DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Bir Hediye De Sen Ver2’

    ‘Bir Hediye De Sen Ver2’
    26.09.2018
    A+
    A-

    Hayata Bağış Derneği’nin organ bağışı ile ilgili teşvik etme ve bilinçlendirme aktiviteleri kapsamında; 29 Eylül 2018 tarihinde Bakırköy Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Musuki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği destekleri ile organ nakli olmuş çocuklarla, organ nakli bekleyen çocukları ünlü yüzlerle buluşturuyoruz.

    Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olan kronik organ yetmezliklerinin bugün bilinen tek tedavi seçeneği ‘organ nakli’dir. Ne kadar iyi hekimlerimiz olursa olsun, hastanelerimizin donanımı ne kadar üst düzey olursa olsun, hastalık ne kadar ilerlemiş ve durum ne kadar acil olursa olsun; eğer uygun bir organ olmazsa hastalarımızı kaybetmeye mahkumuz. Alışılagelmiş tüm ezberlerimizi bozan bu tedavinin birincil gereksinimi hiç şüphesiz organ bağışıdır.

    İnsan olarak biliyor ve inanıyoruz ki, ‘her canlı ölümü tadacaktır’. Ne zaman, nerede ve nasıl karşımıza çıkacağı belli olmayan bu son ile ilgili bildiğimiz tek gerçek günün birinde bizim ve yakınlarımızın da başına geleceğidir. O gün gelmeden organ bağışıyla ilgili görüşlerimizi yakınlarımızla paylaşmamız ve bu konuyu toplum içinde konuşulur hale getirmemiz, ortak insanlık görevlerimizden biridir. Böylelikle organ bağış kültürümüzün ülkemizde de yeşermesine katkı yapacak ve nihayetinde insanlarımıza daha faydalı olabileceğiz.

    29 Eylül 2018 Cumartesi günü Bakırköy Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde organ nakli olmuş çocuklarımız ile bu şansa henüz kavuşamamış ve nakil bekleyen çocuklarımıza güzel bir gün yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımız, sinema ve oyun alanı aktivitelerinin ardından, sanat ve spor camiasından gönüllü katılan ünlü isimlerin elinden hediyelerini alacaklar. Tamamı sağlık personellerinden oluşan Ayda1 Detoks müzik grubunun konseri ile tamamlanacak etkinlikte bir kez daha organ bağışını gündeme getirme şansımız olacak.

    Hayata Bağış Derneği

    Program: Tarih 29.09.2018

    Yer: Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi

    Ataköy 1. Kısım Mahallesi Fişekhane Caddesi No: 7 34158 Bakırköy / İstanbul / Bakırköy

    Etkinlik Planı

    Saat: 13:00/16:00 Sinema, oyun alanı, yemek

    16:00/17:00 Ünlü yüzlerden hediye takdim töreni

    17:00/18:30 Ayda1 Detoks Konseri

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.