DOLAR 32,4968
EURO 34,551
ALTIN 2494,694
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bi’boya’dan pastel renkleri evde kullanma sanatı

    Bi’boya’dan pastel renkleri evde kullanma sanatı
    10.08.2020
    A+
    A-

    Geliştirdiği boya ürünleri ve hizmetlerini avantajlı fiyatlarla tüketiciyle buluşturan Bi’Boya, bir yandan da yenilikçi dekorasyon fikirleriyle tüketicilerin tüm beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Bi’Boya uzmanları, dekorasyon dünyasının son zamanlardaki en önemli tonlarından olan ve neredeyse modası hiç geçmeyen pastel renklerin kullanım tavsiyelerini paylaştı. Pastel dekorasyon önerileri sayesinde duvarlarınızı renklendirebilir, mutfağınızı elegan bir görünüme kavuşturabilir, yatak odanıza dinginleştirici bir hava katabilirsiniz.

    Çeşitli dekorasyon stilleriyle bir arada kullanılabilen pastel tonlar, ferahlatıcı ve tazeleyici etkisinin yarattığı pozitif enerjiyle, yaşam alanlarına yepyeni bir soluk getiriyor. Çocuk odasından salona, mutfaktan yatak odasına her odada kullanabileceğiniz en güzel pastel tonlarını ise www. biboya. com. tr adresinde görebilir, dilerseniz de ücretsiz gönderilen renk kartlarını talep ederek, duvarlarınıza en çok yakışacağını düşündüğünüz rengi birebir görebilirsiniz.

    Pastel renklerle dekorasyon

    Dekorasyon dünyasının son zamanlardaki en önemli tonlarından olan pastel tonların dinginleştirici bir etkisi bulunuyor. Bu dinginleştirici sayesinde stresli geçen bir günün ardından evinizde ferah bir nefes alabilirsiniz. Özellikle evinde klasik dokunuşlar seven biriyseniz, pastel dekorasyon önerileri sayesinde çok güzel işler çıkarabilirsiniz.

    Bi’Boya renklerinden nil yeşili, şampanya, gonca, yaz, akay gibi tatlı renklerle mükemmel kontrastlar yakalayabilirsiniz. Pastel renkler sayesinde odalarınızda ve salonunuzda yumuşak tonlar yakalayabilirsiniz.

    Sade olabildiği kadar sıcak olabilen bu renkleri mobilyalarınızda, duvara asacağınız bir tabloda ve hatta beyaz eşya seçimlerinde de tercih edebilirsiniz. Pastel dokunuşların dar alanları daha geniş gösteren bir etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle dar alanlarda pastel tonlar kullanarak, bu etkisi sayesinde nispeten daha dar olan alanlara ferah bir hava katabilirsiniz.

    Pastel renkler ev dekorasyonunda nasıl kullanılmalıdır?

    Öncelikle pastel renkleri iç mekanda ve kullanırken, daha soluk tonları tercih etmenizde fayda bulunmaktadır. Bunun temel sebebi ise evde nostaljik bir hava yaratabilmeniz ve diğer eşyalarla kolay bir şekilde uyum sağlayabilmenizdir. Bu nedenle duvar boyalarınızda eşyalarla uyum sağlayabilmek için de pastel renkler kullanılması önerilir. Bu sayede eşya seçimlerinde daha cesur renkler kullanabilirsiniz.

    Eğer varsa yemek odanızda veya yemek takımında bej, beyaz, krem gibi tonları kullanmanız da daha şık ve uyumlu bir görünüm sağlamanıza yardımcı olacaktır.

    Pastel renkler sayesinde yaşam alanınıza çok küçük ama renk veren dokunuşlar da katabilirsiniz. Örneğin nil yeşili bir abajur, pembemsi tonlara sahip sehpa ile bembeyaz salonunuza güzel bir dokunuş sağlayabilirsiniz. Yine pastel tonlarla vintage eşyalarınız için daha göz alıcı kontrastlar yakalamanız da mümkün. Evinizde pastel tonlara sahip şık görünen duvar kağıtlarıyla ise klasik bir hava yaratabilirsiniz.

    Yatak Odası

    Yatak odası gibi dinlenme alanlarında ise genelde dingin bir hava ararız. Yatak odası; güven içinde uyuyacağınız, kişisel alanınızın en yoğun olduğu, kendinizle baş başa kalabileceğiniz belki de tek yer. Sizi yormayan ve dinlendirici tonlar ile pastel renkler yatak odanızda güzel bir ambiyans yaratarak kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Yatak odası için duvar boyası olarak bulut beyazı ile eşyalarınızda şeker pembesini kombinleyerek güne huzurlu bir başlangıç sağlayabilirsiniz.

    Bir diğer seçenek ise yatak odası duvar renkleri arasında kullanımı en yaygın olan mavidir. Duvar boyası seçimin sayesinde, odanıza gökyüzü ve denizin derin maviliğini yansıtabilirsiniz. Mavinin pastel tonları size son derece rahatlatıcı ve güven verici bir ortam sunar. Atlas ve Mine tonlarındaki mavinin açık tonları, dingin ve ferah bir yatak odası için muhteşem bir seçimdir.

    Dilerseniz de yatak odasında duvar dekorasyon aşamasında coşkulu, fıkır fıkır bir turuncu tonu ile duvarları boyamayı tercih edebilirsiniz. Ancak bu, zaman içinde gözlerinizi yorabileceği gibi yorgun günlerin sonunda sizii psikolojik olarak da zorlayabilir. Yatak odası için en güzel turuncu tonu ise balkabağı, tarçın ve Hindistan cevizi renklerinin bir karışımı olan, turuncunun ağırlıkta olduğu baharat renkleri olacaktır. Dekorasyonu kum, kahverengi ve bej tonları ile süsler ve duvar dekorasyon alternatifi olarak da turuncunun bu tonlara yakın bir tonunu seçerseniz bu odada sizden huzurlusu olmaz.

    Küçük metrekareli ve dar alanlar ne renk olmalı?

    Pek çok kişinin evinde mutfak ve banyo istediğimizden daha küçüktür. Pastel tonların ferahlatıcı ve derinlik katıcı etkisi sayesinde gerçekten daha geniş görünen alanlar yaratabilirsiniz. Bu duruma ek olarak mutfağınızda veya banyonuzda pastel dokunuşlarla elit bir his veren tatlı bir dokunuş yakalayabilirsiniz.

    Uzun ve dar koridorları ise pastel tonlarda, uçuk mavi yada yeşil renkleriyle boyadığınızda bu alanlar olduğundan daha geniş algılanacaktır ve böylelikle ferah bir hava yakalamanız münkün olacaktır. Koridor renkleri için ayrıca alçak tavanlı evlerde mavi ve yeşil tonlarını kullanmak da tavanın daha yüksek algılanmasını sağlayacaktır.

    Şayet geniş bir koridora sahipseniz vesamimi bir ortam oluşturmak istersenizde sıcak renkleri kullanabilirsiniz. Bunun için acıbadem ve hanımeli renklerini değerlendirebilirsiniz. Yeşil bitkiler veya köşelere yerleştireceğiniz vazoları dekorasyonda kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, özellikle açık tonlu renkleri tercih ediyorsanız da, koridor ortak kullanım alanı olduğu için temizlik işini kolay silinebilir boyaları tercih ederek kolaylaştırabilirsin

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.