DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çinli dev, Mar Yapı ile işbirliğine gitti

    Çinli dev, Mar Yapı ile işbirliğine gitti

    Mar Yapı, Çin’in en büyük gruplarından Wanda’yı Türkiye’ye getirdi. Çinli dev, şirketin Basın Ekspres’teki G Yoo projesinde oteli işletecek. 300 rezidans ve 150 odadan oluşan otel, 2018’de hizmete girecek

    Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük ticari kuruluşlarından biri olan Dalian Wanda Group ve Mar Yapı arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında Mar Yapı’nın Güneşli’deki 150 milyon dolarlık G Yoo projesindeki otel blokunu Wanda işletecek. 2018’de faaliyete geçmesi planlanan 150 odalı Wanda Vista Oteli İstanbul, grubun Avrupa’daki ilk oteli olacak. Ayrıca otel binası içinde yer alan 300 rezidans daireyi de Wanda işletecek.

    Oteli doldururuz
    Edinilen bilgilere göre yılda 120 milyon Çinli seyahat ediyor. Kendi turizm acentası olan Wanda yılda 45 milyon Çinli turisti yurtdışına çıkarıyor. Türkiye’de yeni oteller işletmeyi de planladıklarını belirten Wanda Hotels & Resorts Başkanı Qian Jin, Türkiye’deki otellerde doluluk garantisi verdiklerini söyledi.

    Güvenimiz tam
    Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini, hain darbe girişimi döneminde dahi Mar Yapı ile görüşmelere devam ettiklerini belirten Jin, “Yakın zamanda Türkiye eski gücüne kavuşacak” dedi. Wanda Hotels&Resorts’un Wanda Reign, Wanda Vista, Wanda Realm ve Wanda Jin olmak üzere dört ayrı markayla toplam 104 otelinin bulunduğunu belirten Qian Jin, Wanda Vista İstanbul’un ardından Chicago, Los Angeles, Londra, Sidney ve Gold Coast’ta otel yatırımı yapacaklarını dile getirdi. İstanbul’daki otelde Çin restoranı açacaklarını belirten Jin, “Türkiye’deki şeflerimizi buraya getirip Türk mutfağını ve Türkiye’ye özgü unsurları tanıtmak istiyoruz. Türk şeflerinin 100’ün üzerindeki otelimizde tanıtım yapma imkânları olacak” diye konuştu.

    Çinli’yi alıp geldim
    Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne katkı sağlamak için yurtdışında yaşayan vatandaşlara ‘Komşunu al gel’ çağrısı yapmıştı. Ben de Çinlileri alıp geldim” dedi. İşbirliğinin tuzim alanı ile sınırlı kalmayacağına da dikkat çeken Özkök, “Otelle kapıyı açtık, devamı gelecek. Ayrıca Basın Ekpsres’teki projeden Çinlilere ev de satacağız. Çin’de mülkiyet ömrü 70 yıl. Yatırım yapmak, eline tapu almak isteyen Çinliler yurt dışından ev alıyor. Wanda markasına da güvenleri tam” diye konuştu.

    Türkiye’nin 2. büyük ticaret ortağı
    Türkiye’nin Şangay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin hızla geliştiğine ve çeşitlendiğine dikkat çekerek, “Şangay 2.5 trilyon dolarlık ekonominin 400 milyar dolarını üretiyor. Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin yüzde 40’ı buraya yapılıyor. Çin ikinci büyük ticaret ortağımız” dedi.

    68 metrekare evde yaşıyor
    110 bin çalışanı olan Dalian Wanda Grup, FIFA’nın en büyük sponsoru, Atletico Madrid takımının da sahibi. Gruba bağlı Wanda Commercial Properties dünyanın en büyük emlak şirketlerinden. Ülke çapındaki portföyünde 158 Wanda Plaza ve 104 oteli bulunuyor. Dalian Wanda Group Başkanı Wang Jianlin’in ise mütavazi yaşam tarzı ile dikkat çeken bir isim. 68 metrekare bir evde yaşayan Jialin, otellerinde kral dairesini tercih etmiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.