DOLAR 32,5666
EURO 34,8816
ALTIN 2436,399
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bilent Dündar: Konut satışlarındaki artış devam edecek

    Bilent Dündar: Konut satışlarındaki artış devam edecek
    24.05.2017
    A+
    A-

    216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: “Konut satışlarındaki artış, devam edecek”

    Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış kaydetmesi, Türk ekonomisinin artık iyileşme yoluna girdiğini gösteriyor. Bu durumda Türkiye genelinde artan konut satışlarını, gayrimenkul üreticileri olarak sevinçle karşılıyoruz.
    Son bir yıl içinde gayrimenkul sektörüne yönelik alınan tedbirler, sektörün gelişiminde büyük rol oynadı. KDV’de yapılan indirim, tapu harç oranında ki düşüş, yabancı yatırımcının önünün açılması için alınan tedbirler gibi birçok önlem sektörün bugünlere gelmesini sağladı.
    Özellikle son zamanlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmesiyle konut satışlarında büyük artış görüldü. Hatta bu anlamda mayıs ve haziran ayı satışlarının çok daha yüksek olmasını bekliyoruz. Çünkü istikrar ortamını gören yerli ve yabancı yatırımcı, parasını gayrimenkule yatırmayı tercih edecektir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.