DOLAR 32,514
EURO 34,9479
ALTIN 2433,75
BIST 9768,3
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beyoğlu’nda gençler 19 Mayıs için pedal çevirdi

    Beyoğlu’nda gençler 19 Mayıs için pedal çevirdi
    19.05.2017
    A+
    A-

    Beyoğlu’nda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Beyoğlu Bisiklet Yarışı’na katılarak gençlerle birlikte pedal çeviren Başkan Demircan, “19 Mayıs’ın tipik törenlere sığdırılmış bir şekilde kutlanıyor olmasının doğru olmadığını düşünerek bu yıl etkinliklerimizin çapını genişlettik. Bütün liselerde, Taksim Meydanı’nda düzenlediğimiz etkinliklerin yanı sıra bugün de burada gençlerin özellikle kültür sanat ve spor alanlarındaki kabiliyetlerini ön plana çıkartmak için bisiklet yarışı düzenledik.” dedi.

    Beyoğlu Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle “Beyoğlu Bisiklet Yarışı” düzenledi. 6’ncı Beyoğlu Gençlik Şöleni kapsamında Hasköy Sahil’de gerçekleştirilen yarış; Yıldız, Genç ve Yetişkin olmak üzere 3 farklı kategoride yapıldı. Saat 09.30’da başlayan yarış, Hasköy’deki etkinlik alanından başlayıp, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünden geliş yönüne dönülerek başladığı alanda bitti. 5,4 kilometrelik güzergahta yapılan Beyoğlu Bisiklet Yarışında, her kategorinin ilk 3 derecesine giren gençlere yarış bitiminde ödül verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da bisikletine binerek gençlerle birlikte pedal çevirdi.

    TÜRKİYE’DE İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ ÖNEMİNİ KORUDU
    Etkinlikte Konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yeniden kurtuluş ve diriliş hareketini başlattığı gün. O günden bu güne Türkiye’de istiklal ve istikbal mücadelesi önemini korudu. En son 15 Temmuz’da hain darbe girişimi sırasında da aynı ruhu hissettik. Gördük ve toplumumuz özellikle gençler buna nasıl refleks vereceğini gördüler.” dedi.

    19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI GENÇLERİMİZ İÇİN KUTLU OLSUN
    Başkan Demircan, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayarak, “Gençlerimizi geleceğe kendi ellerimizle hazırlıyor olmamız lazım. 19 Mayıs’ın tipik törenlere sığdırılmış bir şekilde kutlanıyor olmasının doğru olmadığını düşünerek bu yıl etkinliklerimizin çapını genişlettik. Bütün liselerde, Taksim Meydanı’nda düzenlediğimiz etkinliklerin yanı sıra bugün de burada gençlerin özellikle kültür sanat ve spor alanlarındaki kabiliyetlerini ön plana çıkartmak için bisiklet yarışı düzenledik. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gençlerimiz için kutlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

    YAKLAŞIK 830 BİSİKLET DAĞITTIK
    Kültür sanat ve spor alanında düzenlenen etkinliklere katılım sağlayarak duyarlılık gösteren gençlere bisiklet dağıtıldığını da ifade eden Başkan Demircan, “Biz yaklaşık 830 tane bisiklet dağıttık. Yine bu çerçevede, kültür sanatta, sporda katılım sağlayan duyarlılık gösteren gençlerimize bisikletleri dağıttık. Sonra onların içerisinden bu işe hevesli olanları ve İstanbulluları yarışa davet ettik. Böylelikle hem onları hayatın içerisine çektik hem ödüllendirdik hem de yarıştık” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.