DOLAR 32,5822
EURO 34,7981
ALTIN 2508,202
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bonfilet’ten etle yapılan 3 lezzetli yemek tarifi

    Bonfilet’ten etle yapılan 3 lezzetli yemek tarifi
    20.11.2019
    A+
    A-

    Bir asrı aşkın tecrübeye sahip, tüketiciyi sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet’in şeflerinden Nesimi Yalçın, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden; Fırında Kuzu Külbastı, Dana İncik ve Soslu Kontrfile pişirme püf noktalarını anlattı. Dana etiyle yapılan pratik ve leziz bu akşam yemeği önerileri ile sofralarınıza lezzet katın.

    Tüketiciyi sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, sevdiklerinizle paylaştığınız sofralara mutluluk ve lezzet katacak 3 farklı et yemeği tarifi verdi. Et yemeyi sevenlere ve etten vazgeçemeyenler için fırında hazırlanabilecek dana etli tarifler sunan Şef Nesimi Yalçın’ın bu leziz tarifleri damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

    Fırında Kuzu Külbastı

    Malzemeler

    200 gr Bonfilet Kuzu Külbastı

    2 adet domates

    2 adet çarliston biber

    1 adet soğan

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 diş sarımsak

    Tuz

    Karabiber

    Kekik

     

    Yapılışı

    Az miktarda yağ ile külbastıların iki tarafını mühürleyin. Etleri fırın kabına alın ve doğradığınız soğan, biber, domates, sarımsak ve sıcak suyu ilave edin. Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kekik serpiştirin. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Pilav ile servis edebilirsiniz.

    Soslu Kontrfile

    Malzemeler

    160 gr Bonfilet Soslu Dana Kontrfile

    1 çay bardağı sıvıyağ

    250 gr domates

    100 gr mantar

    2 diş sarımsak

    1 su bardağı krema

    Tuz

    Karabiber

     

    Yapılışı

    Dana kontrfileyi yağsız tavada soteleyin. Küp şeklinde doğranmış mantar, domates ve sarımsağı tavaya ilave edin. Pişine kadar soteleyin. Sotelenen yemeğe krema ilave edin. Arkasından baharatları ilave edin. Krema yavaş yavaş kıvamını bulduktan sonra yemeğinizi ateşten alın. Sade makarna ile servis edebilirsiniz.

     

    Dana İncik

    Malzemeler

    350 gr Bonfilet Dana İncik

    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yarım soğan

    1 diş sarımsak

    1 havuç

    1 orta boy patates

    Tuz

     

    Sos malzemeleri;

    1,5 yemek kaşığı yoğurt

    1 yumurtanın sarısı

    1 çay kaşığı un

     

    Yapılışı

    Dana inciği haşlamaya başlamadan önce orta boy bir tencerede yaklaşık bir litre suyu kaynatın. Kaynayan suya dana inciği ekleyin ve bu işlem sırasında tencerenizin kapağını açmayın, suyunu çekmeye yakın çatal yardımı ile kontrol ettiğiniz etin yumuşamadığını düşünürseniz bir miktar daha sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı yağ, yarım soğan ve bir diş sarımsağı ince ince doğranarak kavurun. Malzemeler güzelce kavrulduktan sonra diğer tencerede kanını bırakmaya başlayan dana inciği alarak karışıma ekleyin. Et suyunu çekmeye başladıktan sonra bir miktar sıcak su ekleyin. Et pişmeye başladıkça kemiğinden ayrılarak daha yumuşak bir hale gelir. Bu aşamada tencereye iri iri doğranmış havuç ve patates ile yarım litre sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ilave edin ve haşlanmaya bırakın. Tencerenizi ateşten kaldırmadan önce son aşamada ekleyeceğiniz sos için 1,5 yemek kaşığı yoğurdu boş bir kapta iyice çırpın. Ardından 1 yumurta sarısını ve 1 çay kaşığı unu ekleyin, malzemelerin birbirine karışması için iyice çırpın. Son olarak sosun akışkan bir kıvam alması için 2 yemek kaşığı su ilave edin. Yaklaşık 1 saat boyunca haşladığınız et ve diğer malzemelere sosu ilave ederek karıştırın ve çok kısa bir süre pişirdikten sonra yemeğiniz sunuma hazırdır. Dana inciği dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ile çukur bir tabakta servis edebilirsiniz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.