DOLAR 32,3285
EURO 35,0533
ALTIN 2296,147
BIST 9013,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Danfoss’a önemli ziyaret

    Danfoss’a önemli ziyaret

    Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji Kentleri Birliği üyelerinden oluşan heyet, Danfoss’u Danimarka’da bulunan genel merkezinde bölgesel ısıtma uygulamalarını yerinde görmek üzere ziyaret etti.  

    Heyet; Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İş Birliği ile yürütülen “Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma Projesi” çerçevesinde Danfoss’un enerji verimliliği sağlayan ürün ve teknolojileri hakkında bilgiler alırken, örnek pilot uygulamaların çıktılarını görme fırsatı yakaladı.     

     

     

    İklimlendirme, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında hizmet veren Danfoss; Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İş Birliği kapsamında Danimarka’ya giden Türk heyetini genel merkezinde ve fabrikasında ağırladı.

     

    Heyet, Türkiye ve Danimarka arasındaki sektörel iş birliği çerçevesinde yürütülen “Verimli ve Düşük Karbonlu Isıtma ve Soğutma Projesi” kapsamında, enerji ve atık ısı uygulamalarına yönelik teknik çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca, gerçekleşen saha gezisinde veri merkezlerinden; süpermarket ve ısı pompası uygulamalarına kadar gerçek zamanlı atık ısı sektörel uygulama örneklerini gözlemlendi.

     

    “Türkiye’nin yeşil enerji dönüşümünün bir parçası olmaya devam edeceğiz”

    Ziyaretle ilgili görüşlerini paylaşan Danfoss Türkiye Kıdemli Satış Danışmanı Serhan Günel; “Türkiye, ilk atık ısı haritasını ilk defa 2020’de yayınladı. Bahsedilen atık ısının Türkiye’deki potansiyeli Bölgesel Isıtma Sistemleri ile birlikte kullanıldığında 2.4 milyon hanenin ısıtma ihtiyacına denk geliyor. Bu sayede, yerel kaynaklar daha etkili ve daha verimli kullanılmış oluyor. Biz de Türkiye’nin bu yeşil dönüşümüne destek olmaktan; Türkiye’den gelen seçkin konuklarımızı Danfoss Genel Merkezi’nde ve fabrikasında ağırlamaktan dolayı gururluyuz. Bilgi birikimimiz ve deneyimimizle bölgesel projeler hayata geçirirken, Türkiye’nin yeşil enerji dönüşümünün bir parçası olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.