DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cosentino, Silestone’un imajını yeniledi

    Cosentino, Silestone’un imajını yeniledi
    01.05.2021
    A+
    A-

    Cosentino, doğal taş endüstrisinde devrim yaratan markası Silestone’un kurumsal kimliğini yeniledi. Yeni imaj, mimari yüzeyler dünyasında 30 yılı aşkın süredir lider olan markanın hem iç hem dış dönüşümünü simgeliyor.

     

    Yenilikçi mimari yüzeylerin dünya lideri Cosentino’nun doğal taş endüstrisinde devrim yaratan markası Silestone, yeni kimliğiyle öz, kişilik, yenilikçilik, sorumluluk ve insani değerlere dayalı yeni bir sese sahip oldu. Silestone, yenilikçi ve sürdürülebilir kimliğiyle mekanlara ve insanlara ilham vermeye devam edecek.

     

    Silestone, markanın ve şirketin DNA’sında bulunan; şeffaflık ve sorumluluktan gelen gücü ve kişiselliği anlatan yeni kimliğini tanıttı. Cosentino’nun tasarım ve marka ekibi bağımsız danışmanlık şirketi Nadie ile iş birliği içinde; yakınlık, yenilik ve sadeliğin, markaya çok daha deneyimsel ve duygusal bir karakter sağlaması için özel bir yazı tipi yarattı.

     

    Yeni logo modernliğin ve sadeliğin yansıması

    Yazı ve logo yapısı Cosentino’nun onayıyla sınırlı bir evrim geçirdi. Silestone’un özünün hakim olduğu yazı tipi, farklı bir aşamaya ulaşmak için yeni ve basitleştirilmiş bir tasarıma doğru evrilen, bilindik “S” simgesini kullanmaya devam ediyor. Bu yeni değişim, onu unutulmaz bir ikona ve farklı grafiklerle kullanmaya uygun açık bir pencereye dönüştürüyor.  Ayrıca ilk kez, yazı tip iki renkte geliyor: Evrimleşmiş bir kırmızı ton olan Pantone Warm Red C ve açık mavi Pantone 629 CP. Her harfin logosu, detayları ve grafik öğeleri, tasarımın tutarlılığını ve özgünlüğünü tamamlayarak modernliği ve sadeliği yansıtıyor. 15 derecelik açı ve özel tipografi, markayı yeni tasarım alanlarına taşıyarak daha yenilikçi ve genç evreni yansıtıyor. Bu değişim;  farklı alanlarda yaşamın önemini vurgulayacak ve yeni nesli hedefleyen yeni iletişim kodları üreten kapsamlı bir yeniden konumlandırma stratejisi oluşturacak.

     

    Bir karakter değişikliği, yeni bir doğa

    Yeni görsel kimlik, Cosentino tarafından 2020 yılında geliştirilen öncü ve özel HybriQ®  teknolojisi sayesinde Silestone’un yeni sorumlu ve sürdürülebilir karakteriyle de uyum gösteriyor. HybriQ®, yüzey sektöründe yeni bir standart belirleyen ve kuvars yüzeylerin paradigmasını değiştiren teknolojik bir yenilik.  HybriQ®  teknolojisi iki önemli değişikliği içeriyor. Her iki değişim de Cosentino’nun sorumluluk, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomiye olan bağlılığını güçlendirmek amacıyla Silestone üretimi için yeni bir üretim süreci ve yeni bir ürün bileşimi sunuyor.

     

    Döngüsel ekonomiye katkı sağlayan teknolojiler

    HybriQ®  teknolojisi kapsamında Cosentino’nun üretim süreçlerinde yüzde 99 geri kazanılmış su ve yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılıyor.  Firmanın çevreci kilometre taşlarını içeren teknoloji aynı zamanda fabrikalarında sürdürülebilir yönetim ve döngüsel ekonomide yeni iyileştirmeler için gelişmiş sistemler içeriyor. Bileşim açısından HybriQ®, farklı mineraller ve geri kazanılmış malzemelerden önceki haliyle aynı özellikte veya daha iyi performansa sahip yeni bir hibrit mineral hammadde formülasyonu kullanıyor. Bu teknoloji, Silestone bileşiminde kristal silika kullanımını minimuma indirmeyi sağlıyor. Bazı renklerde kuvars kullanımı yüzde 90’a kadar indirgeniyor. Cosentino, yeni karışımla aynı mekanik ve teknik performanta, tüm kalite ve hijyen belgelerine sahip, zamansız güzelliğini koruyan Silestone yaratırken, derinlik, yarı saydamlık ve bulanıklık efektleri açısından yeni tasarım olanakları da elde ediyor.

     

    Sürdürülebilirliğin önünü açıyor

    HybriQ® sayesinde Cosentino Group, sektördeki liderliğini yeniden perçinliyor. Ürünleri işleme sürecine doğrudan dahil olan kişilere de odaklanarak şirketin değer zincirinde sağlık ve güvenliğe önemli ölçüde katkıda bulunuyor ve daha fazla sürdürülebilirliğin önünü açıyor.

     

    Dünya değişti, tüketiciler değişti. Sürdürülebilirlik ve sorumluluk artık bir gereklilik, bir taahhüt ve tartışılmaz bir zorunluluk. Cosentino trendleri öngörüyor ve bundan sonra markayı tanımlayacak olan Silestone, “The Ultimate Mineral HybriQ Surface” için yeni bir çağ açıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.