DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bosch, yeni nesil Avenar yangın alarm panellerini kullanıma sunuyor

    Bosch, yeni nesil Avenar yangın alarm panellerini kullanıma sunuyor
    08.10.2020
    A+
    A-

    Yeni panel platformu yarının akıllı binaları ve nesnelerin interneti için hazır

    • Yenilikçi yangın alarm paneli platformu Avenar panel 2000 ve 8000, küçükten büyüğe kurulumlara benzersiz bağlantı ve ölçeklenebilirlik sunar.
    • Kullanıcılar artık eMatrix özelliği aracılığıyla doğrudan panel ekranında acil anons, kapı kontrolleri gibi güvenlik ekipmanlarını tamamen kontrol edebilir.
    • Yeni sistemler geleceğe yönelik ve sürdürülebilir yatırımlar için tamamen geriye dönük olarak uyumlu. Aynı zamanda genişletme ve yenileme maliyetlerini minimumda tutar.

    Bosch Bina Teknolojileri, yeni nesil yangın alarm panelleri ve binaların yangın güvenliğini artırmada bir kilometre taşı olan Avenar’ı tanıttı. Yeni panel serisi, nesnelerin interneti (IoT) tarafından yönlendirilen bina teknolojilerinin dönüşümünü destekliyor. Mevcut yangın alarm sistemi bileşenleriyle tamamen geriye dönük uyumlu olan yeni Avenar panel 2000 ve 8000 serisi, ölçeklenebilirlik, entegrasyon ve işleme gücü açısından önemli geliştirmeler sunuyor. Güvenlik yöneticilerine ve bina operatörlerine yeni bir güvenlik, kontrol ve verimlilik düzeyi sağlıyor.

    Bosch Bina Teknolojileri Yangın ve Tahliye Sistemleri Ürün Müdürü Kristof Vandenberghe, “Avenar’ı bağlantılı ve akıllı bina teknolojilerinin geleceğine doğru büyük bir adım olarak konumlandırmak için yangın alarm sistemlerindeki liderliğimizi dünya çapındaki uygulamalarda görülen güven üzerine inşa ediyoruz” dedi.

    Kapsamlı müşteri geri bildirimlerine dayanan bu yeni nesil yangın alarm panelleri, Bosch’un yangın güvenliği sistemlerindeki yenilikçi mirasını sürdürüyor. Yeni Avenar panel 2000, küçük projeler için anahtar çözüm olarak Bosch Yangın Paneli 1200 Serisi’nin yerini alıyor. Önceki ikisinin yerine dört loop destekleyen panel, böylece uygulamaları küçük projelerden 512 adete kadar dedektör ve çağrı noktası ile orta ölçekli projelere genişletebiliyor. Yeni Avenar 2000 panelleri, müşterilerin kablolama maliyetlerinden tasarruf ederken binadaki yangın sisteminin zekasını dağıtmasına olanak tanıyan bir panel ağına bağlanabiliyor. Ayrıca, yeni Avenar panel 2000, modüler şekilde genişletilebilen eksiksiz bir yangın alarm paneli kiti olarak geldiğinden, sistem entegratörleri için planlama ve satın alma sürecini basitleştiriyor.

    Daha büyük ölçekli kurulumlar için, Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi’nin devamı olan Avenar panel 8000, panel başına 32 döngüye ve toplamda 4096 adresi destekliyor.

    Her iki panel de Yerel Güvenlik Ağı (LSNi) bağlantılarının yanı sıra çağrı istasyonları ve diğer kritik sistem bileşenlerine dayalı mevcut yangın dedektörlerini destekler. Yeni paneller, Bosch’un Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi gibi mevcut ağ mimarilerinin yanına kurulabilir. Avenar panel 2000 ve 8000’in yanı sıra Avenar tuş takımı 8000 ve Modular Fire Panel 5000 Serisi çevresinde tek bir ortak ağ kurma imkanı, ağ verimliliğini artırır ve geriye dönük uyumluluğu kullanır. Ayrıca, genişletme ve yenileme maliyetlerini de minimuma indirir.

    Ölçeklenebilirlik ve bağlanabilirlik için tasarlanmış modüler sistem
    Her iki panel de 100Mbit hızlı bağlantıya sahip bir ethernet mimarisini destekliyor. Bosch yangın panellerini ve Bosch acil anons sistemlerini bir ağ üzerinde birbirine bağlamak, bina yönetim sistemlerine veya diğer güvenlik sistemlerine bağlanmak ve ayrıca bulut tabanlı kontrol ve bakım için uzaktan hizmetleri etkinleştirmek için dört harici ethernet portu mevcuttur.

    Doğrudan yangın panelinde grafik kullanıcı arayüzü (GUI) aracılığıyla tamamen kontrol edilebilir
    Teknik bir yenilik olarak, eMatrix grafik kullanıcı arayüzü (GUI), 7 inçlik bir ekran aracılığıyla tam kontrol sağlar. Sezgisel arayüz, bağlı yangından korunma ekipmanı ve tahliye bölgeleri için net bir durum genel görünümü sağlar. eMatrix ayrıca acil anons, kapı kontrolü ve HVAC’yi (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) kontrol eder. Güvenlik yöneticilerinin otomatik olarak tetiklenen tahliyeleri izleyerek korumayı optimize etmelerini sağlar ve gerektiğinde manuel olarak müdahale etme imkanı sunar.

    Bosch’tan Smart Safety Link aracılığıyla acil anonsun sorunsuz entegrasyonu
    Avenar yangın alarm panelleri, kutudan çıkar çıkmaz Bosch’un acil anons çözümleriyle entegre olur. Bu entegrasyon, bölgeler oluşturarak yönlendirilmiş tahliye gibi gelişmiş işlevleri destekleyerek operatörlere yüksek düzeyde durumsal zeka ve optimize edilmiş yanıt süreleri sağlar. Ek olarak, çözüm, kablolama gereksinimlerini en aza indirerek kurulum süresini ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

    “Bu yeni panellerin bilgi işlem gücü ve bağlanabilirliği, yeni nesil akıllı bina ve IoT çözümleri için bir temel sağlıyor. Kristof Vandenberghe, “Yangın güvenliğinin geleceğini yenilerken, yeni özelliklerin basit bir cihaz yazılımı güncellemesiyle sorunsuz bir şekilde kullanılabilir hale geleceğini düşünmek heyecan verici” dedi.

    Yeni Avenar panelleri tüm EN-54 pazarlarında mevcuttur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.