DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bonfilet’ten şifa deposu etli çorba tarifleri

    Bonfilet’ten şifa deposu etli çorba tarifleri
    02.01.2020
    A+
    A-

    Bir asrı aşkın tecrübesiyle tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, soğuk havalarda içleri ısıtan ve yüksek besin değerleriyle şifa deposu olan çorba tarifleri paylaştı. İşte bağışıklığı güçlendiren incik çorbasından yalnızca özel günlerin değil kış aylarının da vazgeçilmezi olan düğün çorbasına uzanan eşsiz tarifler…

    Hava sıcaklıklarındaki ani değişimler nedeniyle bugünlerde pek çok kişi grip, nezle gibi rahatsızlıklarla uğraşıyor. Bu hastalıkları önlemek veya hafif atlamak için bu dönemde tükettiğimiz gıdalar büyük önem taşıyor. Bu gıdaların başında da soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi çorbalar geliyor.

     

    Çorba yönünden oldukça zengin olan Türk mutfağında pek çok tarif bulunuyor ancak özellikle et ile hazırlanan çorbalar, doğal yollardan vücudu korumanın en leziz halini sunuyor. Kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet, lezzetleri ve doyuruculuklarının yanı sıra besin değerleriyle adeta birer şifa deposu olan dört çorba tarifi paylaştı.

     

    • İncik Çorbası (Kemik Suyu Çorbası)

    Kış aylarında bağışıklığını güçlendirmek isteyenler için lezzet dolu bir seçenek olan kemik suyu çorbasını kemikli incik etiyle hazırlayarak çorbanın besin değerini artırabilirsiniz.

     

    Malzemeler

    4-5 parça Bonfilet Dana İncik (Kemikli)

    1 litre su

    1 adet kuru soğan

    3 diş sarımsak

    Tuz ve karabiber

     

    Terbiyesi için

    2 yemek kaşığı un

    1 adet yumurta

    1 adet limonun suyu

    3 yemek kaşığı yoğurt

     

    Üzeri için

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Pul biber ve nane

     

     

    Hazırlanışı

    Kemikli incik etlerini soğan ve sarımsakla birlikte en az bir saat olmak üzere kaynatın. Etlerin kemiklerden kolayca ayrılabildiğine emin olun. Ardından etleri bir kenara alıp ince bir şekilde doğrayın, bu sırada tenceredeki suyu dökmeyin. Küçük parçalara ayırdığınız etleri yeniden et suyunun içine alın. Soğanı ve arzu derseniz sarımsakları çıkarın. Bir kasede un, yoğurt, limon suyu ve yoğurdu çırpıp terbiyeyi hazırlamaya başlayın. Bu karışıma tencereden alıp bir süre ılımasını beklediğiniz yaklaşık bir su bardağı et suyunu ekleyin ve iyice çırpın, ardından yavaş yavaş tencerenize ekleyin.  Beş dakika boyunca sürekli karıştırarak kaynatın. Başka bir tavada hazırladığınız tereyağı, pul biber ve nane karışımını çorbaya ekleyin. Dilerseniz servis esnasında sirke ekleyin.

     

     

    • Beyran Çorbası

    Beyran çorbası, özellikle kış aylarında pek çok kişinin yakalandığı grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı vücudu korurken içindeki yoğun sarımsakla da doğal yollardan antibiyotik almaya olanak tanıyor. Gaziantep’in bu meşhur lezzetini evinizde hazırlamanız da mümkün…

     

    Malzemeler

    1 kg Bonfilet kuzu incik

    2 çay bardağı pirinç

    6 su bardağı su

    8-10 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı biber salçası

    Pul biber

    Tuz ve karabiber

     

    Hazırlanışı

    Kuzu etini ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları düdüklü tencerede haşlayın. Ardından etleri ayrı bir yere alıp iyice didikleyin. Bu sırada daha önce yıkadığınız veya suyun içinde beklettiğiniz pirinci et suyunun içinde haşlayın. Üzerine salça, tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Son olarak etleri ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Üzerine damak zevkinize göre limon suyu veya sirke ekleyip sıcak olarak servis yapın.

     

     

    • Düğün Çorbası

    Düğün öncesinde ve sonrasında misafirlere ikram etmek üzere hazırlanan bu geleneksel çorba, tadı, kokusu, doyuruculuğu ve şifasıyla kış aylarının da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

     

    Malzemeler

    500 g Bonfilet kuzu gerdan

    6 su bardağı su

     

    Terbiyesi için

    2 yemek kaşığı un

    Yarım bardak yoğurt

    1 adet yumurta sarısı

    Yarım limonun suyu

    1 çay kaşığı tuz

     

    Üzeri için

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Pul biber (Tercihe göre kırmızı toz biber)

    Nane

     

    Hazırlanışı

    Kuzu gerdan etini derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından kısık ateşte pişirin. İyice pişirdiğiniz eti kenara ayırıp didikleyin, haşlama suyunu ise dökmeyin. Bir kasede un, yoğurt, yumurta sarısı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ile çorbanın terbiyesini hazırlayın. Karışımı haşlama suyunun içine yavaş yavaş ekleyip kesilmemesi için bir yandan hızlıca karıştırın. Ardından etleri yeniden tencereye koyup bir taşım kaynatın, kıvam almadıysa birkaç dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Damak zevkinize göre sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına pul biber veya toz biber ile nane ekleyin. Karışımı çorbaya ekleyip sıcak olarak servis edin.

     

    • Kıymalı Tarhana Çorbası

    Acılısı, domateslisi, biberlisi, baharatlısı… Türk mutfağının baş tacı tarhana çorbasının hazırlanışı yöreden yöreye farklılık gösterse de alınan keyif hiç değişmiyor. Bu çorbayı kıymayla hazırlamak ise hem lezzeti hem de çorbanın besin değerini artırıyor.

     

    Malzemeler

    100 g Bonfilet kıyma

    5 yemek kaşığı tarhana

    6 su bardağı et suyu

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    Yarım tatlı kaşığı biber salçası

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    Tuz ve karabiber

    Nane

     

    Hazırlanışı

    Tarhanayı bir su bardağı sıcak et suyunun içinde ekleyip karıştırın, topaklanırsa bir çatal yardımıyla ezerek çözünmesini sağlayın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında kıymanızı kavurun. Damak zevkinize göre kırmızı biber, yeşil biber veya mantar da ekleyebilirsiniz. Domates salçası, biber salçası, baharat ve tuzu, kavrulan kıymaya ekleyerek karıştırmaya devam edin. Islattığınız tarhanayı suyuyla birlikte tencereye alın, ardından kalan et suyunu da ilave edin. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın, ardında 5 dakika kısık ateşte pişmesini sağlayın ve sıcak olarak servis edin.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.