DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Daha yeşil bir dünya ve temiz yarınlar için Geleceğimizi Mantoluyoruz

    Daha yeşil bir dünya ve temiz yarınlar için Geleceğimizi Mantoluyoruz

    5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında konuşan Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, doğanın korunması için ısı yalıtımının kritik olduğunu vurguladı

     

    Enerji kaynaklarının giderek azaldığı, iklim krizinin derinleşerek ekosistemi tehdit ettiği günümüzde, gelecek için en büyük sorun küresel ısınma… Küresel ısınmanın arkasında ise özellikle de artan sera gazı emisyonları yer alıyor. Sera gazı emisyonları mevcut şekilde devam ettiğinde, küresel ısınmanın 2030 ile 2052 yılları arasında 1,5ºC sınırını geçmesi bekleniyor. Küresel ısınmayı 1,5ºC ile sınırlandırmak, yaşam alanlarımız üzerindeki kalıcı etkilerinin önlenmesi anlamına geliyor. Bu noktada yapılarda tüketilen enerjinin yüzde 80’ini oluşturan ısıtma ve soğutma faaliyetleri, çevrenin korunmasında belirleyici bir rol oynuyor. Mantolama yapılmayan binalarda yüksek oranda enerji tüketimi olurken nitelikli mantolama yapılan binalarda enerji tasarrufu yüzde 50’ye kadar çıkıyor. Avrupa’nın mantolama devi Baumit ise dünyanın en büyük problemlerinin başında gelen küresel ısınmadan kaynaklanan sorunlarının giderilmesinde ısı yalıtımının kritik önemine inanıyor.

    2050 yılına kadar dünya nüfusunun iki milyar daha artacağı öngörülürken gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakmak adına enerji tasarrufunu önemsemek ve ısı yalıtımı konusunda etkin adımlar atmak çok daha önemli hale geliyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, yapılardaki ısı yalıtımının dünyada küresel ısınmanın engellenmesindeki en önemli gündem maddelerinden biri olduğunun altını çizdi.

    Artan enerji kullanımı, çevrenin korunmasındaki temel tehdit

    Dünyanın ve doğanın korunmasındaki en büyük tehditlerin başında fosil enerji kaynaklarının kullanımının geldiğine dikkat çeken Erdil Dinçer; “Artan popülasyona bağlı olarak yükselen kaynak tüketimi de çevre üzerinde büyük bir baskı yaratarak başta iklim krizi olmak üzere birçok sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Fosil yakıtların kullanımının devam etmesi ve enerjinin verimli kullanılmaması ise hava kirliliğini günümüzün en majör problemlerinden biri haline getiriyor. Hava kirliliğindeki artış küresel ısınma ve iklim ekosisteminde dengesizliklere yol açarken bu sorunların önüne geçecek çözümler her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Bu önlemlerin başında gelen mantolama, yapılarda, kış mevsiminde ısıtma için, yaz mevsiminde ise soğutma için harcanan enerji kaybının azaltılmasına yardımcı oluyor. Bu kazançlar ile elde edilecek yakıt tasarrufu bir yana atmosfere salınan sera gazlarında da büyük bir düşüş sağlanıyor. Enerji kullanımı ve doğalgaz faturalarında en az yüzde 50 tasarruf edilmesine katkıda bulunan nitelikli mantolama, CO2 salımını azaltarak yakıt kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan emisyonların çevreyi kirletmesini de minimize ediyor. Yapılarda tüketilen enerjinin yüzde 80’inin binaları ısıtmak ve soğutmak için kullanıldığı düşünüldüğünde ise ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasında da belirleyici bir rol üstleniyor” şeklinde konuştu.

    Baumit, enerji tüketimini optimize edecek sürdürülebilir ve çevreye duyarlı çözümler sunuyor

    Çevrenin korunabilmesi ve gelecek nesillere daha sürdürülebilir yarınlar bırakılabilmesi için ısı yalıtımının artık bir seçenek olmaktan çıktığını vurgulayan Dinçer; “Bir metrekarelik alanın ısı yalıtımı, iki ağacın tükettiği karbondioksit kadar karbon emisyonunu azaltıyor. Bu noktada Baumit olarak bir senede 45 milyon metrekarelik mantolama yapılmasını sağlayacak ürün hayata geçiriyoruz. Bu ise her yıl 90 milyon ağaçlık bir orman oluşturduğumuz anlamı taşıyor.

    Yapıları çatlaklardan ve olumsuz hava koşullarından koruyan mantolama çözümlerimiz ile çevre dostu bir yaşam alanı sağlıyor, dört mevsim boyunca enerji kayıplarının önüne geçiyoruz. Enerji tüketimini optimize ederek karbondioksit salımını düşürmeye yardımcı oluyoruz, yaşam alanlarını çevreye duyarlı hale getiriyor ve yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sunuyoruz. Binalarda dış cephe ısı yalıtımına 360 derece bakış açısıyla yaklaşıyor, sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için ürünlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Bu amaçla Baumit Premium Contact mantolama harçlarımızı yeni inovasyonumuz olan benzersiz Jel teknolojisi ile yenileyerek karbon emisyonlarını yaklaşık yüzde 41 oranında azalttık.” diye belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.