DOLAR 32,3862
EURO 34,7447
ALTIN 2399,002
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bilgi’den uluslararası mimarlık atölyeleri

    Bilgi’den uluslararası mimarlık atölyeleri
    06.07.2017
    A+
    A-

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı, Temmuz ayında uluslararası iki yaz okulu atölyesi düzenliyor

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek yaz okulu atölyeleri, 10 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında, santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Her yıl, uluslararası mimarlık ortamıyla bütünleşmek ve farklı kültürlerden tasarımcıların ortak üretimine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen atölyeler, bu yaz da uluslararası mimarlık pratiğinin dikkate değer isimleri tarafından yürütülecek.

    Çağdaş Konut Kavramı ile Mekânsal Montaj Teknikleri Üzerine
    Atölyelerden ilki olan “Oda”-21. Yüzyıl İçin Tek Odalı Yerleşim (A One Room Dwelling for the 21th Century), Amerika’nın en prestijli mimarlık okullarından Sci-Arc Yüksek Lisans Programı’nın eski direktörleri, Los Angeles’taki Studio Works Architects ile deneysel bir kentsel, kırsal araştırma ve tasarım laboratuvarı BASE Beijing’in ortak kurucu direktörleri Mary-Ann Ray ve Robert Mangurian tarafından gerçekleştirilecek. 10 – 21 Temmuz tarihinde düzenlenen atölye, tek mekandan oluşan ev örneklerinin titizlikle incelenmesini takiben, yaşadığımız bin yılın başında ortaya çıkan yeni yaşam biçimleriyle örtüşen yeni modeller kurgulanması üzerine çalışmayı hedefliyor. 10 gün sürecek atölyede Schindler Evi’nden Çatalhöyük’teki neolitik konutlara, göçebe çadırları ve gecekondu yerleşimlerine kadar bir dizi tek mekandan oluşan yerleşim örneği ele alınacak. Bazı gecekondu konutları ziyaret edilip belgelenecek, edimsel bir ev hayatının mimarisini şekillendiren “odalar” incelenecek.

    İstanbul Bilgi Üniversitesi, ETH Zürih ve NCCR Dijital Fabrikasyon arasındaki işbirliğiyle gerçekleştirilecek, “Doğrusal Olmayan Düzlemsel Montajlar” (NOPA: Non-Orthogonal Planar Assemblies) başlıklı ikinci atölye ise 28 Temmuz – 4 Ağustos tarihinde yapılacak. Atölyede özellikle, ahşap kirişlerin dik açılı olmayan yan yana bağlantısının inşai tekniğine dayanan tasarımların geliştirilmesi için yöntemler, Rhino Python ve Grasshopper’da yazılan özel bir hesaplama düzeneği aracılığıyla araştırılacak.

    Katılımcılar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin üretim laboratuvarında (Fab-Lab), yeni tasarım ara yüzlerini, inşai yöntemleri, malzemeleri ve eşgüdümlü robotik imalat süreçlerini keşfetme ve deneyimleme şansına sahip olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.