DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocukların görmesi gereken 10 müze

    Çocukların görmesi gereken 10 müze
    23.04.2020
    A+
    A-

    Büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl ayrı bir öneme sahip. Çünkü bu yıl TBMM’nin kuruluşunun, bağımsızlığımızın 100. yılı. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunarken, geleceğimizin, bağımsızlığımızın temsilcisi çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Bu 23 Nisan’da gidemesek de göremesek de önümüzdeki güzel ve sağlık dolu günlerde çocuklarımızla birlikte ziyaret edebileceğimiz ve 23 Nisan’ı daha bir anlamlı kılacak 10 yeri Neredekal.com editörleri sizler için derledi :

    1 – Anıtkabir / Ankara
    Her çocuğun kalbinde ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayrı bir yeri vardır. Sadece çocuklarımızın da değil, hepimizin kalbinde ve gönlünde ayrı bir yeri olan Atatürk’ü ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de ziyaret etmek böyle günlerde daha bir anlamlı oluyor. Bu 23 Nisan’da atamızı ziyarete gidemesek de, çocuğumuzla ilk fırsatta gidebileceğimiz yerlerin başında geliyor. Ayrıca internet ortamında Anıtkabir’in sanal videolarını da izleyerek çocuğunuzla interaktif bir gezinti de yapabilirsiniz.

    2 – I. TBMM Binası – Kurtuluş Savaşı Müzesi / Ankara
    Tıpkı Anıtkabir gibi 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi de, çocuğunuzla 23 Nisan ruhunu yaşayabileceğiniz yerlerin başında geliyor. 23 Nisan 1920’de büyük bir kalabalık eşliğinde açılışı yapılan birinci meclisin kuruluşunun kutlandığı birkaç yıldan sonra Atatürk bu özel günü çocuklara armağan ediyor ve o günden bugüne TBMM’nin kuruluşu ‘Çocuk Bayramı’ olarak tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlanıyor.

    3 – Atatürk Evleri
    Ulu önder cumhuriyeti kurduktan sonra Anadolu’yu karış karış gezdi ve halkla iç içe bir yaşam sürdü, yeni cumhuriyeti büyütürken. Ayak bastığı her şehirde atamıza kapısını açan ve onu misafir eden evlerin birçoğu günümüzde Atatürk evi olarak müzeye çevrilmiş durumda. Ankara’yı ziyaret etme şansınız yoksa sizler de şehrinizdeki Atatürk evlerini ziyaret ederek çocuğunuzla birlikte 23 Nisan coşkusunu yeniden yaşayabilir ve atamızı yeniden anma şansını yakalayabilirsiniz.

    4 – Bandırma Gemi-Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi / Samsun
    Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri olan Bandırma Vapuru, o zamanlar 9. Ordu Müfettişi olan Mustafa Kemal’i ve kurmaylarını İstanbul’dan Samsun’a getiren vapur. Orijinal Bandırma Vapuru 1878’de İskoçya’da inşa edilmiş ve Türk deniz işletmecileri tarafından satın alınmış bir gemi. Satın alındığında adı ‘Trocadero’ olan vapurun adı, 1910’da ‘Bandırma’ olarak değiştirilmiş ve 1925’te vapur parçalanmış. Günümüzde Samsun’da bulunan ve müze olarak tasarlanan Bandırma Vapuru ise; 1999 yılında birebir aynı olacak şekilde inşa edilmiş bir replikadır. Bu replika geminin 2001 yılında inşası tamamlanmış ve 18 Mayıs 2003’te müze olarak halka açılmış. Eğer Samsun’da yaşıyorsanız ya da Samsun’a yakın olup gitme imkanınız varsa çocuğunuzla birlikte tam burada 23 Nisan ruhunu yeniden yaşayabilirsiniz.

    5 – Dolmabahçe Sarayı / İstanbul
    Gazi Mustafa Kemal’in son günlerini geçirdiği ve hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı, İstanbulluların çocuklarıyla mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri. Sadece çocuklar ve ebeveynler değil her yetişkinin görmesi gereken bir yer. Saray Osmanlı’nın son dönemlerindeki ihtişamını gözler önüne sermesi ile de ziyaretine gelenleri tarihte bir gezintiye çıkarıyor.

    6 – Çanakkale Müzesi
    Milli mücadelede önemli bir yere sahip olan Çanakkale herkesin mutlaka görmesi gereken bir diğer nokta. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için atılan ilk adımlardan biri olan Kurtuluş Savaşı’nda destan yazılan yer Çanakkale. Belki bu 23 Nisan’da ziyaret edemeyeceğiz ama en kısa zamanda çocuğumuzla mutlaka ziyaret edeceğimiz bir yer bu kadim topraklar.

    7 – Tarsus Nusret Mayın Gemisi Kültür Parkı / Mersin
    Nusret Mayın Gemisi, 1915 yılında Çanakkale’de destan yazan bir gemi; Nusret Mayın Gemisi. Dünyanın en ünlü mayın gemisi olarak bilinen Nusret’e bu unvanı Çanakkale Boğazı’na döşediği mayınlarla savaşın seyrini tamamen değiştirmiş olması kazandırmıştı. Eğer Mersin’de yaşıyorsanız ya da Mersin’e yakın yerlerde bulunuyorsanız ilerleyen günlerde çocuğunuzla birlikte Mersin Çanakkale Parkı’nda bulunan Nusret’i ziyaret edebilirsiniz.

    8 – Miniatürk Müzesi / İstanbul
    Ülkemizin hatta dünyanın en eğlenceli ve dikkat çekici yerlerinden biri de İstanbul’da bulunan bu minyatür park olsa gerek. Anadolu’nun tüm simge yapılarını zevkle oluşturulmuş bir peyzaj düzenlemesiyle konuklarına sunan bu minyatür park, 60.000 metrekarelik bir alana sahip. Yetişkinler kadar çocukların da çok sevdiği bu parkı, her şey normale döndüğü zaman büyük bir keyifle ziyaret edebilirsiniz.

    9 – Barış Manço Müze Evi / İstanbul
    Herkesin kulaklarında yankılanır ‘Barış Manço Moda 81300 İstanbul’ adresi. Her programın sonunda söylerdi kendine has sevgi dolu o sesiyle. Adam olacak çocukların Barış abisinin evi, 23 Nisan’da çocuğunuzla gezebileceğiniz en eğlenceli yerlerin başında geliyor. Şu an ziyarete kapalı olan bu müze evi, ilerleyen günlerde çocuğunuzla ziyaret ederken sizler de Barış abinin anılarıyla onu anabilirsiniz.

    10 – İstanbul Oyuncak Müzesi
    İşte tam çocuklar için bir müze demeyi çok isterdik ama çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çeken özel bir müze. Benzerleri İstanbul dışında Bursa gibi illerde de yapılan oyuncak müzelerinin en dolu dolusu… Çocuğunuzla gezebileceğiniz bu müze şu an için kapalı olsa da internet sitesinde 360° sanal tura çıkabilir ve dünyanın neresinde olursanız olun bu müzeyi çocuğunuzla birlikte istediğiniz her an sanal olarak keşfedebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.