DOLAR 32,3158
EURO 35,1068
ALTIN 2293,533
BIST 9057,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cosentino’ya bir Alman Tasarım Ödülü daha

    Cosentino’ya bir Alman Tasarım Ödülü daha
    30.01.2019
    A+
    A-

    Cosentino’nun iş birliği yaptığı ünlü tasarımcı Daniel Germani tarafından tasarlanan, İtalyan mobilya üreticisi Riva 1920’nin ultrakompakt yüzey Dekton kullanarak geliştirdiği ve 50 bin yıllık Kauri ahşabı kullanılarak tasarlanan DeKauri projesi, Alman Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu

     

    Dünyanın lider kuvars yüzey üreticisi Cosentino, aldığı ödüllere bir yenisini ekledi. Tasarım dünyasındaki son gelişmeleri desteklemek amacıyla German Design Council tarafından düzenlenen, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan 2019 Alman Tasarım Ödülleri “Banyo ve Sağlık” kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. Jürinin değerlendirmesine sunulan 5 bin 400 tasarım arasından sıyrılarak ödülü kazanan DeKauri projesi, Cosentino’nun iş birliği yaptığı ünlü tasarımcı Daniel Germani tarafından tasarlanan, İtalyan mobilya üreticisi Riva 1920’nin ultrakompakt yüzey Dekton ve 50 bin yıllık Kauri ahşabı kullanılarak yapılmasıyla öne çıkıyor. 

     

    “DeKauri, soğuk banyo hissini ortadan kaldırıyor”

    DeKauri, geleneksel İtalyan büfelerinden aldığı ilhamla banyoda şıklık ve işlevselliği bir arada sunuyor. Projenin yaratıcısı Germani, “Konu mutfak olunca, her şeyin ortalıkta görünmeyecek şekilde saklanabildiği, ustaca düşünülmüş, yenilikçi tasarım çözümlerine rastlanırken banyoda durum her zaman böyle olmuyor. Banyo depolama çözümlerinin temelde hiç değişmediğini fark ettim. DeKauri banyonun vazgeçilmez gerekliliklerini inanılmaz bir estetiğe dönüştürüyor. Soğuk banyo hissinin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Bu tasarımı bir master süitte, bir tuvalette ya da banyonun iç içe geçtiği bir yatak odasında da düşünmek mümkün” diyor.

    “DeKauri, modern zamanlara bir ata yadigarıdır”

    Lavabo ve büfeyi oluşturan Kauri ağacıyla Germani’nin malzeme kullanımı Tabiat Ana’nın gücüne saygı duruşu niteliğinde bir kompozisyon oluşturuyor. Kullandığı teknolojiyle doğal taşın güzelliğini benzersiz bir dayanıklılıkla sunan Dekton ve Yeni Zelanda’da yapılan kazılar sonucu ulaşılan, bataklık ve sular altında binlerce yıl boyunca gömülü kalmış Kauri ağacının birlikteliği, tasarıma tam anlamıyla egzotik bir hava katıyor. Germani tasarımını, “DeKauri modern zamanlara bir ata yadigarıdır” şeklinde özetliyor ve ekliyor: “Sonsuz cazibesi ve kusursuz işçiliği onu nesiller boyu yaşatacak”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.