DOLAR 32,3885
EURO 34,622
ALTIN 2388,274
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bir renge sürekli bağlı kalamazsınız renk değişmek ister

    Bir renge sürekli bağlı kalamazsınız renk değişmek ister
    29.10.2019
    A+
    A-

    DYO ve Aura İstanbul işbirliği ile Renkli DYOLOGLAR adı altında gerçekleştirilen prodüksiyonda yer alan GVDS’nin kurucusu Mimar Görkem Volkan, bir renge sürekli bağlı kalınamayacağına işaret ederek, “O kadar çok alternatif vardır ki bir başka tonunu veya bir başka renk kartelasını denemek istersiniz” dedi.

    Türkiye’de boyanın en köklü şirketi DYO ile Aura İstanbul iş birliğiyle hayata geçen Renkli DYOLOGLAR, Türkiye’nin önde gelen 12 mimarını özel bir prodüksiyonda buluşturdu. İki kurumun sosyal medya hesaplarından yayınlanan renklerin psikolojik etkileri, mimari ve kentsel tasarımdaki yerinin işlendiği videolar merakla takip ediliyor.

    Renkle ilgili sorulara yanıt veren mimarlar arasında yer alan isimlerden biri de GVDS’nin kurucusu Mimar Görkem Volkan. ‘Tasarımlarınızda renk mimari ile gelişen bir etmen midir, yoksa sonradan eklenen bir unsur olarak mı görürsünüz?’ sorusuna yanıt veren Volkan, “Yeni bir projeye başlarken ilk yaptığımız şey renk ve formdan önce hissi düşünmek. Yani tasarladığımız yapıları ya da mekânları deneyimleyecek olanlar o yapıda ne hissedeceğini, hangi hisle özleyerek o mekâna dönmek isteyeceklerini tasarlıyoruz. Ya da o binayı kentin içinde kentin karmaşasında hangi renklerle, hangi renklerin ya da formun ya da malzemelerin doğurduğu hislerle hatırlayacakları bizim için daha önemli bir konu. Tabii ki, malzeme, form, ışık tüm etmenler gibi renk çok bağlayıcı çok yönlendirici bir aksesuar bizler için. Dolayısıyla tüm bu parametrelerle birlikte kullandığımız malzemelerin rengini, kullandığımız bir sanat eserindeki rengi, bu denklemin bir parçası olarak çok önemsiyoruz” dedi.

    Rengin bir tasarım olmadığına dikkat çeken Görkem Volkan, ‘Yani herhangi bir form herhangi bir renge boyandığı zaman, daha iyi bir tasarım haline gelmiyor” değerlendirmesinde bulundu. Volkan, “Genel olarak, hem tasarladığım yapılarda hem iç mekan uygulamalarında olabildiği kadar bir baz oluşturup sonra değiştirebileceğim rengi deniyorum. Renk değişmek ister, bir renge sürekli bağlı kalamazsınız. O kadar çok alternatif vardır ki bir başka tonunu veya bir başka renk kartelasını denemek istersiniz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.