaka pozisyonlarda Türkiye’nin lider istihdam platformudur.  “Türkiye’nin İstihdam Kaynağı” misyonumuzdan hareketle, her sektördeki firmalar için milyonlarca aday sunan Eleman.net, geride bıraktığı 17 yılda 2 milyon iş ilanı ve 120 milyon başvuru ile 700 bin kişiye istihdam olanağı sağladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.