DOLAR 32,3274
EURO 35,0867
ALTIN 2298,984
BIST 8982,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çin’in dev şirketi Wanda Türkiye’ye Mar Yapı ortaklığıyla geliyor

    Çin’in dev şirketi Wanda Türkiye’ye Mar Yapı ortaklığıyla geliyor

    Teknolojiden turizme, finanstan gayrimenkule kadar geniş faaliyet alanıyla dünyanın dev şirketlerinden biri olan Çinli Wanda Group, Mar Yapı ortaklığıyla Türkiye’ye turizm yatırımı için geliyor. Güneşli Basın Ekpres Yolu’ndaki Wanda Vista İstanbul, şirketin yurtdışındaki ilk yatırımı olacak.

    Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök:
    “Basın Ekspres Yolu’nda dünyanın en önemli tasarımcılarından Philippe Starck ile dünyanın sayılı otelcilik gruplarından biri olan Wanda Hotels & Resorts’u aynı kompleks içerisinde, ‘G’ projesinde bir araya getiriyoruz. İki kuleden oluşan kompleksin bir kulesinde Wanda’nın beş yıldızlı lüks otel markası Wanda Vista yer alacak. Yüzyıllar sonra, Çin’den başlayıp Avrupa’ya uzanan Baharat Yolu’nun duraklarından biri olan Basın Ekspres’te, yani Yeni İpek Yolu üzerinde yeniden Çinli dostlarımızı ağırlayacağız.”

    WandaGroup Başkan Yardımcısı Ning Qi Feng: “
    Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesi, Modern İpek Yolu olarak dünyanın en geniş ticaret hattı olacak. Geçen hafta Pekin’de düzenlenen forumda dünya liderleri bir araya geldi. Zirve boyunca Türkiye ve Çin’in ekonomik ve ticaret anlaşmalarıyla işbirliğimizi güçlendirmesi gündemdeydi. Wanda Vista İstanbul, Wanda Hotels & Resort’un global pazarlardaki ilk markası olacak. Mar yapı ile birlikte güçlü markamız ve kaynaklarımızla, Türkiye’nin en büyüleyici lüks otellerinden biri olarak Wanda Vista İstanbul’u inşa edeceğimize inanıyoruz”

    Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük ticari kuruluşlarından biri olan DalianWandaGroup ile Türkiye’de geliştirdiği yenilikçi ve nitelikli projeleriyle tanınan Mar Yapı arasında şubat ayında imzalanan Stratejik İşbirliği Anlaşması sonrasında, iki firma beş yıldızlı Wanda Vista İstanbul otelinin lansmanını gerçekleştirdi.
    Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Wanda Group Başkan Yardımcısı Ning Qi Feng ve Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Konsolosu Huang Songfeng’in katılımlarıyla gerçekleşen lansmanda iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkileri geliştirecek yatırımın önemine değinildi.

    ÇİN, TÜRKİYE’Yİ ÇOK ÖZEL NOKTADA KONUMLANDIRIYOR

    Çin’in tarihi İpek Yolu’nu yeniden canlandırma projesi olan “Bir Kuşak Bir Yol” ile büyük bir yatırım planı açıkladığını hatırlatan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 29 ülkenin lider düzeyinde katıldığı ‘Bir Kuşak Bir Yol’ zirvesiyle Yeni İpek Yolu planını açıklayan Çin Halk Cumhuriyeti, bu projede Türkiye’yi çok özel bir noktada konumlandırıyor. Tarihi İpek Yolu üzerindeki en önemli şehirlerden biri olan İstanbul, Yeni İpek Yolu projesinde de bu değerli konumunu korumakta” dedi.

    YILDA 120 MİLYON ÇİNLİ SEYAHAT EDİYOR

    Wanda Group ile Şubat ayında açıkladıkları Stratejik İşbirliği’nin bu koşullarda çok daha anlamlı bir boyut kazandığına değinen Özkök, “Yılda yaklaşık 120 milyon Çinli seyahat ediyor ve bu rakam her sene artmakta. 2016 yılında sadece Wanda Group’un sahip olduğu seyahat acenteleri üzerinden yurtdışına çıkan Çinli sayısı 44 milyon. Türkiye’nin bu gelişen pazardan daha çok pay alması için Wanda Vista İstanbul atılan ilk somut adımlardan biri ve amacımız Wanda Hotels& Resorts ile yeni oteller hayata geçirmek. Bu yatırımlarla da Çinli seyahat severler için kendilerini aynı zamanda evlerinde hissedebilecekleri bir destinasyon oluşturmak hedefindeyiz” diye konuştu.

    WANDA, DÜNYANIN SAYILI OTELCİLİK GRUPLARINDAN
    Bu hedefin ilk adımı olarak Basın Ekspres Yolu’nda dünyanın en önemli tasarımcılarından Philippe Starck ile dünyanın sayılı otelcilik gruplarından biri olan Wanda Hotels & Resorts’u aynı kompleks içerisinde, “G” projesinde bir araya getirdiklerini aktaran Özkök şu bilgileri verdi:
    “İki kuleden oluşan kompleksin bir kulesinde Wanda’nın beş yıldızlı lüks otel markası Wanda Vista yer alacak. Kuledeki320 daire de yine Wanda Vista Residences markasıyla Wanda tarafından işletilecek. WandaHotels& Resorts ilk yurtdışı yatırımını İstanbul’da hayata geçirirken biz de Mar Yapı olarak Çinli misafirlerimizi ağırlayarak ülke turizmine katkı sağlamaktan ve tüm paydaşlara kazandıracak bir projeyi yaratmaktan dolayı çok mutluyuz. Projemizle Çin Halk Cumhuriyeti ile geçmişten gelen kültürel bağlarımızın daha da güçleneceğine inanıyoruz. Yüzyıllar sonra, Çin’den başlayıp Avrupa’ya uzanan Baharat Yolu’nun duraklarından biri olan Basın Ekspres’te, yani Yeni İpek Yolu üzerinde yeniden Çinli dostlarımızı ağırlayacağız.”

    İKİ ÜLKE ARASINDA İLİŞKİLER DAHA DA ARTACAK
    Toplantıya katılan Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Konsolosu Huang Songfeng de yaptığı konuşmada Çin’in yeni yatırım hamlesi olan “Bir Kuşak Bir Yol” projesinin geçen hafta düzenlenen uluslararası zirvede dünya liderlerine sunulduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zirveye katıldığını hatırlattı. Türkiye-Çin ilişkilerinin bu projeyle daha da güçleneceğine inandığını söyleyen Sonfeng, iki ülke devlet başkanlarının düzenli olarak görüştüklerinin altını çizdi. Çin’in en büyük kuruluşlarından biri olan Wanda Group’un yanında Çin’den Türkiye’ye başka büyük yatırımların da olduğunu ifade eden Sonfeng, Çin işadamlarının dünyada giderek daha çok tanındığını belirtti. Sonfeng “Türkiye’de önceden bana Jacki Chan’i tanıyor musun diye soruyorlardı. Ama şimdi Alibaba’nın sahibi Jack Ma’yı tanıyor musun diye soruyorlar. Wanda Group’un sahibi Wang Jianlin, Alibaba’dan çok daha büyüktür. Dikkat çekici global yatırımlara imza atmıştır, örneğin Atletico Madrid takımının yüzde 20’sini satın almıştır ve yatırımlarına devam etmektedir. Tüm bu yatırımlar sonrasında dünya Çinli işadamlarımızı daha çok tanıyacak ve merak edecektir” diye konuştu.

    Ning Qi Feng: Çin misafirperverliğini İstanbul’a getiriyoruz
    Mar Yapı’nın 2006 yılından bu yana Münir Özkök liderliğinde gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde projeler gerçekleştiğini ifade eden Wanda Group Başkan Yardımcısı Ning Qi Feng, “Mar Yapı gibi prestijli bir firmayla çalışmaktan ve kendileriyle birlikte 150 lüks misafir odası ve süit içeren, yerel kültürel unsurlar ve eşsiz Vista servisiyle donatılmış Wanda Vista İstanbul’u bugün size sunmaktan gurur duyuyorum” dedi.
    Bu ortaklığın, Wanda Hotel & Resorts’u, Çin’in saygın bir uluslararası lüks otel şirketi olma hedefine daha da yaklaştıran önemli bir adım olduğunu ifade eden Feng, “Bu projenin başarılı olacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesi, Modern İpek Yolu olarak dünyanın en geniş ticaret hattı olacak. Geçen hafta Pekin’de düzenlenen forumda dünya liderleri bir araya geldi. Zirve boyunca Türkiye ve Çin’in ekonomik ve ticaret anlaşmalarıyla işbirliğimizi güçlendirmesi gündemdeydi. Wanda Group Başkanı Wang Jianlin de zirvede ‘Turizm Yatırımıyla Toplumlararası Alışveriş ve Dostluğu İnşa Etmek’ başlıklı bir konuşma yaptı. Kendisi turizmin kültürel ahengi güçlendirdiğine inanıyor. Antik çağlarda da Çinliler alışveriş yoluyla Çin kültürünü İpek Yolu üzerinden Batıya taşımışlardı. Bugün biz de Wanda Hotel ve Resort olarak markalarımız aracılığıyla Çin misafirperverliğini tüm dünyaya yaymaktan gurur duyuyoruz” dedi.
    WandaHotels&Resort’unWandaReign, Wanda Vista, WandaRealm ve WandaJin markaları altında Çin’de 104 oteli bulunduğunu ifade eden Feng şu bilgileri verdi:“Wanda Vista kaliteli servisle Doğunun cazibesini ve benzersiz yerel unsurları bir araya getirerek unutulmaz deneyimlere dönüştürmesiyle tanınmaktadır. Şu anda Çin’de 17 Wanda Vista oteli işletmekteyiz ve beş yıl içinde Çin dışında 6 yeni Wanda Vista oteli açmayı planlamaktayız. Wanda Vista İstanbul, Wanda Hotels & Resort’un global pazarlardaki ilk markası olacak ve İstanbul’u dünyanın diğer birinci sınıf şehirleri Chicago, Los Angeles, London, Sydney ve Gold Coast izleyecek. Mar Yapı ile birlikte güçlü markamız ve kaynaklarımızla, Türkiye’nin en büyüleyici lüks oryantal oteli Wanda Vista İstanbul’u inşa edeceğimize inanıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.