DOLAR 32,5008
EURO 34,7512
ALTIN 2490,528
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cobot kullanımı ile paketleme maliyetlerinde yüzde 40’a varan tasarruf

    Cobot kullanımı ile paketleme maliyetlerinde yüzde 40’a varan tasarruf
    05.09.2020
    A+
    A-

    Robotlar artık üretimin sınırlı alanlarında değil, ürünün hammaddeden tüketiciye ulaştırılana kadar olan tüm süreçlerinde başarıyla yer alabiliyor. En zorlu ve art arda süre gelen sıkıcı işlerde insanların hayatını kolaylaştıran Universal Robots’un cobot’ları üretimde yüzde 500’e varan verimlilik artışına imkan tanıyor.  İş güvenliği ve karlılığa da katkı sağlayan cobot’lar, paketleme maliyetlerini yüzde 40’a varan oranda düşürerek, pazarda rekabet avantajı getiriyor.

    Dünyanın 1 numaralı kolaboratif robot üreticisi Universal Robots’un, geliştirdiği cobot’lar birçok farklı sektörün üretim süreçlerinde sorunsuz ve kesintisiz bir hizmet sunuyor. Otomotiv, lojistik, sağlık ve gıda gibi kritik sektörlerde farklı boy ve kapasitelerde yer alarak, karlılık ve verimlilik artışı sağlayan cobot’lar, paketleme ve ambalaj bölümlerinde görev alarak, işletmelere yüzde 500’e varan verimlilik artışı sunuyor.

    Yüzde 100’e varan sipariş doğruluğu sağlıyor

    Paketlemeden kalite kontrole ve makine beslemeye kadar birçok alanda 50’den fazla ülkede 46 bin cobotuyla en kritik ve zorlu iş süreçlerinde yer alan cobot’lar, paketleme ve ambalajlama bölümlerinde yüzde 100’e varan sipariş doğruluğuna da imza atıyor. En zorlu ve art arda devam eden sıkıcı işlerde görev alabilen cobot’lar, iş güvenliğine de ciddi oranda katkı sağlıyor. Cobot’lar insanlarla iş birliği içinde çalışarak çalışanların işlerini de kolaylaştırıyor. Cobot’lar, işletme içinde kolayca taşınıp kolayca kurulabiliyor. Yeniden programlaması son derece kolay olan cobot’lar, farklı süreçlere hızla adapte edilebiliyor.

     

    Cobot’lar, üretim sürekliliğini garanti eder

    İşletmelerin üretim birimlerine çok hızlı adapte olabilen ve kolayca programlanabilen cobotlar üretimde esnekliği ve devamlılığı sağlıyor. Hızlı üretim ve verimlilik artışı pazarda fiyat ve rekabet avantajını getiriyor. Cobot’lar paketleme ve ambalajlama birimlerinde optimize edilmiş verimlilik sağlayarak, her zaman doğru ve güvenilir bir şekilde paketleme işlemi gerçekleştiriyor. Paketleme ve ambalajlama departmanında kesinti olmuyor ve bu durum üretim sürekliliğini garanti ediyor. Ürünlerin en doğru şekilde paketlenmesini de garanti eden cobotlar, ürünlerin nakliye sırasında zarar görmesinin ve maddi kayıpların önüne geçiyor.

     

    Cobot kullanımı ambalaj maliyetlerini düşürüyor

    Cobot’ların paketleme ve ambalaj birimine sağladığı bir diğer ve en önemli avantaj, maliyetleri azaltmasıdır. Cobot’ların kullanımı ambalaj maliyetlerini büyük ölçüde düşürmektedir. Danışmanlık şirketi Roland Berger’in yaptığı bir araştırma, ürünlerin işlenmesi alanında cobot kullanımı ile maliyetlerin yüzde 40’a varan oranlarda azaltılabileceğini gösteriyor. Paketleme maliyetlerinin yanı sıra cobotlar daha az malzemenin kullanılmasını sağlayarak çevreyi de koruyor.

     

    Yeni yazılım ya da yazılımcı yatırımına gerek kalmıyor

    Cobot’lar sağladığı tüm avantajları ile küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelere üretim gücü kazandırıyor.. 3 kilogramdan 16 kilograma kadar farklı taşıma kapasiteleri sunan cobot’lar, ayrıca uç elemanları değiştirilerek montajdan boyamaya, vidalamadan etiketlemeye, paketlemeden cilalamaya, enjeksiyon kalıplamadan kaynağa kadar tüm işlere entegre edilebiliyor. Yeni bir yatırımına gerek bırakmadan tüm üretim süreçlerine adapte olan cobot’lar, akıllı telefon kullanabilen birisi tarafından kolayca programlanabiliyor. Böylece işletmenin yeni bir yazılımcı ya da yeni bir yazılım yatırımı yapmasına da gerek kalmıyor.

     

    Çalışanlara kalifiye iş imkanları sunuyor

    İnsanların yaptığı işleri çok daha hızlı sürede gerçekleştirebilen cobotlar, insan kaynakları anlamında da tasarruf sağlıyor. Böylece işletmeler yeni pazarlara ve yeni üretim modellerine odaklanabiliyor. Cobot’lar ayrıca daha önce üretim alanında çalışan bir işçinin cobot uzmanı ya da cobot bakım teknisyeni gibi kalifiye alanlara geçişinin de önünü açıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.