DOLAR 32,4243
EURO 34,6796
ALTIN 2394,052
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bilent Dündar: Konut alacaklar bu dönemi kaçırmamalı

    Bilent Dündar: Konut alacaklar bu dönemi kaçırmamalı
    24.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre;Türkiye genelinde konut satışları; 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar “Konut alacaklar bu dönemi kaçırmamalı” dedi.

    Yaz mevsimine denk gelen bayramlar, tatil dönemi ve uluslararası arenadaki gelişmelere bağlı olarak sakin seyreden gayrimenkul sektörünün eylülde büyük bir sıçrama yaşadığını görüyoruz. Yeni lansman ve kampanyaların art arda geldiği eylül ayında konut satışlarında artışı görüyoruz. 2017 sonunda da hem satışlarda hem ruhsatlarda rekor denecek rakamlar beklemek hayal olmayacaktır. Konut sektörü daha uzun yıllar üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edecektir. Demir ve çimento gibi inşaat maliyetlerini etkileyen fiyat artışları konut fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır. O nedenle konut almak isteyenlere bir an önce harekete geçmelerini öneririm. Konut alacaklar bu dönemi kaçırmamalı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.