DOLAR 41,8436
EURO 48,7181
ALTIN 5671,044
BIST 10319,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Milli Sporcu Şahika Ercümen’den yeni Dünya Rekoru denemesi: “Gazze nefes alsın, karanlıklar aydınlığa çıksın.”

    Milli Sporcu Şahika Ercümen’den yeni Dünya Rekoru denemesi: “Gazze nefes alsın, karanlıklar aydınlığa çıksın.”
    15.10.2025
    A+
    A-

    Spor Toto Spor Kulübü sporcusu, milli dalgıç ve Birleşmiş Milletler “Sudaki Yaşam” Savunucusu Şahika Ercümen, 17 Ekim tarihinde Kaş’ta, değişken ağırlık paletsiz kategoride 107 metreye (yaklaşık 40 katlı bir bina yüksekliği) dalarak kendi dünya rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

    Bu yılki dalış, yalnızca spor tarihine yeni bir derinlik kazandırmakla kalmayacak; aynı zamanda güçlü bir barış ve dayanışma mesajı da taşıyacak.
    Şahika Ercümen, rekor öncesinde duygularını şu sözlerle dile getirdi:

    “Cumhuriyetimizin 102. yılına ithafen nefesimi ülkemin gücüyle birleştiriyorum. Gazze’de açlık ve zulümle nefesi kesilen kardeşlerimizin sessiz çığlığını duyuyoruz. Dilerim ki Gazze nefes alsın, karanlıklar aydınlığa çıksın. Biz sporla, doğayla ve umutla yaşatmaya devam edeceğiz.”

    Ford Türkiye, Safiport ve Türk Hava Yolları’nın destekleriyle gerçekleşecek bu anlamlı organizasyon, Dünya ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonlarının uluslararası hakemleri gözetiminde sabah saatlerinde yapılacak ve sualtından canlı yayınlanacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.