DOLAR 32,5672
EURO 34,8514
ALTIN 2425,474
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Buzdolabınızı verimli kullanmanın ipuçları

    Buzdolabınızı verimli kullanmanın ipuçları
    20.08.2019
    A+
    A-

    Yaz aylarında buzdolaplarına daha fazla yük biniyor. Soğutma özellikleri güçlü buzdolapları var belki herkesin evinde ama doğru kullanıyor muyuz? Sıcaklarda stratejik öneme sahip bu kahramanların performansını nasıl yükseltiriz ya da doğru bildiğimiz yanlışlar var mı gibi akıllara takılan birçok sorunun cevabını soğutma performansı ve enerji tasarrufu ile öne çıkan buzdolapları geliştiren Silverline Ankastre’den aldık.

    Buzdolabı yeni alındığında…

    Buzdolabı ilk kurulumundan önce dik konumda yaklaşık 3 saat bekletilmeli. Daha sonra fişi takılarak kullanıma başlanabilir. Buzdolabı ile yan duvarlar arasında 3 cm, arka duvar arasında 5 cm boşluk yaratıldığı takdirde sağlıklı havalandırma elde edilerek ürünün yüksek performans ve verimli çalışması sağlanabilir.

     Sıcaklığı kaç derece olmalı?

    Buzdolabı için ideal soğutma derecesi yaz aylarında 2-5 derece arasında, kış aylarında 5-8 derece arasında olmalı. Bakteri oluşumu düşük derecelerde yavaşlar ve yiyecekler daha sağlıklı korunur.

     Buzdolabı temizliği…

    Buzdolabı temizliği 3 ayda bir yapılmalı.  Buzdolabı kimyasal içermeyen temizleyiciler ve hafif nemli bir bezle temizlenmeli, durulanmalı ve sonrasında kurulanmalı. Karbonatlı su ile buzdolabı temizliği iyi bir çözüm yöntemidir. Bir litre suya 1-2 tatlı kaşığı karbonat yeterli olacaktır.

    Elektrik kesilirse…

    Elektrik kesintisi yaşandığı takdirde buzdolabı kapağını elektrik gelene kadar açmamak gerekir. Özellikle yaz aylarında ve oda sıcaklığının yüksek olduğu zamanlarda buzdolabı çalışmıyorsa dolap kapağı açıldığında sıcak hava dolap içerisine girer ve buzdolabının iç sıcaklığı yükselir. Bu durum yiyeceklerin bozulmasına neden olur. Elektrik kesintisinde kapak açılmadan 6 saate kadar dolap iç sıcaklığı muhafaza edilebilir.

     

    Daha az elektrik harcamak için…

    Buzdolabının daha az elektrik harcaması için; dolap içerisine sıcak kap, sıcak yemek ve sıcak gıda koymamak gerekir. Dolap kapılarını uzun süre açık bırakmamak da bir diğer ip ucu. Dolap raflarına fazla tencere, kap ya da paket yüklemek de buzdolabının fazla enerji tüketmesine sebep olur. Kapı kenarlarında bulunan contalar sürekli temiz tutulmalı, yırtılma veya yıpranması durumunda yenilenmelidir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.