DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bursa’da konut fiyatlarındaki artış Türkiye ortalamasını ikiye katladı

    Bursa’da konut fiyatlarındaki artış Türkiye ortalamasını ikiye katladı
    03.06.2017
    A+
    A-

    Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası üyeleri, 31 Mayıs’ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik de katıldı. İftar yemeğinde Bursa emlak piyasası masaya yatırıldı.

    Hürriyet Emlak verilerine göre, Bursa’daki satılık konutların fiyatlarındaki artış oranı son bir yılda Türkiye ortalamasını ikiye katladı. Bursa’nın merkez ilçeleri arasında yer alan Nilüfer, emlak piyasasının yıldızı oldu. Nilüfer’de en pahalı arazi fiyatı 71 milyon TL iken, en pahalı konut fiyatı ise 24 milyon TL oldu. Bununla birlikte, Hürriyet Emlak üzerinden Bursa’da toplamda 19 bin emlak ilanı çıkıldı.

    Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası üyeleri, 31 Mayıs’ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi ev sahipliğinde düzenlenen iftara, Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik de katıldı. Yemekte, Bursa’daki emlak piyasası masaya yatırıldı.

    Türkiye’de en çok artışın olduğu illerden biri Bursa
    Ardı ardına yapılmaya başlanan konut projeleri, Bursa’daki konut ihtiyacını karşılamaya yetmedi. Gelişmiş sanayi bölgesi ve verimli tarım alanlarıyla güçlü bir ekonomik yapıya sahip olan Bursa’da satılık ve kiralık gayrimenkul ilanlarının fiyatları yatırımcıları şaşırttı. Özellikle Nilüfer ilçesinde gerçekleştirilen projeler, ilçenin yeni kent merkezi hâline gelmesine neden oldu.

    Hürriyet Emlak verilerine göre, Bursa’daki konut, arazi ve iş yeri ilanlarının fiyatlarında son bir yılda sürekli artış gözlemlendi. Bununla birlikte Türkiye genelinde satılık konutların metrekare fiyatındaki yüzde 8’lik artışa karşı, Bursa’daki satılık konutların fiyatlarında yüzde 16 artış yaşandı. Son bir yıla bakıldığında Bursa’da gayrimenkul piyasasındaki (konut, arazi ve iş yeri ortalaması) artış ise ortalama yüzde 11 olarak hesaplandı. Bursa’daki satılık ilanlarda bir metrekare konutun fiyatı ortalama 1.823 TL iken bu rakam arazide 50 TL, iş yerinde ise 2 bin 369 TL olarak belirlendi. Kiralık ilanlarda ise konutun metrekare ortalama fiyatı 8 TL iken, iş yeri ilanlarında 13 TL oldu.
    Bursa’da gayrimenkul m2 ortalama fiyatları
    Satılık – Kiralık
    Konut 1.823 TL – Konut 8 TL
    Arazi 50 TL – –
    İş Yeri 2.369 TL – İş Yeri 13 TL

    Bursa’da emlak piyasasının yükselen yıldızı: Nilüfer
    Hürriyet Emlak’ın verilerine göre, Bursa’daki merkez ilçeleri baz alındığında satılık ve kiralık konut, arazi ve iş yeri ilanları arasında en pahalı ilanlar Nilüfer ilçesinden çıktı. Satılık ilanlar arasında Nilüfer ilçesinde en pahalı konut ilanı 24 milyon TL, en pahalı arazi ilanı 71 milyon TL, en pahalı iş yeri ise 42 milyon TL olarak yansıdı. Kiralık ilanlar arasında Nilüfer ilçesinde en pahalı konut ilanı 15 bin TL, en pahalı arazi ilanı 35 bin TL, en pahalı iş yeri ilanı ise 390 bin TL oldu.

    Bursa’da arsaların azalması, maliyetlerin artması ve göç eden insanların fiyatları yukarı çekmesinden dolayı emlak piyasası yükselişini yıllardır kaybetmedi. Nilüfer’deki fiyat artışının nedenleri arasında kentsel dönüşümün etkisi görüldü. Kentsel dönüşüme giren sitelerdeki dairelerini boşaltan ev sahipleri, aynı ilçede kiralık konut aramaya başladı. Bu da ilçedeki fiyatları artırdı. Ayrıca Bursa’da gayrimenkule yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların konut ve arazi alımında ilk tercih ettiği bölge olan Nilüfer, satış adedi bakımından mevcut talebi karşılayacak düzeyde olmadığı için bu durum da fiyatların artmasına neden olan gösterildi. Özellikle son yıllarda Bursa’nın batı yönlü büyüme göstermesi ve vatandaşların konut alımında önceliği Nilüfer ilçesinden yana kullanması da buradaki satılık konut ihtiyacının artmasına neden oldu.

    Nilüfer’in en pahalıları
    Satılık – Kiralık
    Konut 24.021.000 TL – Konut 15.000 TL
    Arazi 71.606.000 TL – Arazi 35.000 TL
    İş Yeri 42.000.000 TL – İş Yeri 390.000 TL

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.