DOLAR 32,5072
EURO 34,8488
ALTIN 2478,427
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk çocuk peynirine Lübnan’dan tescil

    D vitamini ile zenginleştirilmiş ilk çocuk peynirine Lübnan’dan tescil
    12.11.2019
    A+
    A-

    Misto Lübnan’da Muratbey adına tescillendi. Yenilikçi peynirleriyle dünyanın peynir anlayışını değiştirdiklerini söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye’nin yerli ve milli markası olarak, Ortadoğu’da özellikle Lübnan’da çok sevilen Misto peynirin kendi adlarına tescillenmesinden gurur duyduklarını söyledi. Çocuklar için geliştirilen ve 100 gramı ile günlük D vitamini ihtiyacını yüzde 33 oranında karşılayan Muratbey Misto; şekli, lezzeti ve üretim teknolojisiyle tamamıyla Muratbey’e ait, inovatif bir ürün olarak fark yaratıyor.

    Yenilikçi ürünleriyle Türkiye ve dünyada peynirin gelişimine yön veren Muratbey, çocuklar için geliştirdiği inovatif ürünü Misto peyniri Lübnan’da tescil ettirdi. Çocukların sevdiği hayvan formlarında hazırlanan ve dünyada bir ilk olarak ekstra D vitamini ile zenginleştirilen Muratbey Misto, içerdiği besin değerleriyle de çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlıyor. Bu özellikleriyle Lübnan’da Muratbey adına tescillenen Muratbey Misto, zengin ve köklü mutfak kültürüne sahip Lübnan’da da büyük ilgi görüyor.

    Muratbey’in dünya çocuklarına hediyesi: Misto

    Türkiye’nin yerli ve milli markası olarak pek çok ürünlerinin yanı sıra yeni çıkardıkları Misto’nun da kendi adlarına tescillenmesinden ve patentini almalarından büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, dünyanın Türk peynirlerini Muratbey’in yenilikçi yorumuyla sevdiğini belirtti.

    Yerli ve milli bir marka olarak globalleşme stratejileri kapsamında Ortadoğu’nun kendileri için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Erol, “Özellikle lezzetli bir mutfağı bulunan Lübnan’da peynirlerimiz ile daha fazla sofraya ulaşmayı arzu ediyoruz. Bu kapsamda Lübnan halkı ile sıcak ilişkiler kuruyor, Muratbey markamıza kendilerini yakın hissetmeleri için özellikle sosyal medyada özel çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye ile aynı anda Lübnan’da da raflarda yerini alan Misto’nun bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşmasından çok mutluyuz. Şeklinden içeriğine birçok ilke imza atan Misto’nun ihracatımız içinde payını artırmayı hedefliyoruz. Dünya çocuklarına bir hediyemiz olan Misto’nun Türkiye’nin yerli ve milli markası olarak yurtdışında da adımıza tescillenmesi ve patentinin alınması için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

    Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlıyor

    Günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri yüksek oranda karşılayan hem besleyici olması hem de lezzetiyle ön plana çıkan Misto, 100 gramında 650 mg kalsiyum, 16.50 gr protein ve 5 mcg oranında D vitamini içeriyor. Astımdan alerjiye, pek çok hastalığın altında yatan D vitamini eksikliği özellikle çocuklarda yaygın görülüyor. Kalsiyum bakımından güçlü bir kaynak olan peyniri, D vitamini ile zenginleştirerek Misto’yu hazırlayan Muratbey, çocukların hem eğlenmesini sağlıyor hem de sağlıklı gelişimine destek oluyor. Günlük ihtiyaç duyulan D vitamini ihtiyacını 100 gramıyla yüzde 33 oranında karşılayan Misto, çocukların günün her saatinde tüketebilecekleri lezzetli bir atıştırmalık olarak annelerin de hayatını kolaylaştırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.