DOLAR 32,586
EURO 34,7769
ALTIN 2507,735
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Bir Kuşak, Bir Yol”da elektrik gücü dostluğu

    “Bir Kuşak, Bir Yol”da elektrik gücü dostluğu

    Avrasya kıtasının kavşağında, “Bir Kuşak, Bir Yol”un ön saflarında çalışan SPIC’liler dostane bir tavır, sağlam teknoloji ve mücadele ruhuyla uluslararası pazara kök salmasının yanı sıra Türklerle derin bir dostluk kurmuştur.

    Türkiye’de SPIC, EREN Elektrik Santrali’nin 2 ve 3 numaralı üniteleri ile Atlas Elektrik Santrali’nin 1 ve 2 numaralı ünitelerinin işletme ve bakımlarının teknik rehberliğinden sorumlu olup, EREN ve Atlas elektrik santrallerinin seviye bakımını üstlenmiştir. Son 3 yılda SPIC, Türkiye’deki EREN Elektrik Santrali’nin tek ünite ve çift ünite aynı anda çalıştığı gün sayısı rekorunu kırmıştır. EREN Elektrik Santrali, Türkiye’de aynı dönemde 600 MW ve üzeri elektrik üretimindeki başka santraller arasında defalarca birinci sırada yer aldı.

    İşletme sürecinde, SPIC her zaman sorumluluk kavramına bağlı kalarak bilimsel yönetim ve profesyonel teknoloji ile elektrik santralinin istikrarlı işletimini ve bakımını sürdürmüştür. Bu yıl 24 Ekim sabahı erken saatlerde ekipmanların eskimesi nedeniyle EREN Santrali’nin 2 numaralı makinesinin B ve C vakum pompalarının akımı aniden yükselmişti. Çalışmasını durdurduktan sonra proje departmanı hızla harekete geçerek, grup grup incelemeler yapmaya başlamıştır. Makinenin parçalarını ayırarak, arızanın hava çıkış perdesindeki hasardan kaynaklandığını hızlı bir şekilde tespit ederek, zamanında yedek parça değişimini gerçekleştirmiştir. Bakım çalışmalarını 4 saatlik kısa bir sürede tamamlamıştır. Makineyi tekrar çalıştırdıktan sonra, vakum pompası akımı normale dönmüştür. Atlas Santrali’nde 1. ve 2. ünitenin işletme sıkıntısı yaşamaması için SPIC İşletme ve Bakım Teknik Yönlendirme Proje Dairesi santral personeli ile koordineli olarak çeşitli verileri incelemiş, sürekli çalışarak detaylı bir rapor oluşturmuştur. Teknik sorunları çözerken etkili, güvenilir ve önleyici tedbirler sağlamıştır. Yönetici tarafından büyük övgü ve teşekkür mektubu almıştır.

    2019’un başından itibaren Balkan Yarımadası’na ve şimdi Türkiye’ye kök salmış SPIC, teknoloji ile yol açıp iyi hizmetlerle köprüler kurmuştur. “Bir Kuşak, Bir Yol” ülkelerinde enerji alanında çalışan Çinliler ve Türkler arasında derin bir dostluk kurulmuştur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.