DOLAR 32,4512
EURO 34,7492
ALTIN 2437,967
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cosentino geleceğin mutfak trendlerine ışık tutuyor

    Cosentino geleceğin mutfak trendlerine ışık tutuyor
    28.06.2017
    A+
    A-

    Yenilikçi yüzey üretiminde dünyanın lider firmalarından Cosentino’ya bağlı uluslararası araştırma platformu Silestone Enstitüsü, ‘Küresel Mutfak: küreselleşme döneminde mutfaklar’ başlıklı raporuyla, geleceğin mutfakları için ana tasarım ve kullanım trendlerini açıklıyor

    Mimari ve tasarım amaçlı yenilikçi yüzey üretiminde dünyanın lider firmalarından Cosentino’ya bağlı uluslararası araştırma platformu Silestone Enstitüsü, aşçı, sosyolog, beslenme uzmanı, teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarının önemli temsilcilerinden oluşan uzmanların katkılarıyla hazırladığı raporda, geleceğin mutfaklarına odaklanıyor. Sileston Enstitüsü’nün raporuna göre, geleceğin mutfakları 25 yıl içinde dinlenme, aileyle vakit geçirme ve çalışma gibi çok işlevli bir alan haline gelecek.

    Ankete katılanların yüzde 80’i geleceğin mutfağını yaşam alanı olarak görüyor
    Avustralya, Brezilya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Portekiz, Birleşik Krallık ve İsveç gibi 8 ülkeden 842 mutfak ve banyo uzmanının anketle katıldığı Küresel Mutfak raporu sonuçlarına dair açıklamalarda bulunan Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, “Rapordaki ankete katılanların yüzde 81,5’i gelecekteki mutfağın yemek odası ve oturma odası ile birleşik tek bir alan olarak görüleceğini düşünüyor. Yüzde 92,3’ü de mutfağın, çalışmak ve ev ödevlerini yapmak amacıyla ailenin bir araya geleceği bir alan olacağına inanıyor” diye konuştu. Gelecekteki mutfakların teknik fonksiyonlarına değinen Şensan, “Geleceğin tezgahları, doğrudan yüzey üzerinde yemek pişirme olanağı sağlayacak ve evin diğer alanlarıyla bağlanabilir özelliklere sahip bir işlev görecektir. Bu tezgahlar, aynı zamanda gıdaların tartılması ve besin değerlerinin hesaplanması ve temizlik gibi işlevleri de yerine getirecektir” dedi.
    Geleceğin tezgahlarında telefonla konuşmak, TV izlemek mümkün olacak
    İnsanların ev içinde en fazla yatırım yaptığı alan olarak öne çıkan mutfaklar, yalnızca yemek yenilen bir alan olmanın ötesinde, evin geri kalanıyla da bağlantılı olarak çok fonksiyonlu bir hale bürünecek. Ev mutfakları dinlenme, sosyalleşme, çalışma gibi amaçlarla kullanılmakla birlikte profesyonel mutfaklarda bulunan teknik teçhizatlarla donatılacak. Bu teçhizatlar tezgahı yemek pişirmek, telefonla konuşmak ve hatta TV izlemek için kullanma olanağı sağlayacak. Dayanıklılık, güvenlik ve hijyenden taviz verilmeden verimlilik, enerji tasarrufu ve esneklik imkanı sunacak. Bu bağlamda, tezgahlar çok işlevli olacak ve özel bir panel gerekmeksizin doğrudan yüzey üzerinde yemek pişirebilmeye olanak tanıyacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.