DOLAR 32,2631
EURO 34,674
ALTIN 2409,885
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çılgın ikili Aya İrini’de İstanbulluları çoşturdu

    Çılgın ikili Aya İrini’de İstanbulluları çoşturdu
    16.09.2017
    A+
    A-

    Turkcell Platinum’un ana sponsorluğunda, Events Across Turkey organizasyonuyla gerçekleşen “Turkcell Platinum Istanbul Night Flight” konserlerinin ilk akşamında, klasik müzik ve komediyi bir araya getiren şovlarıyla müzikte çığır açan dünyaca ünlü Igudesman & Joo ikilisi sahne aldı.

    Komedi ile klasik müziği ve popüler kültürü birleştiren, eşsiz ve komik tiyatro gösterileri ile dünyayı kasıp kavuran iki klasik müzisyen, Aleksey Igudesman ve Hyung-ki Joo, şovlarıyla İstanbullulara muhteşem bir konser yaşattı.

    Aya İrini’de konser vermenin büyüleyici ve Türk seyircisinin her zaman enerjisinin yüksek olduğunu dile getirerek konserine başlayan Igudesman&Joo, ayrıca Türk mutfağını çok sevdiklerini ve İstanbul’a adım atar atmaz iskender yediklerini dinleyicilerle paylaştı. Sahnede Türk yemeklerini dillerinden düşürmeyen ikili konser boyunca Türkçe espriler de yaptılar.

    Aya İrini sahnesinde dabruka sanatçısı Volkan Ergen’i ağırlayan ikili, Mozart’ın Türk Marşı’na getirdikleri kendilerine has yorumu, Volkan Ergen’in özel darbuka şovuyla renklendirdiler.

    Popüler kültür ile birlikte klasik müziğin coşkulu enerjisini ortaya koyarak hazırladıkları şovlarında adeta bir miktar sihir de kullanan Igudesman & Joo, konserin sonunda söyledikleri “Üsküdar’a Giderken” şarkısıyla Türk seyircisini çoşturdular.

    Topkapı Sarayı’nın 1. avlusunda bulunan, dünyanın ilk müzesi olarak da bilinen ve ülkemizin en önemli tarihi büyülü yerlerinden biri olan Aya İrini’de gerçekleşen bu eşsiz müzikal konserde Hyung-ki Joo, Zuhal Müzik’in katkılarıyla 1853 yılından beri dünyanın en iyi piyanolarının üreticisi “Steinway & Sons”ın piyanosunu kullandı. Joo’nun virtüözlüğü ile piyanonun görkemli ve mükemmel sesi Aya İrini’nin tarihi atmosferinde tüm dinleyicileri etkisi altına aldı ve ikili gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

    Konser boyunca izleyenleri şovun her dakikasına dahil ederek, kahkaha dolu şahane bir müzikal konser veren Igudesman&Joo’yu izlemeye gelenler arasında ünlü sunucu Esra Harmanda, eşi Prof. Dr. Bora Farsak ve karikatürist Bahadır Baruter vardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.