DOLAR 32,5575
EURO 34,907
ALTIN 2432,467
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bosch’a ‘Daha iyi bir dünya için teknoloji’ ödülü

    Bosch’a ‘Daha iyi bir dünya için teknoloji’ ödülü
    06.11.2017
    A+
    A-

    Bosch ağır ticari araçlar için geliştirdiği telematik çözümüyle ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Teknoloji’ kategorisinde CES 2018 İnovasyon Ödülü almaya hak kazandı.

    Bosch’un diğer ödülü de ‘Gömülü Teknolojiler’ kategorisinde, enerji tasarruflu akselerasyon sensörüyle geldi. Sensör, evleri daha da akıllı hale getiriyor, güvenlik ve enerji verimliliği açısından yüksek performans sunuyor.

    Bosch’un kamyonları, evleri ve giyilebilir cihazları gitgide daha akıllı ve verimli hale getiren bağlanabilirlik çözümleri, şirkete bu yıl Amsterdam’da açıklanan iki adet CES 2018 İnovasyon Ödülü kazandırdı. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES öncesinde ödülü kazanan çözümler, geleceğin trendlerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

    Kamyon sürücüleriyle lojistik profesyonellerini ağa bağlayarak hayatı kolaylaştırmak

    Sıkışık bir program, fazla kilometre ve sürekli artan trafik… Kamyon sürücüleri ve nakliyat şirketleri sürekli bu durumla başa çıkmak zorunda. Bosch, sürücü ve şirketlerin bu durumun üstesinden gelebilmeleri için Common Telematics Platform’u geliştirdi. Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel, platform hakkında “Common Telematics Platform, ticari araçlara yönelik yeni dijital servislerin temelini oluşturmaktadır ve amaç, nakliyat şirketlerinin sevkiyat planlamasını daha iyi yaparak, filolarını daha verimli kullanmalarını ve ürünleri daha güvenli bir şekilde hedefe iletmelerini sağlamaktır” dedi.

    Bosch ağır ticari vasıtaların ileri teknolojiyle bağlanabilirliğine yönelik telematik çözümüyle ‘Daha İyi bir Dünya için Teknoloji’ kategorisinde CES 2018 İnovasyon Ödülü almaya hak kazandı. Söz konusu platform, DaimlerTrucks ve Fleetboard tarafından geliştirilmiş ve dünya genelindeki ağır ticari vasıtalarda Kamyon Veri Merkezi olarak kullanılarak, Mercedes-Benz Uptime gibi dijital servislerin temelini oluşturmaktadır.

    Platform, kamyonların teknik durumunu eş zamanlı olarak kontrol edip bilgi gönderiyor ve filo yöneticilerinin arızaları daha meydana gelmeden saptayıp plan dışı onarımlardan kaçınmalarını ve programlı servise gitmelerini sağlıyor. Bu da sevkiyatın güvenilirliğini artırırken, kamyonların arıza sürelerini kısaltıyor.

     

    Bosch Common Telematics Platform, gelecekte wireless program güncellemelerine de olanak tanıyacak. Wireless güncellemeler araç sistemlerini güncel tutarken, servise gidiş sayısını azaltıp sürücülere ve filo yöneticilerine zaman kazandıracak. Aynı zamanda yeni ve gelişmiş fonksiyonların doğrudan kamyon üzerinde kurulumu mümkün olacak.

    Küçücük bir sensör evleri daha da akıllı hale getiriyor

    Enerji verimliliği son derece yüksek ve güçlü… Bu nitelikler, Bosch Sensortec BMA400 akselerasyon sensörüne ‘Gömülü Teknolojiler’ kategorisinde CES 2018 İnovasyon Ödülü kazandırdı. Minik sensör, son derece düşük güç tüketimiyle yüksek performansı birleştirerek, cihazlardaki pillerin ömrünü ciddi ölçüde uzatıyor. Bunun sonucunda pillerin daha seyrek doldurulması veya değiştirilmesi yeterli oluyor. Sensör ayrıca son derece hassas açı ölçümü ve vibrasyon kaydı sağlıyor. Bu da BMA400’ü özellikle Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamaları açısından ilginç hale getiriyor. Enerji tasarruflu akselerasyon sensörü, akıllı evlerde örneğin pencerelerin açık, aralık veya kapalı olup olmadığını anlıyor. Isıtma ve havalandırma sistemlerini ona göre ayarlayarak enerji tasarrufunu mümkün kılıyor. BMA400 kapı ve pencerelere takıldığında titreşimleri algılayarak, hırsızlık girişimlerini engellemeye yardımcı oluyor. Minik sensör akıllı enerji yönetimi sayesinde giyilebilir cihazlarda kullanım için de ideal hale geliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.