DOLAR 32,4868
EURO 34,7888
ALTIN 2445,411
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BiSU-UNICEF iş birliğiyle her siparişte 5 çocuğun günlük temiz su ihtiyacı karşılanıyor

    BiSU-UNICEF iş birliğiyle her siparişte 5 çocuğun günlük temiz su ihtiyacı karşılanıyor
    12.03.2018
    A+
    A-

    BiSU-UNICEF işbirliği kapsamında, BiSU üzerinden verilen her su siparişinde 5 çocuğun günlük temiz su ihtiyacı karşılanacak. Bu yıl başından beri süren iş birliğinde şimdiye kadar 1 milyon çocuğun günlük temiz su ihtiyacı karşılandı. Hedef 12 milyon çocuğun günlük temiz su ihtiyacını karşılamak.

    UNICEF’in verilerine göre her gün yaklaşık 1.000 çocuk, su, sanitasyon ve hijyen kaynaklı önlenebilir hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Yeterli hijyen koşullarının sağlanamaması, kirlenmiş su kaynakları nedeniyle temiz su ihtiyacının karşılanamıyor olması bu hayati sorunun temel nedeni. Yetersiz temiz su nedeniyle ortaya çıkan kolera, ishal ve benzer ölümcül salgınlardan da en çok çocuklar etkileniyor.

    UNICEF; acil durumlarda su, sanitasyon ve hijyen hizmeti sunan öncü insani yardım kuruluşu olarak, tüm dünyadaki insani krizlerde bu alanlardaki acil ihtiyaçların yarısından fazlasını karşılıyor. İhtiyaç halinde çocuklara ve ailelerine her biri 4-5 litre suyu içilebilir hale getiren su arıtma tabletleri ulaştırıyor. Çocukların temiz su erişimi için yenilikçi yollar keşfetmek ve iklim dirençli altyapının oluşturulmasında öncü çalışmalar sürdürüyor.

    BiSU’dan UNICEF’in temiz su programına destek

    Cep telefonu üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su siparişi verilmesini sağlayan BiSU uygulaması, ‘’Temiz Su Her Çocuğun Hakkı’’ diyerek UNICEF’in temiz su programına destek olmak adına, uygulama üzerinden verilen her siparişte 5 çocuğun günlük su ihtiyacını karşılamak üzere UNICEF’le bir anlaşma yaptı.

    UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin Erkurt ve BiSU Genel Müdürü Ergin Üner’in katıldığı imza töreninde bu anlaşma imzalandı. Bu sene içinde yaklaşık 1 milyon çocuğun günlük temiz su ihtiyacı, anlaşma kapsamında karşılandı ve 2018 yılı sonuna kadar hedef 12 milyon çocuğun günlük temiz su ihtiyacını karşılamak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.