DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Daikin, AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla küresel “En İyi 100” sıralamalarına girdi

    Daikin, AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla küresel “En İyi 100” sıralamalarına girdi

    Daikin Industries,Ltd. iki farklı kuruluşun küresel en iyi 100 inovasyon sıralamasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. ABD merkezli küresel bilgi ve analiz sağlayıcısı LexisNexis, Daikin’i ilk kez “Innovation Momentum 2024: The Global Top 100” (Küresel En İyi 100) sıralamasının bir parçası olarak seçti. Patent verilerinin ayrıntılı analizine dayanan ve Daikin’in ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme(HVAC-R) alanındaki inovasyonlarındaki sürdürülebilirliğe verdiği önemi yansıtan bu seçimden sonra Birleşik Krallık merkezli uluslararası bilgi hizmetleri sağlayıcısı Clarivate şirketi de teknoloji araştırmalarında ve fikri mülkiyet patentlerinde dünyaya öncülük eden Daikin’i dünyanın en yenilikçi 100 şirketinden biri olarak adlandırdı. Daikin, Clarivate sıralamasına 9’uncu kez girmiş oldu.

    İklimlendirme sektörünün öncüsü Daikin, AR-GE ve inovasyona verdiği önemin yanı sıra sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda yaptığı çalışmaları ile “En İyi 100” sıralamalarına girdi. ABD merkezli küresel bilgi ve analiz sağlayıcısı LexisNexis, Daikin’i ilk kez “Innovation Momentum 2024: The Global Top 100” (Küresel En İyi 100) sıralamasına seçti. Bununla birlikte, Birleşik Krallık merkezli uluslararası bilgi hizmetleri sağlayıcısı Clarivate şirketi de teknoloji araştırmalarında ve fikri mülkiyet patentlerinde dünyaya öncülük eden Daikin’i dünyanın en yenilikçi 100 şirketinden biri olarak adlandırdı. Daikin, böylece Clarivate sıralamasına 9’uncu kez girmiş oldu.

    Clarivate Top 100 Global Innovators 2024 (En İyi 100 Küresel Yenilikçi 2024)

    Daikin Europe’un Japonya merkezli ana şirketi Daikin Industries,Ltd. uluslararası bilgi hizmetleri sağlayıcısı Clarivate Plc (Londra, Birleşik Krallık) tarafından hazırlanan “2024 Top 100 Global Innovators” (En İyi 100 Küresel Yenilikçi) sıralamasında yer aldı. 2012’den beri 9’uncu kez bu prestijli ödüle layık görülen Daikin, bu ödülü en son 2021 yılında almıştı. Kapsamlı tescilli patent verilerinden yararlanarak fikri mülkiyet (IP) trendlerini analiz eden ve dünya çapındaki şirketleri ve araştırma kurumlarını değerlendiren Clarivate, seçimlerini 2000 yılından bu yana yapılan ve 5 yıllık bir süre içinde verilen yenilik sayısı gibi kriterlere göre yapıyor. Bunun yanı sıra etki, başarı, yatırım ve nadirlik gibi ölçütlerle de değerlendiriyor.

    LexisNexis Innovation Momentum 2024: The Global Top 100 (Küresel En İyi 100)

    Daikin Industries,Ltd. dünya çapında bilim ve teknolojinin geleceğine liderlik eden 100 yenilikçi şirketin ödüllendirildiği ‘Innovation Momentum 2024: The Global Top 100’ sıralamasına ise ilk kez seçildi. Bu yıl, önde gelen küresel bilgi ve analiz sağlayıcısı LexisNexis (New York, ABD) tarafından yalnızca 5 Japon şirketinin seçildiği sıralamada Daikin; patent veri analizine ve HVAC-R yeniliklerinde sürdürülebilirliğe yaptığı vurguya dayanılarak ödüllendirildi. Şirketlerin rekabet gücünü, son iki yıldaki fikri mülkiyet portföylerindeki ivmenin değeri ve gücüne dayanarak, teknolojik değerlerindeki ve geliştirme yeteneklerindeki değişiklikleri ele alarak değerlendiren LexisNexis, sıralamasını bu ölçütlere göre yapıyor.

    Fikri mülkiyet portföyü stratejileri ve küresel fikri mülkiyet işletme sistemi

    Stratejik bir fikri mülkiyet yaklaşımı benimseyen Daikin, işine katkıda bulunan fikri mülkiyet portföyleri oluşturuyor ve bunları güçlendiriyor. Liderlik, fikri mülkiyet stratejilerine bilgi sağlayan fikri mülkiyet öngörülerini ve pazar trend analizlerini paylaşmak için AR-GE ve Satış Departmanları ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. Daikin aynı zamanda geriye dönük tahmin yoluyla iş ve fikri mülkiyet stratejileri oluşturmak için fikri mülkiyet ortamı faaliyetlerini de genişletiyor. Bu tür faaliyetleri dünya çapındaki lokasyonlarında yaygınlaştırmak için küresel bir Fikri Mülkiyet İşletim Sistemi oluşturan Daikin, küresel fikri mülkiyet portföylerinin iyileştirilmesini ve güçlendirilmesini sürekli olarak destekleyen bir anlayışı benimsiyor.

    Düşük küresel ısınma potansiyeline sahip soğutucu akışkanlar için patentlere erişim sağlama

    Küresel ticari operasyonlara sahip lider bir HVAC-R üreticisi olarak Daikin, seçilen patentlerin diğer şirketler tarafından kullanılmasına izin vererek tüm HVAC-R endüstrisinin sera gazlarını azaltmasına katkıda bulunuyor. Örneğin, 2011 yılında, Daikin, gelişmekte olan ülkelere düşük küresel ısınma potansiyeline sahip HFC-32 (R32) soğutucu akışkan kullanan klima ekipmanlarına ilişkin 93 patente ücretsiz erişim izni verdi. Daikin, daha düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip bu soğutucu akışkana erişimi 2015 yılında dünya çapındaki tüm ülkelerde genişletti. 2019 yılında patentlerin kapsamını genişleten Daikin, yüksek enerji tasarrufu ve daha düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip soğutucu akışkanlara dönüşümü desteklemek amacıyla bu patentlerde hak iddia etmeyeceğini taahhüt etti.

    Küresel ölçekte AR-GE’nin güçlendirilmesi, sanayi ve akademi ile ortaklıklar kurulması

    Daikin, Fusion 25 planının bir parçası olarak büyüme stratejilerini gerçekleştirmek için küresel ölçekte AR-GE’yi güçlendirmek için çalışıyor. Daikin, karbon nötr hedefine ulaşmayı, müşteri odaklı çözümlerle işini genişletmeyi ve havayla değer yaratmayı amaçlıyor. Daikin, fikri mülkiyet haklarını edinmenin ve diğer şirketlerin fikri mülkiyet haklarının ihlalini önlemenin yanı sıra, endüstri ve akademi ile ortaklıklar yoluyla fikri mülkiyet yaratmaya devam edecek. Daikin bunun için patentli teknolojilere ücretsiz erişim sağlayarak diğer şirketler ve araştırmacılarla bir ağ kuruyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.