DOLAR 32,5271
EURO 34,7501
ALTIN 2490,201
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Büyüleyen Şehir İstanbul Sergisi’ Trump Art Gallery’de

    ‘Büyüleyen Şehir İstanbul Sergisi’ Trump Art Gallery’de
    19.04.2018
    A+
    A-

    Kumaş ve kağıt kolajlarını yoğun renk öğeleriyle bütünleştirerek İstanbul kompozisyonları yaratan Ressam Memduh Kuzay, eserlerinde İstanbul’un güzelliklerine dikkat çekiyor. Her bir eserine İstanbul’un doğasını, mimarisini ve sosyo-kültürel yaşamını renkli bir biçimde işleyen Kuzay, yaratıcı bakış açısı ile İstanbul’a farklı bir gözle bakılmasını da sağlıyor.

    Tuval üzerine akrilik veya yağlıboya ile yaptığı resimlerinde zengin renk ve resim teknikleri kullanan sanatçı eserleriyle İstanbul’un değerine değer katıyor.

    Sanat eseri yaratmanın olmazsa olmazı başkalarına benzememektir diyen Memduh Kuzay, resmini şöyle tanımlıyor: “Evrensel doğru disiplini, araştırmayı ve her şeyden önce bilgi gerektirir. Bu saydığım mayalarla yoğrulmuş hamurumun (resmimin) tanımı; kendi orjinal tekniğim ile bilgiyi birleştirerek, aynı şeyleri tekrarlamadan yaptığım ve evrensel kabül görmüş bir yolculuktur.”

    Türk Modern Resim Sanatı’nın son dönemdeki başarılı isimlerinden Memduh Kuzay’ın ‘Büyüleyen Şehir İstanbul’ resim sergisi, 19 Nisan – 21 Mayıs 2018 tarihleri arasında Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

    Sanatçı Hakkında: Memduh Kuzay, 1957 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü Prf. Özdemir Altan Atölyesi’nden 1985 yılında mezun oldu.1986-1992 yılları arasında Amerika’da resim eğitimi aldı. Memduh Kuzay, Türkiye’ye geri döndükten sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim hayatına devam etti. 1995-1998 yılları arasında Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü’nde Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Bu sürede birçok kişisel sergi açtı. Yurtiçi ve Yurtdışında çok sayıda karma sergiye katıldı. 200 yılında Üniversite’den ayrılan Memduh Kuzay, Chicago’da düzenlenen açık hava gösterisinde “En İyi Sanatçı” ödülü almıştır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.