DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

     “Conrad Talks” Nisan ayında Türkiye’nin en iddialı koleksiyonerlerini ağırladı

     “Conrad Talks” Nisan ayında Türkiye’nin en iddialı koleksiyonerlerini ağırladı
    08.04.2019
    A+
    A-

    Conrad İstanbul Bosphorus’un klasikleşen kültür ve sanat buluşmaları Conrad Söyleşileri, bu kez zamanı biriktirme sanatı koleksiyonerliği masaya yatırdı. 4 Nisan Perşembe günü saat 19:00’da Lobby Lounge alanında gerçekleşen; Belkıs Aksoy, Öner Kocabeyoğlu, Sarp Evliyagil ve Mustafa Taviloğlu gibi Türkiye’nin en iddialı koleksiyonerlerinin konuk olduğu; Gazeteci ve Sanat Eleştirmeni Ayşegül Sönmez’in ise moderatörlüğünü üstlendiği Conrad Talks, koleksiyoner ve zaman ilişkisi üzerine çok özel bir etkinliğe imza attı.

    Lobisindeki sanat eserleri ile ziyaretçilerine adeta bir müzedeymiş hissi yaşatan Conrad İstanbul Bosphorus, kültür ve sanat dünyasından isimleri konuk ettiği Conrad Söyleşileri’nin, 4 Nisan Perşembe günü gerçekleşen etkinliğine cemiyet ve moda dünyasından ünlü isimler katıldı.

    Birbirinden kıymetli sanat eserlerine ev sahipliği yapan Lobby Lounge alanında Sanat Eleştirmeni ve Sanatatak kurucusu Ayşegül Sönmez’in moderatörlüğünde Belkıs Aksoy, Öner Kocabeyoğlu, Sarp Evliyagil ve Mustafa Taviloğlu’nun katıldığı Conrad Talks etkinliğine Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Erdal Aksoy, Ezra Çetin, Atıl Kutoğlu ve Aslı Taviloğlu gibi ünlü isimler katıldı.

    Conrad Talks’ta “Zamanın ruhunun koleksiyonerin ruhuyla ilişkisi nasıldır? Kim kimi etkisi altına alacaktır? Zaman-koleksiyoner etkileşimi kendiliğinden mi gelişir?” gibi sorulara cevap verildi. “Zaman bir koleksiyonun ilacı ve aynı zamanda zehri olabilir” diyen Ayşegül Sönmez, zaman/koleksiyoner ilişkisini şu sözlerle yorumlamaya devam etti “Burada toplayıcının, biriktirme eyleminden şahsi olmasını beklemememiz gerekir. Ama bir kez toplamak, biriktirmek, geleceği tasarlayarak gelecek fikrinden yoksun bir şekilde yapılamayacağı için koleksiyonerin zamanı, kendine mahsus bir zamandır. Tıpkı anlık seçimleri, bazı eserlere çekilişi bazı eserlere daha da çok çekilişinde olduğu gibi

    Conrad İstanbul Bosphorus, renovasyon sürecinden sonra lobisinde sergilediği eserlerle sadece misafirlerinin değil; sanat severlerin gönlünde de ayrı bir yer edindi. Sanata olan ilgilileri ile bilinen Aksoy ailesinin sanat koleksiyonunda yer alan Hüseyin Avni Lifij, Halil Paşa, Canan Tolon, Faruk Cimok gibi ünlü Türk ressamlarının önde gelen eserleri, Conrad Istanbul Bosphorus’un adeta bir sanat müzesini andıran lobisinde Conrad’ın seçkin misafirleriyle buluştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.