DOLAR 32,5883
EURO 34,8386
ALTIN 2508,994
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin 3-4 ve 5.etapları hizmete açılıyor

    Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin 3-4 ve 5.etapları hizmete açılıyor
    23.09.2022
    A+
    A-

    1 milyon 200 bin metrekarelik alanı ile İstanbul’daki en büyük kent içi parklardan biri olan Yaşam Vadisi’nin 3-4 ve 5.etapları hizmete açılıyor. E-5’ten denize kadar kesintisiz bir yeşil koridor oluşturan Vadi’nin 5.etabıyla ise Beylikdüzü denizle buluşuyor.

    Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Yaşam Vadisi, sadece Beylikdüzü’nün değil İstanbul halkının da nefes alıp dinlenebileceği, aynı zamanda sosyalleşerek kendini yenileyebileceği bir yaşam alanı haline geldi. Yaşam Vadisi projesi yapılmadan önce, en uygun ve en iyi projenin hayata geçirilmesi için 2016 yılında belediye tarafından Uluslararası Fikir Yarışması düzenlendi. Danimarka’dan Kanada’ya, Güney Kore’den Avustralya’ya 22 ülkeden onlarca ekip yarışmaya katıldı. Hayata geçen proje ise dünyanın önde gelen tasarım ve mimarlık ofislerinin katılımıyla uluslararası jüri değerlendirmesi sonucunda seçildi. Kurgulanırken doğaya uyumluluğu ön planda tutulan Vadi içerisinde; 28.5 km yürüyüş yolu, 15 km bisiklet yolu, çim teraslar, seyir terasları, bitki tünelleri, göletler, şelaleler, çeşitli bahçeler, spor ve oyun alanları, sanat atölyeleri, anıtlar, meydanlar, oturma ve piknik alanlarının yanı sıra 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi, Türkiye’nin en derin kaykay havuzu olan Kaykay Parkı ve Yaşam Bahçesi de bulunuyor.

    Beylikdüzü’ne 1 milyon 200 bin metrekarelik yeşil alan

    8 etaptan oluşan ve İstanbul’daki en büyük kent içi parklardan biri olan Yaşam Vadisi’nin 250 bin metrekareden oluşan 1. etabı 2017’de; 160 bin metrekareden oluşan 2. etabı 2019 yılında ilçeye kazandırıldı. Beylikdüzü’nde ki aktif yaşamın bir parçası olan Vadi’nin 3-4 ve 5. etaplarındaki çalışmalar ise Beylikdüzü Belediyesi ve İBB iş birliğiyle tamamlandı. Aynı zamanda, e-5’ten denize kadar kesintisiz ulaşan Vadi’nin 5.etabıyla birlikte Beylikdüzü denizle buluştu. Çalışmalarında hızla sona gelinen 6.etabın yanı sıra 7 ve 8.etapların da tamamlanması ile Beylikdüzü’ne toplamda 7 km uzunluğunda, 1 milyon 200 bin metrekarelik yeşil alan kazandırılmış olacak. Tüm İstanbul’a nefes olan Vadi’nin tamamlanan 3- 4 ve 5.etapları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımlarıyla gerçekleşecek törenle açılacak.

    TARİH: 24 Eylül Cumartesi

    SAAT: 15.30

    YER:  Yaşam Vadisi Çerkes Kültür Evi yanı

    ADRES:  Adnan Kahveci Mahallesi Kışla Caddesi Yaşam Vadisi park içi yolu Beylikdüzü – İstanbul

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.