DOLAR 32,5961
EURO 34,7313
ALTIN 2498,462
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cansel Turgut Yazıcı: ”Acil önlem alınmazsa barınma sorunu büyüyebilir”

    Cansel Turgut Yazıcı: ”Acil önlem alınmazsa barınma sorunu büyüyebilir”
    13.02.2023
    A+
    A-

    6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ilimizi derinden etkileyen deprem afeti tüm Türkiye’yi yasa boğdu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, depremin yaşandığı illerdeki konut problemine ve genel olarak yaşanacak konut sorunlarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

    EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı barınma sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yaşanan deprem felaketi 10 ilimizle birlikte tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Dayanışma ve işbirliği içinde bir seferberlik ilan edilmiş durumda. Bir yanda cenazesini bulmaya çalışanlar, bir yanda hala umut dolu yaşanan kurtarma çalışmaları, bir yanda hastanede hayata tutunmaya çalışanlar, bir yanda da evini barkını geride bırakıp ayrılanlar var.

    Güneydoğu’dan Kuzeye, Batıya kısacası deprem alanı dışındaki her yere doğru kavimler göçü yaşıyoruz. Her şeylerini kaybettikleri için yıllarca geri dönemeyecek milyonlarca aile var. Bu durum ülke genelinde yeni bir sorunu büyütüyor. Bu da barınma sorunu.

    Anadolu’daki istisnasız her yerde kiralık ev bulmak zorlaşıyor, maliyeti katlanıyor. Stok belli ve nüfusun bu göçüne Türkiye maalesef hazır değil. Peki “Nasıl hazır oluruz?”

    Konut kiralamada arz ve talep dengesi hızla bozuluyor. Anadolu’da şehir dışında konumlanan evlerin bile fiyatları 2-3’e katlandı. Güney’de Antalya ve civarındaki konutlar Ukrayna Rus savaşı nedeni ile gelen yabancılarla dolu. Yetkililerin gecikmeden atması gereken önemli adımlar var. Bunlardan bazıları; boş olan evlerin boş tutulmasını yasaklayarak kiraya verilmesini sağlamak, kira fiyatlarını dondurmak, yabancıların kontratlarını uzatmamak ve yabancıya ev kiralanmasının yasaklanmasını sağlamaktır. Aksi takdirde barınma sorunu daha da büyüyecektir.” şeklinde görüşlerini aktardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.