DOLAR 32,4515
EURO 34,8148
ALTIN 2481,354
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Çoban Ateşi’nden İzmir’de birlik mesajı

    “Çoban Ateşi’nden İzmir’de birlik mesajı
    25.02.2019
    A+
    A-

    Adana, Çanakkale ve Antalya’dan sonra ‘Çoban Ateşi’ hareketi 23 Şubat Cumartesi günü İzmir’de büyük bir toplantı yaptı. Başkanlığını Eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu’nun yaptığı hareket, sağ-sol demeden ‘Atatürk’te birleştik’ şiarıyla merkez siyasetini yeniden toparlama ve yerel seçimlerin sonucuna göre de partileşme yolunda adım atmayı planlıyor.

    Parti ayırmadan

    Parti ayırmadan merkezin bir araya gelerek alternatif yaratmasını hedefleyen ‘Çoban Ateşi’nin İzmir buluşmasına yoğun ilgi oldu. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer ve Çoban Ateşi hareketinin kurucularından Avukat Murat Uysal’ın da bulunduğu birçok kişi katıldı.

    ‘Bütün oyunlara rağmen…’

    Toplantı öncesi 15 yıl boyunca İzmir’e yaptığı hizmetler nedeniyle Rıfat Serdaroğlu tarafından Başkan Kocaoğlu’na teşekkür plaketi verildi. Toplantının açılışında konuşan Rıfat Serdaroğlu Türkiye şartlarında dürüst siyaset yapmanın zorluğunu en iyi bilenlerinden biri olduğunu söyledi ve Aziz Kocaoğlu ile ilgili şunları söyledi: “Bütün ayak oyunlarına rağmen aklanıp geldi. Koltuğunu kendi rızasıyla bıraktı. Bu siyasette çok önemli bir özelliktir. Sayın Kocaoğlu bizim gönlümüzde yaşayacak. O bir virgül koydu; ama Türk siyasetinde her zaman bir Aziz Kocaoğlu olacak. Bizim temennimiz 31 Mart’tan sonra Çoban Ateşi’nin yanında, bizimle olmasıdır.”

    ‘Gençleri yetiştirmeliyiz’

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasına Çoban Ateşi oluşumuna başarılar dileyerek başladı. Sadece Türkiye değil dünya siyasetinde de bir yönetilememe sorununun varlığına dikkat çeken Kocaoğlu, “Siyasetin kalitesi, siyasetçinin kalitesi giderek düşüyor. Gençlerimiz siyasetle uğraşmıyor. Siyasette belirli görevleri yapmış insanlar olarak siyasetin önünü açmak, gençleri yetiştirmek ve görevi onlara teslim etmek gibi çok kutsal bir görevimiz var. Devletimiz, vatanımız, milletimiz için bunu gerçekleştirmek durumundayız” değerlendirmesinde bulundu.

    ‘Demokrasi dersi verdi’

    CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer de “Eğer İzmir bir kaleyse demokrasinin kalesidir. O kalenin surlarını yıllardır ören, muhkem hale getiren Aziz Başkanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Aslında kendisi tüm Türkiye’ye bir demokrasi dersi verdi ” diye konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi krizleri giderek derinleşen bir ülke olduğunu belirten Soyer, “Bu krizlerle başa çıkmakta zorlanacağımız günler olacak. Asıl sebep kutuplaştırma siyasetidir. Birbirimizi ötekileştirmeye ayırdığımız enerjiyi kucaklaşmaya ayırmalıyız. Atatürk’ün yaktığı çoban ateşinin nasıl Anadolu’yu kurtardığını biliyoruz. Bugün yakılan çoban ateşinin de Türkiye’yi karamsarlıktan kurtaracağına inanıyorum” dedi.

    12 maddelik bildirge

    İzmir buluşmasında 12 maddelik ‘Çoban Ateşi Hareketi İzmir Bildirgesi’ni de açıklandı. Bildirgede “Ülkemizde, siyasi partilerin hiçbirisinin çözüm üretemez noktaya geldiği günler yaşıyoruz. Siyaset, insan kaynağı ya da çözüm odaklı söylem üretmek yerine, siyasetin “particilik” olarak görüldüğü, kamu hizmetinin adeta bir trend meslek haline getirildiği, siyasi partilerin rant kavgası verdikleri bir yapıya dönüşmüştür” denildi.

    Bildirgede, Çoban Ateşi Hareketi’nin bir parti değil, ülkesini ve dünyayı aklı ile gören, tüm vatandaşları için 1. sınıf dünya vatandaşlığı hayali kuran vatanseverlerin kolektif hareket olarak tanımlandı.-

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.