DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Covid 19, dijital dönüşümü hızlandırdı

    Covid 19, dijital dönüşümü hızlandırdı
    07.11.2020
    A+
    A-

     Equinix tarafından yapılan pazar araştırması Global Interconnection Index (GXI)’e göre COVID-19 pandemi süreci, işletmelerin önümüzdeki üç yıl içinde planladığı dijital altyapı dönüşüm projelerinde çarpıcı bir etki yaratacak. Araştırmanın 4. Sayısına göre telekomünikasyon, bulut & BT, içerik & dijital medya gibi sektörlerin içinde bulunduğu dijital servis sağlayıcıların ve teknoloji sağlayıcıların, uç (edge) bilişim teknolojisindeki dijital boşlukları kapatmaya yönelik taleplerin artması ile birlikte özel bağlanabilirliğin 2019 ile 2023 yılları arasında 5 Kat artacağını tahmin ediliyor.

    Pandemi, dijitale geçiş sürecini hızlandırmaya devam ediyor. Telekomünikasyon, bulut ve bilişim teknolojileri gibi uzaktan çalışmanın daha kolay olduğu işletmelerin bölgedeki diğer sektörleri geride bırakarak EMEA’daki toplam ara bağlantı bant genişliği büyümesine katkısının %54 oranında olması bekleniyor. Frankfurt, Amsterdam, Paris ve Londra’nın; Avrupa ara bağlantı bant genişliği artışında başı çeken metropoller olması ve bölgenin tamamının küresel ara bağlantı bant genişliğinin %23’ünü (3,782 Tbps) oluşturması öngörülüyor.

    Araştırmada yer alan bir diğer bulgu ise, işletmeler arasında veri aktarımı için özel bağlanabilirliğin ölçüsü olan toplam ara bağlantı bant genişliğinin, EMEA bölgesinde 2019’dan 2023’e kadar %45 bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) ulaşacağına ilişkin tahmin. Beklenen büyüme, dijital dönüşüm ve özellikle de dijital altyapılarını merkezi konumlardan dağıtık uç (edge) bilişim teknolojisine taşıyan işletmelerin artan taleplerinden kaynaklanıyor. Bu durum, işletmelerin iş akışlarını insanlara, nesnelere, konumlara, buluta ve verilere daha yakın konumlandırma talepleri ile bu bileşenler arasındaki iş akışlarını stratejik olarak birbirine bağlamaları ve gerçek zamanlı etkileşimleri ölçeklendirip desteklemesiyle ortaya çıkıyor. Bir örnek vermek gerekirse, bu bağlantının kapasitesi, gezegendeki her bir insanın (7,8 milyar) tam DNA dizilimini bir saat içinde iletmek için yeterli bant genişliği olan 64 zetabayt veri alışverişine eşdeğer.

    Sektör Öngörüsü:

    GXI’ın 4. sayısı, küresel makro eğilimlerin ve COVID-19’un diğer endüstri iş kollarını nasıl etkilediğine dair öngörülerde de bulunuyor:

    ·ooo

    o[1]

    [2]“COVID-19 pandemisi, bölgede hali hazırda dijital dönüşüm içerisinde olan sektörlerin dönüşüm sürecini hızlandırdı. Avrupa’daki %45 bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) tahmini, işletmelerin giderek dijitalleşen bir ekonomide rekabet edebilmek için ara bağlantı kapasitelerini artırmaya yönelik artan taleplerinin bir göstergesidir. Gittikçe uzaktan yönetilen ve dağıtık bir ortamda, işletmelerin rekabet avantajı elde etmek için müşterileri ve iş ortaklarıyla bağlantı kurmanın yenilikçi yollarını bulması; artık daha da kritik hale geldi.

    Genel Müdür, Türkiye, Equinix:

    Ek Kaynaklar

    ·Global Interconnection Index (GXI) Volume 4·GXI Volume 4 Blog·Equinix 2019-20 Global Tech Trends Survey

    Global Interconnection Index, Ara bağlantı Bant Genişliğinde, yani dağıtık BT ağları arasında akan veri trafiğini ölçerek ve büyüme tahminleri sunarak işletmelere önemli bilgi ve öngörüler sağlar. Global Interconnection Index; endüstrinin, ara bağlantı bant artışının 2022’ye kadar nasıl genişleyeceği konusunda tahminlerde bulunan tek pazar araştırmasıdır. Rapor, dünya genelinde operatörden bağımsız veri merkezlerini kullanarak binlerce işletmenin BT altyapı mimarisini analiz eden bir piyasa referansı işlevi görmektedir. Bu veriler, yerel ve bölgesel (makroekonomik trendleri, pazar demografisini ve sektör yoğunluklarını içeren) pazar verileriyle dijital işletmelerin ana taleplerini şekillendiren ve dijital iş dünyasının dönüşümünün büyümesini tahmin etmek üzere bir ağırlıklı çarpan belirlemek için kullanılır.  

    Equinix hakkında

    Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX); dijital liderlere, başarılarına güç katan kurumsal altyapıyı bir araya getirmelerini ve birbirine bağlamalarını sağlayan güvenilir bir platformdan yararlanma olanağı sunan, dünyanın dijital altyapı. Equinix; günümüz işletmelerinin, avantajlarını arttırmak ve hızlandırmak için ihtiyaç duydukları tüm doğru yerlere, iş ortaklarına ve olasılıklara erişimini sağlar. Equinix ile hızla ölçeklendirebilir, dijital hizmetlerin başlatılmasını hızlandırabilir, birinci sınıf deneyimler sunabilir ve değerlerini katlayabilirler.

    İleriye Dönük İfadeler

    Bu basın bülteni, riskler ve belirsizlikler konusunda ileriye dönük ifadeler içerir. Gerçek sonuçlar, bu ileriye dönük ifadelerde tartışılan beklentilerden önemli ölçüde farklı olabilir. Bu farklılıklara yol açabilecek etkenler, herhangi bir sınırlama olmaksızın şunları içerir: IBX veri merkezlerini elde etme, işletme ve oluşturma ve Equinix hizmetlerini dağıtma ve sağlama konusundaki zorluklar; Equinix’e dâhil ettiğimiz veya edeceğimiz şirketlerin entegrasyonuyla ilgili olarak öngörülmeyen maliyetler veya zorluklar; yakın zamanda oluşturulmuş veya alınmış veri merkezlerinden kayda değer gelir elde edememe; belirli zamanlarda planlanan finansal düzenlemeleri tamamlayamama; mevcut ve yeni rakiplerle rekabet; yeni veya bakiye borçların geri ödemesi için yeterli nakit akışı veya kaynak elde edememe; önemli müşterilerimizden aldığımız işlerde kayıp veya düşüş ve belirli zamanlarda Equinix’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna verdiği raporlarda açıklanan diğer riskler. Özellikle, talep edildiğinde Equinix tarafından sağlanabilecek, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna verilmiş en son üç aylık ve yıllık raporları inceleyin. Equinix, bu basın bülteninde yer alan ileriye dönük bilgileri güncelleme konusunda herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.