DOLAR 32,4491
EURO 34,7469
ALTIN 2436,328
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cafer İnan: Konut satışlarında yeni rekorlar gelecek

    Cafer İnan: Konut satışlarında yeni rekorlar gelecek
    25.02.2017
    A+
    A-

    TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, konut satışlarında 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 artış görüldü. Konuyla ilgili CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan açıklama yaptı.
    TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de konut satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artış gösterdi. Bu artışı memnuniyetle karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıl başından bu yana gayrimenkul sektörüne yönelik alınan tüm tedbirler yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Türk ekonomisinin bel kemiği olarak görülen gayrimenkul sektöründeki bu gelişmeler, konut satışlarının artmasına sebep oldu.
    Hükümetin aldığı yasal tedbirlerin yanında uzun vadeli konut kredileri de konut satışlarını artırdı. Yüzde 12,8’lik artışın önümüzdeki günlerde çok daha yukarılara çıkacağını öngörüyoruz. Özellikle 16 Nisan’da yapılacak referandum sonrası ekonomik tablonun çok daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Gelişen ekonomiyle yatırımcı rahatlayacak ve ev sahibi olma konusunda harekete geçecek. Tüm bu gelişmeler ışığında da konut satışlarında rekor kaçınılmaz olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.