DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bosch Termoteknoloji’den doğalgaz tasarrufu için ipuçları

    Bosch Termoteknoloji’den doğalgaz tasarrufu için ipuçları
    • Isıtma-soğutma sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknoloji, ısıtma sistemlerinin daha verimli kullanımı için dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor. 

     

    Soğukların kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kullanıcılar, ısıtma sistemlerini daha verimli kullanırken aynı zamanda maksimum yakıt tasarrufu da sağlamak istiyor. Bosch Termoteknoloji, doğalgaz tasarrufu için en önemli noktaların yetkili servisler tarafından cihazlarda periyodik bakım yapılması ve oda sıcaklığı ayarının bilinçli uygulanması olduğunu vurguluyor.

     

    Bilinçli oda sıcaklığı ayarıyla tasarruf mümkün

    Bosch Termoteknoloji profesyonelleri, oda sıcaklığını 1oC düşürmenin, doğalgaz tüketiminde tasarruf sağladığını vurguluyor. İstanbul şartlarında oda sıcaklığını 1oC azaltmak, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu anlamına geliyor. Ayrıca sıcaklığın çok yükseltilmesi, odadaki havanın kurumasına da neden oluyor.

     

    Kombinin kapasitesini hassas bir biçimde kontrol edebilmesi ve oda kumandaları ile uyumlu çalışması da tasarrufu sağlayan en önemli kriterlerden biri. Modülasyonlu oda kumandası ile çalışarak kapasitesini oda sıcaklığına göre ayarlayan modülasyonlu kombiler, diğerlerine göre daha az yakıt tüketiyor. Cihazların çalışma süreleri boyunca servis ve bakımlarının yetkili servisler tarafından düzenli yapılması da tasarrufta önemli etkenler arasında. Diğer yandan tasarruf için kombi kadar uygun radyatör seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Odalardaki camların altını tam kapatacak şekilde radyatör seçmek (ince panel radyatörler) camlardan gelen soğuk hava akışını sınırlandıracağı için ısınmayı hızlandırıyor ve cihazın yakıt tüketimini düşürüyor.

     

    Isı yalıtımının önemi

    Yakıt tasarrufu konusunda en önemli faktörlerden biri de evin ısı yalıtımının iyi olmasıdır. Standartlara uygun yalıtım ciddi bir yakıt tasarrufu sağlar. Bulunduğunuz apartman dairesinde alt ve üst katınızdaki daireler ısıtılmıyorsa bu da evinizden diğer evlere ısı kaçmasına sebep olur ve kombilerde yakıt sarfiyatını arttırır. Bununla birlikte en üst kattaki dairelerin çatı kısmında iyi bir izolasyon olması şarttır. Doğalgaz ile ısınan evinizde bunlar eksik ise, gerekli düzenlemelerin yapılması ciddi yakıt tasarrufları sağlar.

     

    Kombi seçiminde sezonsal verim değerine dikkat

    Yoğuşmalı kombi seçimini yaparken cihazın sezonsal verim değerlerine bakılması ve oda sıcaklığına göre modülasyonlu işletim yapabilmesine dikkat edilmesi gerekiyor. Buna uygun modülasyonlu oda kumandalarıyla kullanılan kombiler ısıtma işletimi en verimli şekilde gerçekleştirilebilir. Bu nedenle tüm yoğuşmalı kombilerde ileri teknoloji ürünü hassas oda sıcaklığı kontrolü sağlayan modülasyonlu oda kumandalarının kullanımı öneriliyor.

     

    Bosch EasyControl akıllı oda kumandası ile ısıtma sisteminizi en verimli şekilde kullanmak mümkün

    Bosch EasyControl akıllı oda kumandası; kendiliğinden öğrenme ve geo-fencing mod gibi akıllı fonksiyonları sayesinde ısıtma sisteminin en verimli şekilde kullanılmasını ve enerji tasarrufu elde edilmesine yardımcı oluyor.

     

    Mobil uygulama üzerinden kendiliğinden öğrenme modunun aktifleştirilmesiyle birlikte kombinin zaman programı 7 gün boyunca takip edilip, kaydediliyor. Böylelikle kullanıcıların bireysel günlük rutinleri EasyControl akıllı oda kumandası tarafından tanınıyor ve buna bağlı olarak en uygun sıcaklık otomatik olarak ayarlanabiliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.