DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dar Kasko Kimler Yaptırabilir?

    Dar Kasko Kimler Yaptırabilir?
    27.08.2022
    A+
    A-

    Özellikle düşük bütçeye sahip olanlara hitap eden dar kasko, ana teminatların bir kısmını poliçe kapsamına aldığı için araç sahipleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Araçlarını güvence altına almak isteyenler yanma, çalınma, çarpma gibi durumlarda meydana gelen hasarların sigorta şirketleri tarafından karşılanmasını sağlıyor. Peki, dar kasko kimler için uygundur? İşte, dar kasko ile ilgili merak edilen soruların yanıtları!

    Dar Kasko Nedir?

    Kasko sigortası; teminatlarına göre genişletilmiş kasko, kasko, tam kasko ve dar kasko olmak üzere dört gruba ayrılıyor. Ana teminatlara ek olarak sigorta şirketleri tarafından araç sahiplerine sunulan ek teminatlar ile poliçe kapsamını değiştirmek mümkün oluyor.

    Dar kasko, sunulan standart teminatlardan birinin ya da birkaçının poliçe kapsamı dışında kalması anlamına geliyor. Araç sahipleri, ana teminatlar olan aracın yanması ya da çalınması, farklı bir araçla çarpışması veya üçüncü kişiler tarafından zarar görmesi teminatları arasından istediklerini seçebiliyor. Kaskonun dar kasko olabilmesi için bu ana teminatlardan en az birinin kapsam dışına alınması gerekiyor.

    Dar kasko, kapsamı kısıtlı olsa da her bütçeye uygun avantajlı fiyatlar sunduğu için oldukça fazla tercih ediliyor. Özellikle doğru teminatlar seçildiği takdirde, araç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan poliçeler hazırlanabiliyor. Eski model araç sahipleri de dar kaskoyu tercih ederek olası kazalara karşı araçlarını güvence altına alabiliyor.

    Dar Kasko Teminatları Nelerdir?

    Dar kasko, standart bir kasko sigortasında yer alan ana teminatların bir kısmını içeriyor. Bu ana teminatlar şu şekilde sıralanıyor:

    • Aracın yanması
    • Aracın başka bir kara yolu ya da demir yolu aracı ile çarpışması
    • Duran ya da hareket halinde olan araca herhangi bir nesnenin çarpması
    • Aracın ya da araç parçalarının çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi
    • Fiili ehliyeti olmayan kişilerin araca zarar vermesi
    • Kötü niyetli 3. kişilerin araca kasıtlı olarak zarar vermesi

    Dar kasko yaptırmak isteyenler bu ana teminatlardan birini ya da birkaçını ihtiyaçları doğrultusunda seçebiliyor. Ancak bu teminatlardan farklı olarak sigorta şirketleri araç sahiplerine ek teminatlar da sunuyor:

    • Mini onarım hizmeti
    • Asistans hizmeti
    • İhtiyari mali mesuliyet teminatı
    • Olası bir kaza durumunda hukuksal koruma
    • Tıbbi masraflar teminatı
    • Ferdi kaza koltuk teminatı

    Dar Kasko Kimler İçin Uygundur?

    Dar kasko yaptırmak için sigorta şirketlerinin herhangi bir koşulu ya da sınırlayıcı kıstası bulunmuyor. Araç sahibi olan herkes dar kasko yaptırabiliyor. Ancak sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte, şu kriterlere uyum sağlanması gerekiyor:

    • Hasarsızlık indirimi hakkının saklı kalması,
    • Araç sahiplerinin 25 yaşından büyük olması,
    • Aracın yaşının 3 ila 30 arasında bulunması,
    • Son 3 ay herhangi bir şirketten kasko sigortası yaptırılmaması,
    • Kişisel araçlar için başvuru yapılması.

    Dar kasko, eski model bir araca sahip olmasına rağmen tam anlamıyla bir araç sigortası yaptırmak isteyenler için uygun seçeneklerin başında geliyor.

    Dar Kaskonun Avantajları Nelerdir?

    Dar kaskonun avantajlarının başında uygun fiyatlı olması geliyor. Aracını güvence altına almak isteyen ancak düşük bütçeye sahip olanlar, dar kaskonun sunduğu ana teminatlar sayesinde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

    Sürüş sırasında araçta meydana gelen küçük hasarlar, mini onarım hizmeti ile giderilebiliyor. Sigorta şirketleri, belirledikleri sınırlar doğrultusunda bu hasarların masraflarını ücretsiz karşılıyor.

    Ayrıca ilk aşamada dar kasko yaptıran araç sahipleri, poliçe geçerlilik süresi olan 1 yıl boyunca herhangi bir kazaya karışmadıysa, yeni dönemde hasarsızlık indiriminden yararlanabiliyor. İndirim imkanı çoğu zaman dar kaskodan genişletilmiş kaskoya geçişlerde sunulsa da sigorta şirketine göre istenen kriterler değişiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.