DOLAR 32,2757
EURO 34,7668
ALTIN 2410,247
BIST 10267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Daha çok insanı ‘moda’ ile buluşturmak için Giovane Gentile franchise atağında

    Daha çok insanı ‘moda’ ile buluşturmak için Giovane Gentile franchise atağında
    17.07.2018
    A+
    A-

    Zamansız kalitenin ismi Giovane Gentile, göz alıcı, sıcak ve kullanışlı tasarımlarını, yeni franchise şubeleri ile dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanına taşımayı hedefliyor. Bugün; 24 ülkede toplam 115 satış noktasında müşterileriyle buluşan Giovane Gentile, 2018 yılsonuna kadar, Türkiye’nin her bölgesinde bayiliklerini artırma yolunda ilerlerken 2020 yılında ise 45 mağaza sayısına ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

    Doğallığın tüm bileşenlerini tasarımlarına yansıtan Giovane Gentile, 2018’de yeni franchise ataklarıyla büyümesini sürdürülebilir kılmayı hedefliyor.

    “Biz yatırımcıya, dönemsel olarak yaptığı cirodan ortalama yüzde 40-45 aralığında karlılık sunabiliyoruz. Aldığımız franchise bedeli, mağaza kurulumu, tam anlamıyla ‘setup’, fizibilite çalışmaları için gerekli olan maliyet. Giderlere gelirsek de burada temel kalem ‘kira’ veya mağaza AVM’de ise ‘kira+ortak gider’. Bu giderin bölgeye göre tahmini ciro beklentisinin yüzde 15’ni aşmamasını tavsiye ediyoruz. Diğer gider kalemleri, özellikle personel giderleri, belirli bir ölçüde prim sistemine dayalı çalışıyor. Hedefini yakalayan personel, hedef orantısında prim kazanıyor, dolayısıyla ‘kazan-kazan’ mantığı olduğu için oran olarak yüksek olsa da zaruri ve kaçınılmaz maliyet olarak görünüyor. Franchise bayilerimize, bulunduğu lokasyonlar özelinde, dönemsel olarak reklam desteği sağlayabiliyoruz. Türkiye genelinde ise firmanın belirlediği reklam/tanıtım bütçesi çerçevesinde dönemsel çalışmalar yaparak, genel destek sağlamaya çalışıyoruz.”

    Bugün 24 ülkede toplam 115 satış noktasında müşterileriyle buluşan Giovane Gentile,Türkiye genelinde ise 34 şubesiyle moda tutkunlarını karşılıyor. 2018 yılsonuna kadar yurt içinde 4, yurt dışında da 6 (Sırbistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, İran) mağaza daha açarak takipçileriyle buluşmayı hedefleyen Giovane Gentile, 2020 yılında ise 45 mağazaya ulaşmak için çalışıyor.

    “Yatırımcı profili bizim için çok önemli”

    Franchise verirken ilk etapta moda tutkunlarının Giovane Gentile’yi görmek istedikleri lokasyonları tercih ettiklerini dile getiren Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, Öncelikle, bizim için yatırımcı profili çok önemli. Sektörün tüm dinamiklerini iyi bilen, modayı yakından takip eden ve gelecek moda trendlerini tahmin edebilen iş insanları arıyoruz. Tabii ki yatırımcı profili kadar lokasyon da önem teşkil ediyor. Yeterli mağaza ve vitrin ölçüsü, işleyen AVM ve/veya işlek cadde olması gibi şartlar arıyoruz. Ortalama 180-220 m2 arası mağaza, markamız için optimum ölçüdedir. Yatırımcı profili uygun ve lokasyonda sorun teşkil eden bir durum yok ise nokta ziyaretiyle yerinde araştırma yapıyor, ön fizibilite çalışması gerçekleştiriyoruz. Akabinde, franchise koşulları üzerinden yatırımcımızla ön anlaşma imzalıyoruz.”

    Mağazaların yatırım maliyetlerinin aylık giderlerinin sabit olmadığının altını çizen Samedov, bu durumun değişmesinde lokasyonun önemli bir kriter olduğunu söyledi. İstanbul şartları ile Anadolu’nun farklı değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Samedov, “Genel ortalamada hedeflediğimiz ciroya göre hedef gider planı (fizibilite) oluşturuyor, genel ortalamada yine bölgesel olarak hedeflediğimiz karlılık oluşamıyorsa, talebi olumsuz değerlendiriyoruz. Çeşitli ekonomik dengesizliklere rağmen, yerli yatırımcı sürekli fırsat kovalıyor. Yenilik geri dönüş maliyetini arka planda bırakabiliyor. Bu bilinçle de çeşitli bölgelerden bayilik talebi alıyoruz. Biz franchise yatırımcılarına yatırım bedellerini 24-36 ay arasında alabileceklerini söylüyoruz. Aynı zamanda işinin başında durabilecek, mağaza yönetecek sosyal ve bölgesini tanıyan girişimcilerle ilerlemek istiyoruz” dedi.

    Giovane Gentile’nin Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’daki birçok konsept ve corner mağazalarda koleksiyonlarını perakende tüketiciyle buluşturduklarını aktaran Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, geçtiğimiz yıl 18 mağaza açarak, mevcut satış ağlarını ikiye katladıkları belirtti. İlk etapta İstanbul- Ankara- İzmir gibi büyük illerde yapılandıklarını aktaran Samedov, bugün İstanbul’da toplam 13 mağazaya sahip olduklarını Anadolu’dan gelen bayilik taleplerini olumlu değerlendirerek, Türkiye genelinde 34 satış noktasına ulaştıklarını aktardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.