DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çorlu’da PLC Laboratuvarı kuruldu

    Çorlu’da PLC Laboratuvarı kuruldu
    11.01.2020
    A+
    A-

    Meslek lisesi öğrencileri yenilikçi otomasyon uygulamaları öğrenecek

    Endüstriyel otomasyon alanında dünyanın lider şirketi Rockwell Automation’un Türkiye’deki tek yetkili distribütörü AB Market Elektronik Otomasyon, Çorlu’daki Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne PLC Laboratuvarı kurdu. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın katılımıyla açılan laboratuvarda öğrenciler, yazılım, simülasyon, panel kullanımı ve PLC programlama öğrenecek.

     

    Otomasyon alanındaki know-how’ını mesleki ve teknik liselerdeki öğrencilerle paylaşarak eğitime katkı sunmayı hedefleyen Rockwell Automation, önemli bir projeye imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “2023 Vizyonu” kapsamında sektördeki firmalar ile yapılan protokol doğrultusunda, Rockwell Automation’un Türkiye’deki tek yetkili distribütörü AB Market Elektronik Otomasyon tarafından Çorlu’daki Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne PLC Laboratuvarı kuruldu.

     

    Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında kurulan PLC Laboratuvarı’nın açılışı okulda yapılan törenle gerçekleşti. Açılışa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın yanı sıra okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte AB Market Elektronik Otomasyon adına yer alan isim ise Genel Müdür Yardımcısı Atacan İsmet Şahin oldu.

     

    Ediz Eren: Gençlerin eğitimine ve mesleki gelişimlerine destek olmayı hedefledik

    Rockwell Automation Ülke Direktörü Ediz Eren, “Türkiye olarak Endüstri 4.0 konusunda henüz istediğimiz noktada olmasak da çok ciddi bir istek ve bilinçlenme olduğunun farkındayız. Dolayısıyla bir yandan bu konuda müşterilerimize katkı sunarken diğer yandan gelecekte bu süreci şekillendirecek gençlere katkı sunmaya odaklanıyoruz. Bütün bilgi ve birikimimizi aktarmak için lise ve üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor, çeşitli eğitimler ve seminerler düzenliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyonu çerçevesinde attığı yenilikçi adıma biz de katkı sunmak istedik ve Türkiye’deki tek yetkili distribütörümüz AB Market Elektronik Otomasyon tarafından kurulan PLC Laboratuvarı’na destek olduk. Bu laboratuvarın liseli gençlerin eğitimine ve mesleki gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

     

    Atacan İsmet Şahin: Bilginin gücünü gençlerle buluşturuyoruz

    AB Market Elektronik Otomasyon Genel Müdür Yardımcısı Atacan İsmet Şahin, açılışta yaptığı konuşmada otomasyon sektöründe nitelikli çalışan istihdamının önemine değinerek, “Eğitimde uygulama kapasitesini artırmaya yönelik atılan her yeni adım, iş gücüne katkı noktasında çok önemli bir hale geldi. Biz de bu sorumluluğun bilincinde bir şirket olarak ‘bilginin gücünü gençlerle buluşturuyoruz’ mottosuyla hareket ediyor ve mesleki eğitime destek oluyoruz. Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Türkiye’de tek yetkili distribütörü olduğumuz Rockwell Automation Türkiye’nin desteği ile PLC Laboratuvarı’nın kurulmasına vesile olduğumuz için çok mutluyuz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Atacan İsmet Şahin’e, projeye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

     

    Simülasyondan programlamaya özel demo setleri

    PLC Laboratuvarında Allen Bradley Micro PLC ürünleriyle hazırlanan demo setleri ile öğrenciler uygulamalı derslere katılacak. Connected Components Workbench Software ile ücretsiz yazılım, simülasyon ve kontrol imkanı bulacak öğrenciler, tek program ile panel ve PLC programlamayı öğrenecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.