DOLAR 32,3862
EURO 34,7447
ALTIN 2399,002
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklu aileler için erken rezervasyon rehberi

    Çocuklu aileler için erken rezervasyon rehberi
    27.11.2017
    A+
    A-

    Erken Rezervasyon fırsatlarının başlaması ile birlikte, seyahat severler, 2018 yaz sezonuna yönelik rezervasyonlarını %50’ye varan indirim avantajları ile yapmaya başladılar. 14.000’in üzerinde otel fiyat kıyaslaması yapan, Türkiye’nin otel arama motoru neredekal. com, Erken Rezervasyon döneminde “Çocuklu Ailelerin” doğru tercih yapılabilmesi adına değişik bölgelerden otelleri ve otel seçerken dikkat edilmesi gerekenleri derledi. Çocuklu aileler tercihlerini hangi kriterlere göre belirmeli? İşte çocuklu ailelere rehber olacak bilgiler…

     

    Çocuklu aileler otel seçimini hangi kriterlere göre yapmalıdır?

    1 – En önemli kriterlerden biri otelin konumu. Çocuklarla uzun yol gitmemek adına havaalanına yakın oteller tercih edilmeli.

    2 – Denize sıfır oteller oteller olması, mümkünse odaların da denize-çocuk havuzuna en yakın odalardan biri olarak yer ayırtılması faydalı olacaktır.

    3 – Konaklanacak odada süt ısıtmak için ısıtıcı bir cihaz olması önemlidir veya otelin bu imkanı sunması önem arz eder.

    4 – Odaların park yatak konabilecek kadar geniş olması ve otelin genel hijyen kurallarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

    5 – Çocuk restoranı olan ve özel çocuk menüsü çıkaran tesisler tercih edilmelidir. Çocukları şekerli yiyeceklerden uzak tutan ve sağlıklı yiyeceklere yönlendiren bu menüler, onların damak zevkine hitap ediyor.

    6 – Bir çocuğu en çok cezbeden noktalardan biri de onun da bir birey olduğunu bilen ve odalarında minik bornoz, havlu ve terlik bulunduran tesisler. Hatta kimi oteller onlar için ünlü çizgi karakterlerden oluşan duş jeli, şampuan gibi ürünleri de banyolarında bulundurmaktadır.

    7 – Çocukların açık alanda doyasıya oyun oynayabileceği geniş alanların bulunması ve alternatifli oyun parkları olması önemlidir. Hatta bazı tesislerde, hem kapalı alanda, hem de havuz çevresinde oyun parkları bulunurken, bazılarında plajdaki şezlongların hemen arkasında bile oyun parklarına yer verilmektedir.

    8 – Çocuklara yönelik eğlence ve aktivitelere önem veren tesisler olması önemlidir.

    9 – Bebeklerin biberonları için tesislerde biberon sterilizasyon imkanı bulunduğu teyit edilmelidir.

    10 – Çocuk dostu olarak tabir edilen oteller öncelikle tercih edilmelidir. Çocuk dostu otellerde tüm güvenlik koşulları öncelikle çocuklar düşünülürek yapılmıştır. Kötü sürprizler olma ihtimalini oldukça azaltır.

     

    İşte! Tatilde ebeveynler kadar, çocukların da çok eğleneceği oteller :

     

    1 – Xanadu Resort Hotel Belek: Bahçe katındaki aile suitleri kalabalık aileler için tercih edilebilir. Doğa içerisinde yürüyüş parkuru var. Çocuklar için büfesi var. Havaalanına yakın.

    2 – Güral Premier Tekirova: Havuza direkt erişimli odalar, 24 saat ulaşılabilecek bir sağlık ekibi var, deniz kıyısında çocuklar için kum alan var, üstelik tenteli bir alan.

    3 – Çeşme Babaylon Hotel: Plajı uzun ve kumsal. Ağaç gölgesi olan yerler var çocuklu aileler için. Çocuklar için oyun alanı.

    4 – The Land of Legends: Aile tatili için son yılların en iyilerinden. Tamamen çocuklar için düşünülmüş. Odalarda bile ps4 var. 92 adet banta sahip kaydıraklar var.

    5 – Ela Quality Resort: Everland Q Çocuk Kulubü ile yine çocuklara özel bir tatil alanı yaratıyor.

    6 – Voyage Hotel Sorgun: Denize sıfır bir konumda yer alan bu tesis, bebek ve çocuk konseptine sahip. Lunapark, çocuk restoranı, çocuk bakımı konusunda eğitimli mini kulüp personeli ve nice ince düşünülmüş detaylara sahip.

    7 – Güral Premier Tekirova: Happyland ile tesis çocukların eğlenceli vakit geçirebilmeleri için tasarlanmıştır.  ‘Happyland Çocuk Resepsiyonu’ minik konukları karşılar, kendilerine özel kayıt kartlarıyla işlemleri yapar ve tatil boyunca kullanacakları bileklikleri kendilerine burada teslim eder.

    8 – Naturland Vacation Club In Eco Park: Mini kulüp ve maxi kulübe ev sahip yapan tesiste bir de hayvanat bahçesi var.

    9 – Kemer Country: Açık kapalı oyun parkı, Forest Club’da atölyeleri ve Summer Camp ile çocuklara eğlencenin ve sporun içinde bir tatil sunuyor.

    10 – Susesi Luxury Resort: Oyun odaları, parkları, kaydıraklı havuzlarıyla Caretta Kids Club, çocuklara özel bir dünya sunuyor.

    11 – Rixos Premium Belek: Rixy Club adında; aynı yaş grubundan çocukların bir arada olduğu, özel programlar ve aktivitelerle hizmet veren bir tesise sahip.

    12 – Wow Kremlin Palace: Kremlin Palace; çocukları su ve eğlence dolu mutluluk sarayına davet ediyor.

    13 – Barut Hotel Kemer: Barut otellerindeki özel çocuk konsepti “Bary Star” sayesinde, çocukların sabah uyandığı andan yatacağı dakikaya kadar ‘Ben sıkıldım’ diyeceği hiçbir an olmayacağının garantisini veriyor.

    14 – Lykia World Ölüdeniz: 18 su kaydırağı, 7 havuzunun yanı sıra gizli mağaraları, korsan ormanı, hazine adası ile macera dolu bir tatil sunuyor.

    15 – Ali Bey Resort Sorgun: Daha tesise girerken çanta, boyama kitabı, oyuncak, çevre dergisi gibi hediyeleri verilmiş minik konukları tesisin açık alanlarında birçok aktivite ve eğlence bekliyor.

     

    Daha fazla çocuk dostu otele ulaşmak ve otellerin fiyatlarını kıyaslayarak, en uygun  fiyatlarla seyahat etmek için, Türkiye’nin otel arama motoru neredekal. com websitesini ziyaret edebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.