DOLAR 32,3208
EURO 35,1251
ALTIN 2298,64
BIST 9041,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Birevim, sektöre kattığı yeniliklerle ev almayı kolaylaştırıyor

    Birevim, sektöre kattığı yeniliklerle ev almayı kolaylaştırıyor
    09.07.2018
    A+
    A-

    Özgün ev alma yöntemleriyle sektörüne farklılık getiren yepyeni uygulamalar kazandıran Birevim, kendisini sektörde farklı bir yerde konumlandırıyor. Geliştirdiği yöntemlerle dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için çalışan Birevim, sektörü Birevim’den öncesi ve Birevim’den sonrası diye ikiye ayırıyor.

    Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de dar ve orta gelirlilerin sayısı toplam nüfus içerisinde önemli bir yeri kaplıyor. Bu durum da ev sahibi olmak isteyenlerin yeni yöntemlere başvurmasına sebep olurken, tasarrufa dayalı ev alma yöntemleri vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Vatandaşlar tasarrufa dayalı ev alma yöntemlerinden yararlanırken; şirketler de bütçelerini stratejik bir şekilde düzenleyerek ev alan kişilerin tasarruf edebilmesi için çalışıyor. Peki, halkın istek ve beklentilerine göre şekillenen bu şirketler kendilerini dönüştürme konusunda yeterliler mi? Sektörün öncü şirketlerinden Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye göre; sektör Birevim’ den önce ve Birevim’den sonra olarak ikiye ayırılıyor.

    Çiftçi: Ev almayı dar gelirli aileler için hayal olmaktan çıkardık.

    Ev almak isteyenlerin Birevim kurulmadan önce peşinat engeline takıldığını söyleyen Murat Çiftçi, hiç peşinatı olmayan insanlara sağladıkları peşinatsız ev alımı ile, her gün onlarca kişiyi ev sahibi yapmaya devam ettiklerini söyledi. Ayrıca Çiftçi, Birevim’ den önce tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektöründe en yüksek taksit sayısı 120 iken, Birevim ile 480 kişiye kadar tasarruf programları sayesinde küçük küçük taksitlerle ev sahibi olunabildiğini belirti.

     

    Birevim’den öncesini değerlendirerek çeşitli eleştiriler yapan Çiftçi; müşterilere yüklenen kira yardımı gibi masrafların sektöre zarar verdiğini ve tasarrufla ev alma yöntemleriyle çeliştiğini dile getirdi. Bu durumun da uygulanan politikaların sürekliliği bağlamında sorunlar yaratacağını söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.