DOLAR 32,7911
EURO 35,1046
ALTIN 2452,939
BIST 10471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çanakkale Seramik’ten yaşam alanlarında küçük ebatlar, büyük değişimler

    Çanakkale Seramik’ten yaşam alanlarında  küçük ebatlar, büyük değişimler
    24.05.2024
    A+
    A-

    Eşsiz tasarımlar ve stil sahibi çözümler sunan Çanakkale Seramik, küçük ebatlı karoların yaşam alanlarında nasıl büyük bir fark yaratabileceğini göstermek için koleksiyonlarının seçkin ürünleriyle, dekorasyon tutkunlarını ilham verici yolculuğa çıkıyor. 

    İçinde yaşamaktan zevk alacağınız, huzurlu mekânların mimari Çanakkale Seramik, küçük ebatlı minimalist tasarımları seven dekorasyon tutkunları için tasarım ip uçlarını ve özel koleksiyonlarını paylaştı. Çanakkale Seramik’in yaşam alanlarındaki tasarım trendlerine yön verecek şekilde tasarlanan küçük ebatlı seramikleri; özgün renkleri, ebat çeşitliliği ve yaratıcılığa ilham veren modüler yapısıyla her zevke hitap ediyor.

    FormArt Koleksiyonu ile sanat ve zanaati tek yüzeyde

    Küçük seramik karolar, toplamın parçalarından daha büyük olduğu mozaik sanatının yapı taşlarıdır. Küçük boyutları, büyüleyici desenler oluşturmak için karmaşık ayrıntılar yaratmaya ve farklı renklerin harmanlanmasına olanak tanır. Banyolardan mutfaklara, mekanlara zarafet ve kişilik katmak için mozaikleri binlerce yıldır tercih ediyoruz. Evinizi sıcak kalbine kişilik ve sanat katmak için çeşitli renkli karoları basit bir geometrik desen üzerinde birleştirerek harika bir tezgah arası oluşturabilirsiniz.

    Çanakkale Seramik’in, malzemenin benzersiz kimyasını sanatsal bir formla yeniden yorumladığı FormArt Koleksiyonu da sanat ve zanaati tek yüzeyde buluştururken, yaşam alanlarındaki ‘zamansız’ şıklığı yeniden tariflemeye davet ediyor.

    Formart koleksiyonu her bir hissin, seramikteki yansımasını betimlemekle kalmıyor; seramiği unutulmaz anların merkezine taşıyor. Nostaljiyi, anı ve geleceği aynı anda kucaklayan yeni koleksiyon, klasik tasarım çizgilerini modern dünyanın süzgecinden geçirmeyi hedefliyor.

    Küçük alanlarda büyük etki: Miniatile ve Tiny Koleksiyonu

    Mekan tasarımı ve dekorasyon dünyasında büyük değişiklikler kimi zaman küçük formlar halinde karşımıza çıkabilir. Küçük boyutlu seramik karolar basit ve az önemli görünebilirler ancak yaşam alanlarınızı tamamen değiştirecek güce sahiptirler.

    Kompakt bir yaşam alanınız varsa küçük seramik karolar en yakın arkadaşınız olabilir. Küçük döşemeleri stratejik olarak kullanmak sınırlı alanlardan en iyi şekilde yararlanabilmenin kolay yollarından biridir. Ferahlık illüzyonundan işlevselliği artırmaya kadar, küçük alanların büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Genişçe bir apartman mutfağında, kompakt ama etkili bir mutfak adası tezgahı oluşturmak için parlak yüzeyli küçük seramik karolar kullanabilirsiniz. Küçük karolar ışığı farklı açılarda yansıtan yapıları daha geniş bir alan yanılsaması verirken, ada hem hazırlık alanı hem de yemek alanı sunarak işlevselliği artıracaktır.

    Küçük ebatlı minimalist tasarımları sevenler için hazırlanan Miniatile Koleksiyonu, konut içi, banyo, tezgah arası, otel, kafe, restoran gibi farklı yaşam alanlarına renkli ve dinamik bir dokunuş kazandırıyor. Miniatile Koleksiyonu’ndaki seriler; farklı yorumlarla tasarlanan rölyefleri, retro stili modern dokunuşlarla tanımlayan şıklığı ve mekanlara canlılık katan parlak görünümüyle her zevke hitap ediyor. Yaşam alanlarının yanı sıra ticari alan ve dış mekanlar için birçok farklı alternatif sunan geniş koleksiyon 10×30 ve 10×40 cm’lik karolarla duvarlarınızda hayranlık uyandıran görünümler sunuyor.

    Tiny Koleksiyonu küçük ebatlı karolarıyla yaratılan özel kombinasyonlar, mimari stillere yepyeni bir bakış açısı kazandırıyor. Pastel, Deep ve Vivid serilerinden oluşan Tiny koleksiyonu trend renk tonları, rölyefik mat ve parlak alternatifleriyle göz alıcı ve yenilikçi bir tasarım dili yaratma imkânı sunuyor.

    Geleneksel formlar Orientile Koleksiyonu ile hayat buluyor

    Dünyanın önde gelen endüstriyel tasarımcılarından Can Yalman tarafından Çanakkale Seramik için tasarlanan Orientile Koleksiyonu, Osmanlı ve Selçuklu kültürlerinin zengin formlarını içeriyor.

    Saray avlularında dolaşmış kaftanlar, cariyelerin göz nuru altın sırmalar, tarihe tanıklık etmiş geleneksel motifler, seramiklere dönüşüp modern mekanlara geçmişten izler taşıyor.

    Doğanın mükemmelliği: Reptile Koleksiyonu

    Reptile Koleksiyonu’nda Can Yalman, doğanın yılan ve timsah derisinden gelen vahşi dokularının yansımalarını seramik karolara taşıyarak hem yenilikçi hem de doğal görünümlü seramikler tasarladı.

    Bu seriyle duvarlar yeniden hayat buldu, mekanlar nefes aldı. Reptile, vahşi güzelliğe sadece bakmakla yetinmeyip hissetmek isteyenlere.

    Reptile Koleksiyonu doğal dokuları seramik yüzeylere işlemekle kalmadı seramiklerle dokuları yarattı. Bu seriyle duvarlar yeniden hayat buldu, mekanlar nefes aldı. Reptile, vahşi güzelliğe sadece bakmakla yetinmeyip hissetmek isteyenlere.

    Küçük karolarla cesur ifadeler

    Boyut bir sınırlama değil, bir fırsattır. Küçük karoların cesur ve yaratıcı ifadeler için ne kadar mükemmel bir tuval olabileceğini fark etmek elinizde. Cüretkar duvarlar, benzersiz tezgah araları ve duyuları cezbeden göz alıcı odak noktaları oluşturmak için ufak karolar birebir. İddialı ve kontrast oluşturacak şekilde küçük seramik karolarla donatılmış özel bir duvar yaratarak banyonuzu özel bir spa alanına çevirebilirsiniz. Bembeyaz bir küvetin arka planında koyu yeşil karolar dramatik ve lüks bir etki sağlar. Karoların yerleşiminin de rengi ve boyutu kadar önemli olduğunu unutmayın!

    Yaşam alanlarına doku ve derinlik katın 

    Küçük karolar yalnızca görsel değil; dokunsal deneyimler de vaat eder. Farklı doku ve yüzeyli seramik karoların dünyasına dalın ve mekanınızı nasıl değiştireceğini gözlerinizle görün. Dokulu küçük seramik karoları balıksırtı deseninde evin girişine veya koridora uygulayarak konuklara davetkar bir ambiyans yaratabilirsiniz. Doku zenginliği sadece görsel bir çekim alanı yaratmakla kalmayacak, konuklarınızı zarafet ve lüks evreninde yolculuğa çıkaracak.

    Renk oyunları ile kişiselleştirin

    Özellikle el yapımı olan küçük karolar çok zengin renk seçeneği sunar ve bu da onları dekorasyonu kişiselleştirmek için çok yönlü bir araç haline getirir. Yaşam alanlarınızı pozitif titreşimler yayan bir mekana dönüştürmek için renk psikolojisini nasıl kullanacağınızı öğrendikçe küçük karoların gözünüzdeki değeri de artacaktır. Ayrıca uyumlu ve görsel olarak çekici alanlar kurgulamak için renk geçişleri ve desenlerin gücünü de ortaya çıkarabileceksiniz. Örneğin; yatak başına görkemli bir saray duvarı tasarlarken Orientile Koleksiyonu Feza serisinin farklı boyutlardaki küçük seramik karolarından faydalanabilirsiniz.

    Doğaya saygılı ürünler

    Doğa dostu üretim anlayışını uluslararası standartlarla belgeleyen ve seramik sektöründe bir ilk olarak bütün ürünlerine EPD Sertifikası alan Kaleseramik’in, seramik karodaki güçlü markası Çanakkale Seramik, yıllara dayanan güven ve tecrübenin sembolü olmaya devam ediyor.

    İyi Bak Dünyana hareketi ile doğadan ilham alarak çevre dostu ürünler üreten Çanakkale Seramik’in; duvar, yer, tezgâh arası seramik karolar iç mimaride rahat temizlenen bir kullanım imkânı sunarken, özellikle ıslak hacimli mekânlarda sağlıklı bir ortam da yaratıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.