DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Bilge Mutfağım” mutfağa giren herkesin ilgisini çekecek

    “Bilge Mutfağım” mutfağa giren herkesin ilgisini çekecek
    11.10.2018
    A+
    A-

    Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu deneyimlerini bir kitapta topladı. “Bilge Mutfağım” Felibus Kitap tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı. “Bir gıda mühendisi annenin mutfağından püf noktaları, kış hazırlıkları, tarifler” alt başlığıyla çıkan kitap mutfağa giren herkesin ilgisini çekecek.

    Kitap Hakkında:

    Bilge Mutfağım mutfağı olan evlerde olması gereken bir kitap. Yani “her eve lazım!”

    Makarna, Lütfen! markasının kurucusu ve gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu Bilge Mutfağım adını verdiği ilk kitabında hem mühendis, hem de anne titizliğiyle okurları temel bir mutfak yolculuğuna çıkarıyor. Mutfağa girilen andan itibaren yapılacaklar; steril bir alan yaratmak, market ve pazar alışverişi, gıda ürünlerini saklama koşulları, sağlıklı yemekler yapmanın ipuçları ve hemen ardından, hepimizin ihtiyacı olan, basit ama besleyici tarifler…

    “Alüminyum folyo kullanmalı mıyım? Hangi tencereyi seçmeliyim? Üstü küflenmiş salçayı atmam mı lazım?” İşte, bu ve benzeri günlük dertlerinizin çarelerini Bilge Mutfağım’da Bayburtluoğlu’nun sade ve akıcı dilinden okuyacaksınız. Ayrıca geleneksel mutfağımızın turşu, konserve, tarhana gibi baş lezzetlerini yapmanın püf noktalarını öğrenecek; besleyici tariflerle kendinizi ve ailenizi içiniz rahat bir şekilde doyuracaksınız.

    Bu kitap, marketlerde etiket okuduğunuz andan, masanın üzerine yemeği koyduğunuz âna kadar size eşlik etmeye hazır. Üstelik kitapta yanıtlanmamış bir soru bulursanız ve Tuğba’ya yazarsanız; hem size cevap verecektir, hem de sosyal medyanın tüm araçlarını en etkili şekilde kullanarak sorunuzun yanıtını mutfakla ilgilenen herkesle paylaşacaktır.

    Haydi, mutfak yolculuğunuz başlasın artık!

    -Ece Arar

    ***

    “Gıda konusunda üretimden tüketime tüm aşamaları ele alan kapsamlı ‘Bilge Mutfağım’ serisinin ilk kitabında bir gıda mühendisi ve anne olan Tuğba Bayburtluoğlu kafanızdaki tüm soruları tatlı ve farklı üslubuyla yanıtlıyor. Bu ‘fayda kitabı’ mutfağınızın vazgeçilmezlerinden olacak.”

    –Derya Baykal

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.