DOLAR 32,3277
EURO 35,1066
ALTIN 2305,172
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bosch’un AVIOTEC’i dünyada VdS tarafından tanınan ilk vi-deo tabanlı yangın algılama kamerası oldu

    Bosch’un AVIOTEC’i dünyada VdS tarafından tanınan ilk vi-deo tabanlı yangın algılama kamerası oldu
    30.01.2018
    A+
    A-

    AVIOTEC IP starlight 8000, VdS’nin video tabanlı yangın algılaması için geliştirdiği test prosedürünü geçen dünyadaki ilk ürün oldu.

    Bosch’un video tabanlı yangın algılaması AVIOTEC, G217090 numarası ile dünyada VdS Damage Prevention GmbH (VdS) tarafından tanınan ilk video tabanlı yangın algılaması oldu. İş güvenliğinde tanınmış bağımsız ve uluslararası güvenlik standartlarıyla uyumlu bir kuruluş olan VdS’nin kalite mührü, önemli bir yatırım kriteri olarak kabul ediliyor ve sıklıkla yayınlanacak olan EN standardizasyonunun temeli olarak işlev görüyor.

    AVIOTEC IP starlight 8000, VdS’nin video tabanlı yangın algılaması için geliştirdiği ‘Yangından korunma yazılımı gereklilikleri’, ‘Alev detektörleri testi gereklilikleri’ ve VdS 2203 kılavuzlarını bünyesinde toplayan test prosedürünü geçen dünyadaki ilk ürün oldu. Kameranın, yanlış alarmlara karşı bağışıklığının yanı sıra zorlu çevresel şartlar altındaki uzun dönem fonksiyonel güvenliği, güvenilirliği ve operasyonel olarak meydana gelen mekanik etkileri de test edildi.

    Işık dumandan daha hızlıdır

    Video tabanlı yangın algılamanın belirleyici avantajı hızıdır. Yangını, detektördeki duman hareketinden bağımsız bir şekilde, doğrudan kaynağından görsel olarak tespit eder. VdS’den proje yöneticisi Philipp Mondrik AVIOTEC IP starlight 8000 ürününe yaptıkları testin ardından, “Genel olarak, testlerimiz gösterdi ki, bu video tabanlı yangın algılaması, uygun şartlar altında ‘en hızlı yangın algılaması’ olabilir” dedi.

    Bosch, yangın algılama algoritmalarının fiziksel duman ve alev modelleri baz alınarak geliştirilmesi, isabetli olarak yangınla ilgili özellikleri tanımlayabilmesi ve onları potansiyel parazitik değerlerden açık bir şekilde ayırabilmesiyle, önemli bir test kriteri olan yanlış alarmlara karşı bağışıklığı özel bir dereceye kadar karşılıyor. Dolayısıyla AVIOTEC, video tabanlı yangın algılaması için sadece çok hızlı değil, ayrıca güvenilir, sağlam ve 16 Kasım 2017’den bu yana da VdS onaylı çözüm sunuyor.

    Hızlı algılama, sağlam zeka ve maliyet tasarrufu! Hepsi AVIOTEC’te…

    AVIOTEC, gerçek yangınları yansıma, hareket ya da arka ışık gibi hatalı alarm kaynaklarından ayırt etmek için akıllı algoritmalar kullanıyor. Bu da neredeyse hiç yanlış alarm vermeden oldukça güvenilir algılama yapılmasına olanak sağlıyor.

    Gerçek yangınların veya refleks gibi karışıklıkların, hareketlerin, arka plan ışıklarının kesin ayrımını gerçekleştiriyor. Sonuç olarak, alev ve/veya dumanı doğrudan kaynak üzerinde tanımlayarak yaygın olarak kullanılan yangın detektörlerinden daha hızlı algılama performansı sunuyor.

    Zorlu ortam koşullarına sahip uygulamalar için özellikle önerilen AVIOTEC, üretim tesislerinde oluşan tozlu ve nemli ortamlarda da en uygun çözümü sunuyor. Ayrıca, havaalanı ve depolar gibi yüksek tavanlara sahip geniş alanların yanı sıra kültürel yapılar ve alışveriş merkezleri gibi yüksek trafiğe sahip alanlar için de kapsamlı bir koruma sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.