DOLAR 32,5622
EURO 34,9852
ALTIN 2450,373
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dassault Systèmes ve Bouygues Construction inşaat sektöründe sanal ikiz deneyimini yaygınlaştıracak

    Dassault Systèmes ve Bouygues Construction inşaat sektöründe sanal ikiz deneyimini yaygınlaştıracak
    24.08.2020
    A+
    A-
    • Ana müteahhit olarak faaliyet gösteren Bouygues Construction, buluttaki 3DEXPERIENCE platformunda konut projeleri geliştirerek iş dönüşümünü sağlayacak

    • İki Avrupa şirketi arasındaki uzun soluklu işbirliğinin bu ikinci aşaması, tüm projelerde sağlık, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleme ve Bouygues Construction’ın süreçlerindeki verimliliği artırmaya yönelik.
    •  
    • Bu işbirliği, Dassault Systèmes’in “Integrated Built Environment” and “Creative Building Design” adlı sektörel çözüm deneyimleri sayesinde sanal ikiz deneyimini inşaat segmentinde yaygınlaştırmasını sağlıyor.

    Dassault Systèmes ve Bouygues Construction’dan yapılan açıklamaya göre, iki şirketin inşaat endüstrisini iş süreçlerini dönüştürme, daha verimli ve sürdürülebilir kılma yolundaki uzun vadeli işbirliği yeni bir aşamaya geçiyor. Bouygues Construction, inşaat projelerinin verimliliğini artırmaya dönük bir iş dönüşümü gerçekleştirmek için bulut temelli 3DEXPERIENCE platformunu tercih etti. İşbirliğinin bu ikinci aşaması, Bouygues Construction’ın iş süreçlerinin ilk aşamadaki dijitalleşme ve otomasyonu üzerine inşa edildi.

    Vatandaşlar artık yeni şehircilik uygulamaları ve daha fazla sürdürülebilirlik talep ediyor. Ancak inşaat sektörü, projelerin karmaşıklığından tutun da farklı disiplinler arasındaki kopukluğa kadar uzanan bir dizi nedenle, verimlilik konusunda zorluk yaşıyor. Dijital dönüşüm ise daha sürdürülebilir bir ekosistem ve ekonomi oluşturma olanağı tanıyor. Farklı değer zincirlerinin birbirinin bilgi ve birikimden faydalanmasını ve paylaşmasını kolaylaştırıp, yeni iş modellerini mümkün kılıyor.

    Bulut üzerindeki 3DEXPERIENCE platformu sayesinde Bouygues Construction, değer zinciri boyunca sanal ikiz deneyimlerini entegre eden sistemli bir proje yönetimi yaklaşımını benimseyebiliyor. Farklı disiplinlerin ayrı ayrı çalıştığı geleneksel yöntemden, model tabanlı yönteme geçiş yapabiliyor.

    Tek bir uygulanabilir veri kaynağı olan bu entegre, kapsayıcı ve işbirliğine dayalı ortam, bir projenin her aşamasında paydaşlar arasındaki – üst yönetimden tutun şantiye çalışanına kadar – karar verme süreçlerini kolaylaştırıyor. Bouygues Construction’ın çalışan ve paydaşlarının güvenliği artırmasına olanak tanıyor. Ayrıca şirketin, huzurevi ve öğrenci yurdu gibi ürün yelpazesine entegre edilebilen modüler montaj bileşenleri tanımlayarak israfı azaltmasını ve tasarımdan inşaata varıncaya dek kaliteyi artırmasını sağlıyor. Modülerlik ayrıca, şirketin yeni projelerin karmaşıklığını çözümlemesine, artan kişiselleştirme ve sürdürülebilirlik taleplerini yanıtlamasına ve pazardaki yoğun oynaklıkla başetmesine olanak tanıyor.

    Bouygues Construction Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Philippe Bonnave şunları ifade ediyor: “Bouygues Construction olarak biz, yıllardır dijital teknolojilerden yararlanıyoruz ve söz konusu teknolojilerden daha fazla yararlanarak daha da fazla değer yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla da, tüm projelerimizdeki süreçleri etkileyecek ve şirketi geleceğe taşıyacak daha üst düzey bir dönüşüme yöneliyoruz: Bu dönüşüm, gerek Grup içinde gerek paydaşlarımızla olan işbirliğini artırarak müşterilerimize daha fazla değer sunmamızı sağlayacak.”

    Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Bernard Charlès ise şunları kaydediyor: “İnşaat sektöründe sanal ikiz deneyimi, kapsayıcı ve – bulut ve mobilite sayesinde – ekonomik bir süreç. Halihazırda var olan eski yöntemlerin aksine sanal ikiz deneyimi, ilgili herkesin süreci anlamasına ve katkı sunmasına imkan tanıyor. İnşaat sektöründeki tüm oyuncular, uzun zamandır işbirliği ve inovasyonu dönüştürecek yeni yöntemler arzu ediyordu. Bu rüyanın bir gün gerçek olacağı aklınıza gelir miydi? 3DEXPERIENCE platformuna dayalı çığır açan yaklaşımımız, Bouygues Construction ile yürüttüğümüz uzun soluklu ortaklığın özünü oluşturuyor. İki şirketin liderlik ve uzmanlığını harmanlayarak inşaat ekosistemine yeni bir dinamik katması ve daha fazla sürdürülebilirliğe yöneltmesi için muazzam bir fırsat teşkil ediyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.